题目内容

【题目】Are you sorry for not traveling during the National Day? If you stay at home at that time, I think you are very lucky. Why? Because there are too many people everywhere. In many places of interest in China, it’s too crowded to do anything.

Look at the picture. It was too crowded in the West Lake on October 1st, 2015. You even couldn’t take photos for you or your friends. All what we could see where people. It was reported that there were about 13 people per meter by the lake. My friends told me they could see nothing but many tourists on the Broken Bridge (断桥). “We couldn’t walk if the people in front of us didn’t walk,” he said. He showed us a photo near the West Lake. In the photo, we hardly found him out, there were too many people.

So some people give the advice that we should not have the gold week (黄金周) any more. But other people say no about this advice. What’s your idea of it? Are you sorry now for not traveling during the gold week? I love staying at home more than traveling next National Day.

【1】When is the gold week in the passage?

A. In January. B. In April.

C. In August. D. In October.

【2】Why can’t the writer’s friends find themselves in the picture?

A. Because he didn’t go there.

B. Because there were too many people.

C. Because he was taking the photo.

D. Because their eyes wee ill.

【3How did the writer feel about staying at home on National Day?

A. He felt lucky to stay at home on National Day.

B. He felt sorry to stay at home on National Day.

C. He believed it was boring to stay at home on National Day.

D. He believed it was interesting to stay at home on National Day.

【4】Which of the following is TRUE about the West Lake on National Day?

A. There were about 30 people per meter.

B. You could walk as you like by the West Lake.

C. There were about 13 people per meter by the lake.

D. You could find yourself easily on the photos you took that day.

【5】Where do you think is the article from?

A. www.chinabus.com. B. www.movies123.com.

C. www.chinatourist.com. D. www.storyhouse.com.

【答案】

【1】D

【2】B

【3】A

【4】C

【5】C

【解析】

试题分析:本文叙述了作者对国庆节出去旅行感到遗憾,因为在国庆节这一天,到处有很多人。所以作者认为国庆节还是呆在家里比较好。

【1】D细节理解题。通读整篇文章可知在10月份是黄金周。故选C

【2】B推理判断题。根据文中In the photo, we hardly found him out, there were too many people.可知因为人们太多了。故选B。

【3】A推理判断题。根据If you stay at home at that time, I think you are very lucky.可知作者认为国庆节呆在家里是幸运的。故选A。

【4】C推理判断题。It was reported that there were about 13 people per meter by the lake. 可知故选C。

【5】C细节理解题。根据What’s your idea of it? Are you sorry now for not traveling during the gold week? I love staying at home more than traveling next National Day.可知这是有关旅游的。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】【2013年北京】

I bought a jasmine plant for my office. When I bought it, I was told it would bloom(开花) and the sweet smell would fill my office. I had the plant for two months, and every day I looked at it, but there weren't any flowers or pleasant smell. I was not happy, so I gave the plant to my friend Linda.

One day, another friend Mary called and invited me to her office. When I walked in, her jasmine flowers surprised me. I reached out to touch the flowers. Mary cut some and gave them to me. I couldn't help smelling them. Surrounded by the sweet smell of only a handful of these flowers, I suddenly understood something.

Mary bought her plant the same time I did. It took a year for her jasmine to bloom. I was so impatient for mine to bloom; regretfully, I gave it away.

In a way my life is like the jasmine plant. I need to be patient and let things happen.

Last Sunday Linda told me that she was going abroad the next week. Before she left, she returned the plant to me. This time I am going to wait. I have learned that when we want something in our life, we have to be patient. I am slowly learning to have that patience to wait for my jasmine to bloom.

【1】Before she gave the jasmine away, the writer had it for .

A. one day B. one year

C. two weeks D. twospan> months

【2】When the writer saw Mary's jasmine, she felt____________ .

A. unhappy B. peaceful

C. hopeful D. surprised

【3】What has the writer learned from her experience?

A. Patience is needed in life.

B. Flowers can make life better.

C. Friendship is necessary for us.

D. Jasmine can be a wonderful plant.

【题目】阅读短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

IMPROVE ON SLEEP
Good health needs good sleep. Going to bed before you’re tired. No eating or reading in bed. Go to bed at the same time before midnight and get up at the same time. Your body likes routine (常规) for a good night’s sleep.

STAY FREE OF FLU
Studies show that a cold or flu virus (病毒) can live on our hands for long. So wash all parts of your hands frequently with soap and water. For more ways to prevent the spread of flu, please call the Health Line at 1800 848 1313.

ORAL (口腔) HEALTH
Brush your teeth twice a day and visit the dentist at least once a year. The mouth is a mirror of disease. The oral examination is not only for the health of teeth, but the whole body. For more of it, please visit www. mydr. com. au.

FIT FOR LIFE
Studies have shown that many diseases have something to do with little or no physical (身体) activity. Try to do it for 30 minutes a day, 5 days or more a week. For more information, please call the Health Line at 1800 438 2000.

【1】If you want to get a good sleep, you’d better _______.

A.go to bed after you’re tired

B.go to sleep at midnight

C.follow the bedtime routine

D.eat something or read in bed

2To prevent from catching a cold or flu, it’s good for you _______.

A.to clean your fingers often

B.to brush your teeth twice a day

C.to get up early every morning

D.to wash all parts of your hands

3You should visit the dentist at least once a year, because _______.

A.the oral examination is necessary

B.you don’t often brush your teeth

C.some diseases may be in the mirror

D.you don’t have a good night’s sleep

4Studies have shown that many diseases have something to do with _______.

A.having no oral examination

B.washing hands with cold water

C.sleeping too late sometimes

D.doing little physical activity

5If you want to learn more about the flu, you can _______.

A.visit www. mydr. com. Au

B.call the Health Line at 1800 848 1313

C.visit the dentist in your place

D.call the Health Line at 1800 438 2000

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网