题目内容
【题目】 Good news! For the coming film festival, there are some promottons(优惠)in Tzmes Cinema. This festival lasts seven days, from Friday, June 20th, to Thursday, June 26th,. Here is the poster.
![]()
【1】Which movie can you watch on the afternoon of June 24th?
A.FrozenB.Captain Amerzca
C.Where are we going, Dad?D.Spiderman
【2】You can find the following information in the poster except ________.
A.the price of filmsB.the place of the cinema
C.the time of the film festivalD.the phone number of the cinema
【3】Who can get a free bottle of soft drink during the film festival?
A.Children under 6 years old.B.All the people.
C.All the students.D.Students with student ID.
【4】When can you watch films with 50% off ?
A.On June 20th.B.On June 23rd.
C.On June 24th.D.On June 26th.
【5】If you want to watch Captain America with your father and your five-year-old brother, you need to
pay_______.
A.¥80B.¥160C.¥120D.¥240
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【5】C
【解析】
本篇是广告。在即将到来的电影节,Tzmes电影院播放的电影的片名,优惠时间和电影的价格。
【1】细节理解题。根据文中“Frozen June 24th 4:30pm;?”,可知“6月24日下午可以观看Frozen”,故选B。
【2】推理判断题。广告中介绍“电影节的时间从6月20日周五到6月26日周四;电影的价格,电影院的电话5556 0679”;但没有提到电影院的地址;故选B。
【3】细节理解题。根据文中“ a free bottle of soft drink for students with student ID card”,可知“凭学生证可以得到一瓶免费的软饮料”,故选 D。
【4】推理判断题。根据文中“50% off on Tuesday for all ”,可知“在周二所有人都可以半价”,周五是6月20日,推断“周二是6月24日”;故选C。
【5】推理判断题。根据文中“票价是80美元,学生半价,6岁以下儿童免费”,可知“爸爸要付¥80 ,自己是学生要付¥40,5岁弟弟免费”,要付¥120;故选C。
本篇阅读单选考查细节理解和推理判断能力。题2要根据文中的信息排除没有出现信息的选项;题4要根据电影节的时间推算;题5要根据广告中的优惠信息计算金额—— 学生半价,6岁儿童免费。
【题目】 Teenagers have a lot of new ideas. Let’s have a look at these teenage inventions that might change the world.
Banana leaves usually go bad in two or three days. Tenth Hadith, a teenager from India, used UV to make the leaves stay fresh for a year. Tenth thinks that one day the leaves will be used for making plates, cups and other things. |
David Cohen, an American teenager, built an earthworm(蚯蚓) robot. It is able to go into the smallest places, where humans or dogs can’t go. It will be used for finding people in a fire or an earthquake. |
Remya Jose, a 14-year-old girl from India, found it tiring and boring to hand wash clothes in the nearby river. She reused some bicycle parts and created a washing machine that saves time, energy and keeps people fit at the same time. |
Kenneth Shinozuku, a 15-year-old boy from New York, noticed that his grandfather who got Alzheimer’s disease(老年痴呆)would often leave home and get lost. So he invented the wearable sensors(感应器)to help people find their family members like his grandfather. |
【1】How long did Tenth Hadith use UV to make the leaves stay fresh?
A.For two days.B.For three days.C.For two years.D.For a year.
【2】The earthworm robot made by David Cohen can ________.
A.go into the smallest placesB.help people wash clothes
C.take care of the old peopleD.make things stay fresh
【3】Who created a washing machine that can save time?
A.Kenneth Shinozuku.B.Remya Jose.C.David Cohen.D.Tenth Hadith.