题目内容
【题目】阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。A![]()
(1)Bill's mother is .
A.Kate
B.Lisa
C.Rose
D.Linda
(2)Peter has son(s).
A.one
B.two
C.three
D.four
(3)Linda is Helen's .
A.aunt
B.grandmother
C.mother
D.sister
【答案】
(1)C
(2)C
(3)B
【解析】短文大意:这个图表介绍了比尔和他家人之间的关系。
(1)本题考查细节理解。根据图片可知比尔和海伦是保罗和罗斯格林的儿女。故选C。
(2)本题考查细节理解。根据图片可知彼得有阿兰、艾瑞克和保罗三个儿子。故选C。
(3)本题考查细节理解。根据图片可知保罗是琳达的儿子,海伦是保罗的女儿。所以琳达是海伦的孙女。故选B。
【题目】If you have no special plans for your holidays , why not spend your time helping others?
More and more young people in the US volunteer to spend their school holidays working for others. And they don’t do it for money . Here are some of their stories.
| Alice Hamilton, 17 I’m going to help the forest Center build new hiking paths in the mountains. It’s going to be terrific . I will spend the whole summer living in a tent and breathing the fresh mountain air. I’m going to sleep under the stars . It will be a nice sport , and I will be able to do something good at the same time! |
| Jason Moore , 18 This summer , I’ll volunteer with Special House Program. They build good , low-cost houses and sell them to the poor . They’ll teach me what to do , so I am going to help people and also have a chance to learn how to build houses. |
| Trish Anderson , 16 I’m going to teach children choose and read books that they like . I want to be a teacher .Every day , I’m going to help children choose and read books that they like . I want to be a teacher , and I love children and reading , so this is going to be a great experience for me . |
【1】 What does Alice volunteer to do in summer ?
A. To sleep under the stars .
B. To help build new hiking paths in the mountains .
C. To be house designer.
D. To spend the whole summer living in a tent .
【2】From the passage , we know that Jason Moore .
A. is 18 years old B. likes reading
C. isn’t very rich D. likes children
【3】 wants to be a teacher .
A. Alice Hamilton B. Jason Moore
C. Trish Anderson D. The writer