题目内容
【题目】 Do you know what a burpee is?
The burpee is one of the most basic exercises. It is made up of movements performed very quickly and repeatedly. Some fitness experts believe that it is the best exercise in the world because this exercise is one that anyone can do very easily and very cheaply. Best of all, you can get a great full-body exercise without going to a gym.
The inventor of the burpee was an American doctor, Royal H Burpee. He firstly developed it in 1932 as a test, called "The Burpee Test", to test a person's ability to move rapidly and smoothly.
Equipment (设备) needed: none
How to perform the basic burpee correctly:
1.Begin a standing position, with your feet about hip-width apart (与臀部同宽). Stand with your back straight and your arms at your sides. Hold your abdominal muscles (腹部肌肉) in tightly throughout the exercise.
2. Keep your back straight, squat down and place your hands on the floor.
![]()
3. Push your feet back behind you, so that you move from a squat position to a full-length leg extension (伸展). Keep both arms and legs straight and strong. This is the basic push up position.
4. Bring your feet back to the squat position immediately by bending your knees quickly and placing your hands on the floor.
5.Jump straight up as high as you can from the squat position, holding your arms up directly over your head.
For an intense workout (高强度的训练), do three sets of twenty burpees. Always move as fast as you can and perform each set without a stop.
【1】As a form of exercise, the burpee is .
A.difficult and boringB.simple and inexpensive
C.simple but costlyD.useful but difficult
【2】According to the passage, the burpee .
A.needs equipmentB.is not for beginners
C.was invented for exerciseD.is an excellent full-body exercise
【3】In Step 2, the underlined word "squat" means .
A.stand upB.lie downC.sit on one's heelsD.jump up
【4】The passage provides the burpee exercise.
A.advice forB.step-by-step instructions for
C.the history ofD.all of the above
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】D
【解析】
文章大意:介绍了burpee这项运动的历史,建议及如何正确训练它的基本动作。
【1】细节理解题。根据文中的语句Some fitness experts believe that it is the best exercise in the world because this exercise is one that anyone can do very easily and very cheaply.理解可知, burpee是一种既简单又便宜的运动 ,故选B。
【2】细节理解题。根据文中的语句Best of all, you can get a great full-body exercise without going to a gym.理解可知, burpee是一种很好的全身运动,故选D。
【3】词句猜测题。根据文中的语句Keep your back straight, squat down and place your hands on the floor背部挺直,蹲下,双手放在地板上。理解可知, squat表示蹲下,故选C。
【4】主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了burpee这项运动的历史,建议及如何正确训练它的基本动作。故选D。