题目内容

【题目】—How do you like the documentary “A Bite of China III”?

—Wonderful! I like it very much, ____ many viewers think it’s not so attractive.

A.becauseB.ifC.unlessD.although

【答案】D

【解析】

句意:——喜欢纪录片"舌尖上的中国三"吗?——太棒了!我非常喜欢它,虽然很多观众认为它不那么吸引人。

考查从属连词,if如果,引导条件状语从句;because因为,引导原因状语从句;although尽管,引导让步状语从句;unless除非;引导条件状语从句;此题根据语境"我非常喜欢它,虽然很多观众认为它不那么吸引人。"表示虽然应该用although,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Who is the greatest English writer? The person should be William Shakespeare (莎士比亚). His popular expressions like “to be or not to be, that is a question” are spread everywhere在他的一生中,他写了大量的作品。

Willam Shakespeare was born in a small town in England in 1564. He was educated at the King’s New School, a free grammar school that was located in Stratford. There he studied the basic Latin text and grammar. 据说在学校,比起数学他更喜欢学习语言。 Later, he moved to London and began to work as a writer. By 1594, he had become an important writer in London.

Whether comedies or tragedies (悲剧), Shakespeare’s plays always touch people’s hearts. His comedies make a joke on human weaknesses and always have happy endings. In A Midsummer Night’s Dream, fairies (仙子). play magical tricks on people who get lost in the woods. His tragedies, however, can be very dark. Macbeth tells the story about a man who becomes a king by killing a lot of people.

Of course, Shakespeare wrote his plays over 400 years ago. His English is very different from that of today. But it doesn’t influence his popularity. His plays which have been translated into other languages are also popular in the world.

William Shakespeare died on April 23, 1616. He was 52 years old at the time of his death. But Shakespeare truly has a great influence on English and even many other languages.

1____________________________________________________________________________

2____________________________________________________________________________

3____________________________________________________________________________

4____________________________________________________________________________

5____________________________________________________________________________

【题目】 Jacquelyn and her family were sleeping in their home. Their dog Scruffy was asleep next to Jacquelyn. It was 4:36 a.m. and the night was quiet. There were no cars passing in the street, no noise could be heard, it was like everything was still. Jacquelyn always put a cup with water next to her bed, so that if she got thirsty during the night she didn’t have to walk all the way to the kitchen. That was when it happened. The furniture started shaking, and the cup of water fell to the floor. Scruffy started barking and it woke up Jacquelyn. She looked around and saw that all her stuff was shaking. She started screaming. Soon after, her father came in and told her to come out quickly.

It was an earthquake. Jacquelyn was so scared, and couldn’t move. Her father went in and picked her up. He took her outside, where Jacquelyn’s mother and brother were at already. Jacquelyn and her brother were crying. They didn’t understand what was happening.

Luckily, Jacquelyn’s mother had prepared an emergency kit (应急箱) and had it outside. She looked for the key, which was hidden inside a fake rock, and unlocked the box. She pulled out blankets from it to keep her children warm. Jacquelyn looked at her mother and took the blanket. She then saw her dad take a flashlight (手电筒) from the box. He used the flashlight to see if the house had any damage. The father knew the house was not safe, so they stayed up until someone could examine the house.

The children didn’t have school due to the earthquake, so they spent the day with their parents. Jacquelyn was so proud of her parents, because they knew what to do during this disaster. She talked to her friends, and they weren’t so lucky. Jacquelyn went up to her mother and father and hugged them, because she knew she felt the protection of her parents.

1When the earthquake happened, ________ .

A.Jacquelyn was too scared to move

B.Jacquelyn went out quickly by herself

C.Jacquelyn’s brother was staying together with her

D.Jacquelyn’s mother came in and took her out quickly

2The underlined word ‘it ’ in paragraph 3 refers to _________.

A.mum’s roomB.the boxC.their houseD.the flashlight

3Jacquelyn’s parents did the following except________.

A.preparing an emergency boxB.pulling out the blanket

C.examining the house carefullyD.taking their children out

4Which is the correct order according to the passage?

a. Jacquelyn’s father went in and took her outside.

b. Jacquelyn’s mother and brother rushed outside.

c. Scruffy started barking and it woke up Jacquelyn.

d. Jacquelyn’s father used the flashlight to look at the house.

e. Jacquelyn’s mother found the key and opened the emergency kit.

A.c,b,a,e,dB.c,a,b,e,dC.b,a,c,d,eD.b,c,e,a,d

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网