题目内容
【题目】Welcome to the zoo !
Come and see the cute pandas from China . the clever monkeys from Thailand (泰国), the big lions from Africa , the elephants from India are friendly to you ,you can play with them ,many birds are singing for you ,the giraffes are eating leaves , the dolphins are swimming in the pool , some fishes are swimming in the other pool . Where are koalas ? They are sleeping , they are shy , Are there any penguins in the zoo ? Yes , they are dancing in the cold room . They are pretty cute , I’ m sure you must like them .
![]()
【1】You can see _____ kinds of animals in the zoo .
A. 7 B. 8 C. 9 D. 10
【2】Mr Brown goes to with his 20 friends ,they must pay ___ dollars .
A. 140 B. 100 C. 105 D. 145
【3】When can you go to the zoo on Sunday ?
A. at 8 am B. at 7 pm C. at 10 pm D. at anytime
【4】How many kinds of animals are living in the water ?
A. one B. two C. three D. four
【5】what can the visitors not do in the zoo ?
A. keep the zoo clean B. play with the elephants
C. listen to the birds D. give the food to the animals
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】B
【5】D
【解析】
这篇短文是某个动物园的广告,文章中介绍了动物园里各种各样的动物,动物园的票价以及开门的时间,欢迎人们去那里玩。
【1】细节理解题。根据短文中Come and see the cute pandas from China . the clever monkeys from Thailand (泰国), the big lions from Africa , the elephants from India …many birds are singing for you ,the giraffes are eating leaves , the dolphins are swimming in the pool , some fishes are swimming in the other pool . Where are koalas ? They are sleeping …Are there any penguins in the zoo ? Yes , they are dancing in the cold room .可知,这篇短文中提到了熊猫、猴子、狮子、大象、鸟、长颈鹿、海豚、鱼、考拉、企鹅等10种动物,故应选D。
【2】细节理解题。这个题目涉及的是动物园的票价,首先根据题意可知,这里是一共21个人去动物园,是一个集体,因此应参考Group后的票价,即每人5美元,21*5是 105美元,故应选C。
【3】细节理解题。这个题目涉及的是动物园开关门的时间,题目中说的是Sunday星期天,根据短文最后的时间可知,周末的开放时间是从早上8点半到晚上8点,结合选项可知B选项晚上7点这个时间合适,故应选B。
【4】细节理解题。根据短文中the dolphins are swimming in the pool , some fishes are swimming in the other pool可知,海豚和鱼在池塘里,所以是两种,故应选B。
【5】细节理解题。根据短文的最后一句话Don’t give food to the animals可知,动物园里不允许给动物喂食物。故应选D。
这篇短文是一个动物园的广告,里面介绍了动物园里各种各样的动物、动物园的门票以及开放的时间等信息。文章内容贴近学生们的日常生活,词汇也很简单,比较容易理解。后面的题目设置以细节理解题为主,考查我们对文章事实信息的理解,答案可以在原文直接找到。做题时,应先通读全文,掌握大意;然后根据题目所问在原文中定位相关信息作答。例如第2小题,这个题目涉及的是动物园的票价,答案应在文章的最后Tickets中,然后根据题意可知,这里有Brown先生和他的20个朋友一共21个人去动物园,是一个集体,因此应参考Group后的票价,即每人5美元,21*5是 105美元,故应选C。再如第5小题,根据短文的最后一句话Don’t give food to the animals可知,动物园里不允许给动物喂食物。故应选D。其他三个选项也都可以在原文找到信息证明是游客们可以做的。