题目内容

Peter Qwen has been making wigs (假发)since the 1980s . He has made wigs for the stars of more than seventy movies ,including Tom Hanks in Philadelphia, Johnny Depp in Sleepy Hollow and Nicole Kidman in The Others. One of his biggest jobs so far has designed the hair and makeup for the three Lord o f the Ring movies . He had just six weeks to design and make more than a hundred wigs, each one a different style, color, shape and length.
The hair and makeup in a movie are just as important as the costumes or the sets. Over the years, Peter has made actors look older, younger, healthy and sick. For one movie he even made a female actor look like a man! "What people don't realize about wigs is that we are not always making people more beautiful," he says. "Often we are covering up beauty and making them look ordinary."
All Peter's wigs are handmade using human hair, so they look as real as possible. This also makes them very expensive -between US $ 4,500 and US $12,500 each! He knows he's done a good job when people don't realize the star of the movie is wearing a wig. So he was pleased when one newspaper said that Nicole Kidman had dyed her hair dark brown for a movie. "It was a wig and no one knew that9" he said.
小题1:What's the best title for this article?
A.How Peter Qwen's wigs change people
B.Peter Qwen: A wigmaker to the stars
C.Peter Qwen: Making real and expensive wigs
D.Peter Qwen's wigs are important in a movie
小题2:What special feature about wigs does Peter mention?
A.They can make people more beautiful.
B.They can change people's hair styles.
C.They can cover up beauty and make people look ordinary.
D.They can make people look younger.
小题3:Why are Peter's wigs so expensive?
A.They are made in foreign countries.
B.Peter makes the best wigs.
C.They are only made for rich film makers.
D.They are handmade using human hair.
小题4:Which statement is NOT true about Peter?
A.Peter Owen has made wigs for lots of movies.
B.Designing and making the wigs for The Lord of the Rings was a huge job.
C.Peter can make actors look quite different from their real looks.
D.lf people know the star is wearing a wig, Peter will be happy.

小题1:B
小题2:C
小题3:D
小题4:D

试题分析:这篇短文介绍的是假发制作商Peter Owen的故事。他为70多部电影中的明星制作过假发,这当中包括一些著名的明星,像Tom Hanks 、Jonny Depp 等。他的假发不只是让人们变得漂亮,有时候还会使人变得普通。他的假发都是用真人的头发制成的,价格很贵,但是可以达到以假乱真的地步。
小题1:主旨大意题。浏览全文可知,这篇短文为我们介绍了假发制作商Peter Owen的故事,他是一个著名的假发制造商,为很多明星做过造型。故B选项最能概括本文的主要内容,故选B。
小题2:细节理解题。根据文章第二段"What people don't realize about wigs is that we are not always making people more beautiful," he says. "Often we are covering up beauty and making them look ordinary.",人们没有意识到的事情是,我们不只用假发使人们变得漂亮,我们也经常用假发掩盖美丽,使他们看起来很普通。这就是Peter Owen的假发的特别之处。故选C。
小题3:细节理解题。根据文章第三段All Peter's wigs are handmade using human hair, so they look as real as possible. This also makes them very expensive可知,Peter的所有假发都是用人的真发手工制作的,看起来很真实,这就使他们的价格非常昂贵。故选D。
小题4:推理判断题。根据文章的最后一段可知,当人们没有意识到电影明星带了假发的时候,Peter就会非常的高兴,因为他觉得自己做的很好,可以以假乱真,故D选项的表述和文章的意思不符。根据文章He has made wigs for the stars of more than seventy movies可知A的表述是正确的;根据文章第一段He had just six weeks to design and make more than a hundred wigs, each one a different style, color, shape and length.可知B选项的表述是正确的;根据文章第二段可知C选项的表述是正确的。故选D。
练习册系列答案
相关题目
In Xinjiang, most people knew the stories of Avanti. Avanti was a very clever man. People liked him because he not only spoke for the poor but also was always ready to help them.
