题目内容

Zoos are hugely popular attractions for adults and children alike. But are they actually a good thing?

Those people who are against zoos, would argue that animals often suffer(遭受痛苦)physically and mentally by being enclosed. Even the best man-made environments can’t come close to matching the space, diversity(多样性), and freedom that animals have in their natural homes. This causes many zoo animals to become sick. Catching animals in the wild also causes much suffering by separating with dolphinh family. Some zoos make animals behave unnaturally. For example, ocean parks often force dolphins and whales to perform. These sea animals may die years earlier than their wild relatives.

On the other hand, by bringing people and animals together, zoos can educate the public about animal protection and encourage people to save animals and their homes. Some zoos provide a safe environment for animals which have been mistreated in circuses, or pets which have been given up and no longer wanted. Zoos also carry out important research into subjects like animal behavior and how to treat illness.

One of the most important modern functions of zoos is supporting international breeding(繁衍)programs, especially for endangered species(物种). In the wild, some of the species have difficulty in finding mates and breeding, and they might also be hurt or even killed by people. A good zoo will enable these species to live and breed in a safe environment. In addition, as numbers of some wild species drop, there is an increased danger of populations becoming too genetically(基因上) similar. Breeding programs provide a safeguard: zoo-bred animals can be put into the wild to increase genetic diversity.

However, those people who are against zoos say that many zoo-bred animals are not put back into the wild. A lot of animals are sold not only to other zoos but also to circuses in the US or wild parks in South Aften, these some people are willing to pay a lot of money for the chance to kill a helpless animal. Often, where animals are familiar with humans and have very little chance of escaping.

So, are zoos good for animals or not? Perhaps it all depends on how well zoos are managed, and the benefits of zoos can surely outweigh their harmful effects. However, it is understandable that many people believe enclosing animals for any reason is simply wrong.

1.According to Paragraph 2, some sea animals may die earlier than wild relatives because _____.

A. they were born in the ocean park

B. they don’t have enough living space

C. they are forced to behave unnaturally

D. they suffer from family separation

2.What is the main purpose of international breeding program?

A. To increase genetic diversity.

B. To protect mistreated animals.

C. To free enclosed animals.

D. To do research on animal behavior.

3.What’s the author’s opinion for zoos?

A. He doubts the value of zoos.

B. He is a true supporter of all kinds of zoos.

C. He is against the idea of having zoos around.

D. He sees the importance of the zoo management.

1.C 2.A 3.D 【解析】【主旨大意】本文是一篇议论文。动物园对动物来说是好还是坏,不同的人给出了不同的观点。 1.细节理解题。题干意为:根据第二段内容,有些海洋动物可能比它们的野生亲戚更早死亡,因为。根据第二段中“Some zoos make animals behave unnaturally...”可知,有些海洋动物可能比它们的野生亲戚更早死亡,因为他们被迫不自...
练习册系列答案
相关题目

Students in western Ohio(俄亥俄州) have to say “bye-bye” to snow days. Snow may fall, but students won’t be able to spend the days sledding(滑雪橇). Classes will continue online. Officials say that holding electronic workdays(e-days) will help students keep up with their studies. It will also prevent requiring students to make up schooldays later in June.

Which would you prefer: spending a cold day on a computer, or sitting in school in June when you should be on vacation? Jordan Dewar, a student reporter, holds the opinion that having online work on a snow day is the better choice. “You would be working on a day that you already planned on having schoolwork.”

“Having extra days of school in summer can interfere with(妨碍) families’ vacation plans. Besides, what if your school does not have air-conditioning? Imagine sweating through seven hours at school on a hot June day when you could have been relaxing by a pool with your family. Doesn’t an e-day sound better than that?” Jordan Dewar said.

For some students, it would be easier to concentrate(专注) on e-days than on makeup days. “You can do a little work online, go play, and then come back later,” says Rachel Meyers, 12. “But on June days you would just have to sit there for seven hours, thinking about how you could be outside, so you lose focus.”

