题目内容
3.Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident.But soon he had to make a choice.
"For people like me,there were only two choices.One was to give up all the dreams,which would cause a quick death.The other was to work hard without arms to live an excellent life."says Liu Wei.
Liu's dream was to be a pianist.His excellent life included a show on China's Got Talent(《中国达人秀》) and a wonderful performance playing the beautiful Marriage D'amour with his two feet on the piano.
Liu Wei learned to play the piano with his feet.And teaching himself to play the piano with his feet was very hard.Many times he wanted to give up,but his parents went on encouraging him and he wanted to make his parents proud.
Maybe you cannot believe that Liu Wei is able to play well only with his toes.The audience were deeply moved and very excited when they watched his performance.
Answer the following questions with No More Than 4Words.
56.How does Liu Wei play the piano?With his toes./With his feet.
57What caused his loss of both his arms?Electricity.
58.What does Liu Wei want to be?A pianist.
59.Who encouraged Liu Wei to play the piano?His parents.
60.How did the audience feel when they watched Liu's performance?Moved and excited..
分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了刘伟在中国非常有名,因为他可以用脚趾弹钢琴.在刘伟只有十岁的时候,他和一些朋友玩游戏时,因为触到电,他失去了双臂.刘伟的梦想是成为一名钢琴家,很多次他想放弃,但他的父母鼓励他坚持,最后终于经过努力成功了.
解答 56 With his toes./With his feet.细节理解题.根据文章第一段"Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes(脚趾)"可知刘伟用脚趾弹钢琴.故填With his toes./With his feet.
57 Electricity.细节理解题.根据文章第一段"He lost both his arms because of electricity."可知因为触到电,他失去了双臂.故填Electricity.
58 A pianist.细节理解题.根据文章第四段"Liu's dream was to be a pianist."可知刘伟的梦想是成为一名钢琴家.故填A pianist.
59 His parents.细节理解题.根据文章第五段"Many times he wanted to give up,but his parents went on encouraging him and he wanted to make his parents proud."可知他的父母鼓励他弹钢琴.故填His parents.
60 Moved and excited.细节理解题.根据文章最后一段"The audience were deeply moved and very excited when they watched his performance."可知当观众看他的表演的时候,被深深打动了,感到很兴奋.故填Moved and excited.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.
| A. | too | B. | either | C. | also | D. | neither |
| meanalso room for tired |