One day Avanti walked on the street and saw two men arguing with each other. A lot of people stood around them. One of the two men was the owner of the eating house in the town and the other was a young man. The young man just passed by the eating house. The owner of the eating house told the young man to pay him money. The young man explained(解释)that he hadn’t taken anything from the eating house. But the owner said that the young man had taken the smell of the nice food from the eating house, and he must pay for it. So Avanti went up to the owner and said, “ I’ll pay you the money.” Avanti took out some coins(硬币) from his pocket and put them into his bags. He shook his bag, and people heard the sound of the coins. Then Avanti said to the owner, “ Take away the sound of the coins. That’s what I pay for the smell of your food.”
小题1:People liked Avanti because ______________.
A.he was clever and disliked helping the poor
B.he was rich and liked helping the poor
C.he was wise and liked to help the poor
D.he was too poor to help the rich
小题2: One day Avanti saw two men _____________.
A.arguing about the eating house
B.arguing about the payment
C.eating in the eating house
D.laughing at the people around them
小题3: The owner of the eating house told the young man ____________.
A.to pay enough money for his food
B.to pay the money for broken bowls
C.to pay for the smell of the food
D.to pay for the service
小题4: Avanti wanted to help the young man, so _____________.
A.he helped the young man out of trouble
B.he would pay for the money instead of the young man
C.he asked the owner not to ask the young man for money
D.he asked the young man to make friends with the owner
小题5:Avanti paid the owner of the eating house _____________.
A.enough moneyB.some coins
C.a lot of thingsD.the sound of coins
Nadya Vessey, of Auckland, New Zealand, was born with an illness. So at the age of 16,    of her legs below the knees were cut off. One day when a little boy was watching _ take off  her prosthetic假体的legs, he asked her     she didn't have any legs.  Thinking quickly she asked him whether he had read The Little Mermaid美人鱼.He said“_     .”So Nadya told him that she was a mermaid. The Little boy was        and said,"Wow! That's so cool!” And then he ran off to tell his Dad.
The       of becoming a mermaid became clearer and clearer in Nadya's mind. After      it over, she wrote to Weta Workshop in Wellington to ask if they could      her. She never believed they actually would, so she was excited when she knew they_    _. Weta workshop's manager, Richard Taylor, was very pleased to make it true, and wanted Nadya to be _     .
It took Weta Workshop two years to make a special     for Nadya. "A prosthetic is a prosthetic, and your body has to be comfortable      it and you have to make it part of       ". After practicing in the     , Nadya went to the open sea to try on her mermaid suit. It was       amazing and great to watch Nadya swim, and to see her dream come true.
Nadya Vessey herself has written the story of a real mermaid.
小题1:
A.eitherB.bothC.neitherD.none
小题2:
A.meB.youC.himD.her
小题3:
A.whyB.howC.whenD.where
小题4:
A.NoB.YesC.SorryD.Goodbye
小题5:
A.sadB.afraidC.surprisedD.fortunate
小题6:
A.newsB.ideaC.storyD.history
小题7:
A.goingB.takingC.turningD.thinking
小题8:
A.saveB.pickC.treatD.help
小题9:
A.agreedB.checkedC.refusedD.received
小题10:
A.uglyB.beautifulC.friendlyD.relaxed
小题11:
A.hatB.jacketC.sweaterD.suit
小题12:
A.withB.aboutC.fromD.of
小题13:
A.myselfB.ourselvesC.yourselfD.yourselves
小题14:
A.dining hallB.waiting roomC.living roomD.swimming pool
小题15:
A.tooB.reallyC.wellD.enough
Birthday:February 26, 1982
Birthplace:Wuhan, Hubei
Height:172cm
Weight:65kg
“My dream has come true. I have always wanted to be a Grand Slam(大满贯) champion. ” These are the words of Chinese tennis player Li Na after she became the first Asian woman to win a Grand Slam final in the French Open on June4, 2011.
“People were saying I’m getting old. So this is a great success for such an old woman,” the 29-year-old girl joked.