There are some students arguing that it’s not fair to ditch snow days, however. They say that snow days give them a much-needed break. They also note that missing a day here and there is not enough to put them behind. Most students in Silver Valley School think one problem of e-days is that sometimes siblings(兄弟姐妹们) have to share computers at home. In addition, it punishes the students who don’t have computers at home. When school starts again after e-days, these students will be left behind and have to work double-time to catch up with others.

“School budget cuts(预算削减) across the country are expected to continue into the 2017-2018 school year.” the American Association of School Administrators(AASA) Web site states. “The school wouldn’t be able to afford both online classes and taking care of the school,” Austin Krewson, an eighth grader, says.

Moreover, electricity is likely to be cut off during snowstorms. If kids don’t have power at home, the money and the time in running the new program would be wasted.

1.What can we learn from Paragraph 1?

A. Officials suggest students should have more schooldays in June.

B. Officials believe snow days put students behind in their studies.

C. Students have to end snow days earlier than planned.

D. Students won’t have sledding classes at school.

2.The student reporter, Jordan Dewar, believes that _____.

A. siblings can help each other with their studies on e-days

B. students can learn better on e-days than on makeup days

C. having e-days in winter will save the cost of air-conditioning

D. students should study online when it snows heavily on weekdays

3.What does the word “ditch” in Paragraph 5 probably mean?

A. give up B. put off C. carry out D. pay for

4.The writer mentions the statements on the AASA Web site to _____.

A. explain the reason to hold the e-day program

B. show the difficulty of running the e-day program

C. suggest government should spend more money on education

D. stress why some students can’t afford computers for online classes

1.D 2.D 3.A 4.C 【解析】【主旨大意】本文是一篇新闻报道,主要讲述美国俄亥俄州的学生在下雪天仍然要在网上学习,而不能玩雪橇。对此,不同的学生有不同的看法,某些政府官员也发表了自己的观点。 1.细节理解题。题干意为:我们从第一段中可知什么?根据第一段第二句“Snow may fall, but students won’t be able to spend...

Finally Home

Last year, my parents moved to this town. I had to go to a new school and found no one to be friends with because I wasn’t interested in the topics most of my classmates liked.

“Maybe I’ll never have real friends,” I thought.

I closed my eyes and imagined playing my drums. Suddenly, I heard the sound of a guitar.

I followed the sound and found out that was a band. I recognized the guitar player at my first sight and so did he.

“Hey, you’re Cassie from my class!” his voice surprised me.

“I’m sorry,” I said. “I just haven’t heard any live music in this town before! You sound great—did you guys write that song?”

“Yeah—well, we’re still working on it. I’m Matt.” He stood up and held out his hand.

“Mind if I listen in?” I asked in a low voice.

“Not at all,” Matt said, smiling. “Maybe you can give us some suggestions!”

The song was pretty good and I could really improve it with my drum skills. Behind my drum set was the one place I felt completely like myself. But I wasn’t sure if I wanted to open that door to the world.

“Hey, do you play drums?” Matt asked suddenly.

His question surprised me. How did he know? And then I followed his eyes to my hands, which had been beating a rhythm(节奏) on the floor. I tried to say no, but my heart stopped me from refusing. “Sure, I’ve been playing for a few years,” I said finally.

“Oh, wow! You’ve got to join us!” Matt said. “I have some drums over here.”

I looked at their shiny faces. “Absolutely. I would love to play!” I replied.

“One, two, three, four!” Matt counted and began singing, and I knew I was finally home.

1.When the writer first went to a new school, she _____.

A. joined a music club B. had no close friends

C. could play the guitar D. developed a new hobby

2.How did the writer feel when Matt asked if she played drums?

A. Surprised. B. Scared. C. Worried. D. Excited.

3.The writer said she was finally home because______.

A. she learned to play the drums

B. she decided to leave the town

C. she loved her home very much

D. she made some friends finally

1.B 2.A 3.D 【解析】【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了作者擅长打鼓,她刚到新的学校时,找不到可以交友的人。一个偶然的机会她发现一些同学在练习音乐,最后她因为这个爱好找到了自己的朋友。 1.细节理解题。题干意为:当作者初次进入新的学校时,她……。根据第一段第二句中“found no one to be friends with”可知,她找不到可交朋友的人。故选B...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网