题目内容

【题目】 If a friend helps us, it’s a good idea to write him a thank-you note. But in fact, how many of us sit down to do this? “People don’ t seem to walk around giving thanks to people quite often,” Professor Kumar said. Why don’t people like to send thank-you notes? And how do people feel when they get one?

Kumar and his team asked some students to write a thank-you note to another person by email. Then, they asked both the writer and the receiver how sending or getting these notes made them feel. Here is the result.

They found that these writers didn’t like to write the notes because they felt like they had to think too much about them. They worried about what to say and how to say it. The receivers, however felt enjoyable when they got the notes. When you are a receiver, you really care about the warmth of the note, “Kumar says. “How friendly and warm was it?”

Also, the writers didn’t like to write the notes because they thought it might be awkward (尴尬的) for the receiver to get a thank-you note. But in fact, it’s not true. “They feel quite happy,” Kumar says. “They don’t really feel awkward at all.” If people knew that writing a thank-you note could be so important to others, they would do it more often, Kumar says.

In a word, simple and small changes in our everyday lives can make a big difference in how we treat (对待) other people and how we feel.

1We know from the passage that if a friend helps us, it’s a good idea to ________.

A.just say thank youB.write him a thank-you note

C.sit down with himD.get a thank-you note from him

2According to the passage, ________ can make a big difference in how we treat other people and how we feel.

A.the warmth of notesB.not writing and sending thank-you letters

C.the writers and receiversD.simple and small changes in our daily lives

3According to the passage, which of the following is TRUE?

A.Writing a thank-you note isn’t important to others at all.

B.People like to write thank-you notes when someone helps them.

C.Kumar says that people don’t feel awkward getting thank-you notes.

D.When getting thank- you notes, people don’t care about the warmth of them.

4If you are to put the passage into parts, which of the following is the best?

(=Para. (自然段)1;②=Para.2;③=Para. 3;④=Para. 4;⑤=Para. 5

A.B.C.D.

【答案】

1B

2D

3C

4A

【解析】

本文讲述了在我们需要帮助的时候朋友帮助了我们,最后给他写封感谢信,并详细讲述了这样做的好处。

1细节理解题。根据上文If a friend helps us, it’s a good idea to write him a thank-you note. 如果一个朋友帮我们,那是个好主意给他写一封感谢信。故选B

2细节理解题。根据上文simple and small changes in our everyday lives can make a big difference in how we treat (对待) other people and how we feel.在我们的日常生活中,简单而微小的变化会对我们对待他人的方式和我们的感受产生很大的影响。故选D

3细节理解题。根据上文“They feel quite happy,” Kumar says. “They don’t really feel awkward at all.” “他们感到很高兴,库马尔说。他们一点也不觉得尴尬。故选C

4篇章结构题。第一自然段提出问题:为什么人们不喜欢寄感谢信呢?当人们得到感谢信时,他们会有什么感觉?;第二自然段写了就这些问题Kumar和他的团队做实验,想验证写信人和接受者发送或收到这些便条的感受;第三、四自然段详细分说了第二段做实验的结果,第四自然段总说简单而微小的变化会对我们对待他人的方式和我们的感受产生很大的影响。所以篇章结构为①②属于并列关系,③④分说②,⑤总结全文,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Do you know Deng Ziqi? Her ______ name is G.E.M. Let me tell you the story of her. Deng Ziqi ______ from Hong Kong, China. She is only 26 years old this year. She is very ______ , but she is a famous singer now. Let’s go into her life now.

Deng Ziqi lived ______ her grandparents, and she started being a _____ nine years ago. She loved music and singing very much, so she studied to ______the guitar, piano and drums by herself. In 2008 she joined in a ______ contest(比赛), which named I am a Singer. The contest brought good _______ to her, because after that she got popular in China. Many people like her special voice and musical talent(天赋). She could also write songs very ______. She said she wanted to do ______ for music, so she always stayed up ______ to write songs. All in all, she is a lovely girl fighting for ______ dream. People in China love her songs _____. She is young, but she is very _____. She said she wanted to be a world-class singer. And let’s hope her dream will come _____.

1A. EnglishB. ChineseC. familyD. last

2A. areB. amC. comesD. far

3A. oldB. youngC. busyD. tall

4A. inB. withC. atD. to

5A. workerB. teacherC. singerD. person

6A. makeB. climbC. wearD. play

7A. swimmingB. runningC. singingD. painting

8A. wishB. luckC. dreamD. taste

9A. differentlyB. reallyC. wellD. difficultly

10A. someoneB. nothingC. everyoneD. everything

11A. behindB. nearC. earlyD. late

12A. hisB. herC. sheD. he

13A. a lot ofB. lots ofC. a lotD. much

14A. richB. happyC. healthyD. popular

15A. goodB. realC. trueD. right

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网