Miss Li has a tattoo(纹身). She has dyed her hair many different colors. And, at the 2008 Beijing Olympics, she told her fans to “shut up” when they got too noisy in their support.
Li Na was born in Wuhan, she started to play tennis at the age of 6. She once recalled:“As a child, I felt sad because every day I had to wake up early to practice. After school I had to practice more. I didn’t have time to play. ”
Luckily, the strong girl didn’t give up, thus making history for Chinese tennis time after time.
Now the new champion is already thinking about winning another Grand Slam title. “when you have one title, surely you will think about another,” she says, not hiding her ambition(雄心)。
“Chinese people are so lacking(缺乏) in confidence on the tennis court. If there is a person like me who can prove we Chinese can do it, the other young players in China will feel the same,” she said.
小题1:Li Na was born in the year of           .
A.1982B.1984C.1986D.1990
小题2:The underlined word “dyed” here means “         ” in Chinese.
A.油B.洗烫C.染色D.梳理
小题3:When she began to play tennis, Li Na was _________.
A.happyB.sadC.excitedD.bored
小题4:Which of the following is WRONG about Li Na?
A.Li Na took part in the 2008 Beijing Olympics.
B.Li Na has already won a Grand Slam champion.
C.Li Na had to wake up early to practice playing tennis.
D.Li Na said she lacked confidence on the tennis court.
小题5:The passage mainly tell us             .
A something about the tennis           B. something about how to play tennis
C the Chinese people and the tennis      D. the Grand Slam champion—Li Na
One night, I was sitting in my kitchen half listening as my 15-year-old brother Tommy fought with my 12-year-old brother Kevin. I didn’t pay attention when Kevin rushed up the stairs with the hurt on his face.
About 20minutes later, as I was walking upstairs I heard Kevin crying inside the ____. I knocked on the door and asked, “Hey Kev, do you want to talk?” No answer. I tried again, “Hey, why don’t you come out of there?” Again, no answer. So I took a stack of(一堆) cards and a pencil and wrote, “If you don’t want to ______, we can write notes to each other.”
An hour later I was _______ sitting on the floor outside the bathroom with two stacks of cards in front of me. One was blank(空白的) and the other was cards _____Kevin on which he had translated all his unpleasant feelings into words for me.______ I read one of Kevin’s notes, tears came to my eyes. It said, “______ in this family cares about me, I’m not clever. Tommy thinks I’m a fool and Dad wishes he had the other Kevin as a kid because he’s better at basketball. And you’re never around to even ___ me.”
Tears came to my eyes as I wrote back to him. It was ­­­­­______what he had said about me. I wrote back, “You know Kev, I really do love you and I’m sorry I don’t always show it to you. I am here for you and you are _____ in this family.”
There was no answer for a while, but then I heard a tearing sound coming from inside the bathroom. Kevin, who had _____ cards wrote on a torn-up(撕毁的) paper cup, “Thanks.”
I wrote back “For what?” It returned to me with “loving me” written on it. Since then, I try my best to ____ half notice my family members any more. Kevin and I have a closer _____  now, and sometimes when one of us notices that the other is upset we’ll smile and say “Write it on a paper cup.”
小题1:
A.kitchenB.studyC.bedroomD.bathroom
小题2:
A.talkB.listenC.knowD. see
小题3:
A.againB.surelyC.stillD.angrily
小题4:
A.forB.fromC.aboutD.of
小题5:
A.BecauseB.ThoughC.SoD. As
小题6:
A.NobodyB.AnybodyC.SomebodyD.Everybody
小题7:
A.callB.praiseC.helpD.notice
小题8:
A.strangeB.trueC.funnyD.wrong
小题9:
A.understoodB.provedC.lovedD.protected
小题10:
A.played withB.searched forC.looked forward toD.run out of
小题11:
A.neverB.everC.onlyD.yet
小题12:
A.friendshipB.connectionC.relationshipD.touch

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网