题目内容
【题目】![]()
There is a zoo named Zhongshan in our city. There are many animals. Some animals are very friendly. But some other animals are not. Tigers, lions and some snakes are dangerous(危险的). That’s why they must be in cages(笼). But I don’t think it’s good for animals to be in cages. They need to be free. The animals in cages cannot be happy.
Tigers usually live in forests(森林)and mountains(高山). They are strong and can run very fast(快). They run after and eat small animals like rabbits and deer(鹿), but now they are in small cages. They have nothing to do every day. So they walk around in the cages, and they want to come out. When they are tired, they sleep. I am kind of sorry for them.
【1】Why do tigers , lions and snakes have to stay in cages?
A. Because they are very dangerous.
B. Because they are very friendly.
C. Because they need to be free.
D. Because they like to be in cages.
【2】Where do tigers usually live?
A. In cages.
B. In forests and mountains.
C. In the zoo.
D. In small rooms.
【3】What do tigers usually do in forests?
A. They have nothing to do.
B. They walk around.
C. They want to sleep.
D. They run after and eat small animals.
【4】Tigers want to ________ when they are in cages.
A. come out B. eat animals
C. run fast D. be friendly to people
【5】Why does the writer feel sorry for the tigers in cages?
A. Because the writer thinks tigers need to eat food.
B. Because the writer thinks tigers are dangerous.
C. Because the writer thinks tigers need to be free.
D. Because the writer thinks tigers are very happy.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】试题分析:这篇短文中作者给我们讲述了动物园的一些动物,他看到狮子、老虎、蛇等被关在笼子里,他觉得他们不应该被关在笼子里,他们需要自由。例如老虎,应该生活在森林或高山里,过自由自在的生活。
【1】A 细节理解题。根据短文的开头中But some other animals are not. Tigers, lions and some snakes are dangerous(危险的). That’s why they must be in cages(笼).可知,在动物园里,一些动物,如老虎、狮子、蛇等是非常危险的,所以他们必须被关在笼子里。由此可知选A。
【2】B 细节理解题。根据短文第二段的开头中Tigers usually live in forests(森林)and mountains(高山).可知,老虎通常都住在森林和高山里。由此可知选B。
【3】D 细节理解题。根据题干可知,这里问到的是tigers,因此我们把答案可以还原到短文第二段中。根据这一段中They run after and eat small animals like rabbits and deer(鹿)可知,老虎在森林里追逐捕捉一些小动物。故应选D。
【4】A 细节理解题。根据短文第二段中They have nothing to do every day. So they walk around in the cages, and they want to come out.可知,老虎被关在笼子里,每天无所事事,他们在笼子里到处走,想要出来。由此可知选A。
【5】C 推理判断题。根据短文大意可知,短文中作者给我们讲到了动物园里的一些动物,尤其提到了老虎,他们被关在笼子里。根据短文第一段中But I don’t think it’s good for animals to be in cages. They need to be free.可知,作者觉得他们不应该被关在笼子里,他们需要自由。因此作者对关在笼子里的老虎感到非常的伤心。由此可知应选C。