题目内容

【题目】

Strawberries look nice, but a light pressure can make them out of shape. Nowadays, there are many young people who are just like strawberries. When they face d1, they easily break down. They don’t know what to do when they are in t2. They have a common name---strawberry kids.

Why is it so e3 for many students to break down? Parents and schools are a main reason. Parents do almost e4 for them in their daily life, while schools care more about their m5 instead of developing their personality.

Liu Yue, 13 years old, is from Fujian. His mom h6 criticizes him and he always feels good about himself. When a teacher criticized him strictly, he felt surprised and sad. He began to d7 his abilities.

Students should do something to make them mentally (精神上) strong. An expert said, “When you have problems, don’t ask for help too q8. You should try to deal with problems first by yourself. I also a9 you to take an active part in sports and social activities. That can make you mentally strong.”

G10 up is not just a happy process. Pains also go along with it. The most important thing is to face the pains bravely and learn from them.

【答案】

1difficulty/difficulties

2trouble

3easy

4everything

5marks

6hardly

7doubt

8quickly

9advise

10Growing

【解析】

本文讲述了因为父母在日常中为孩子们做了所有的事情,而学校有过多关注学生们的成绩,导致了孩子们在遇到困难时很容易崩溃,作者通过刘悦的例子告诉我们,成长不仅仅是一个快乐的过程,痛苦也会伴随在其中,我们能做的就是要勇敢地面对困难,并从困难中学习更多的东西。

1

句意:当他们遇到困难时,他们很容易崩溃。

根据a light pressure can make them out of shape. Nowadays, there are many young people who are just like strawberries,可知,利用草莓遇到外界压力容易变形这个生活知识,来讲述当今社会许多年轻人像草莓一样,遇到困难就很容易崩溃,此处可以指某种困难或泛指很多困难,所以空格处填difficulty/difficulties。故答案为difficulty/difficulties

2

句意:当他们陷入困境时,他们不知道做什么。

根据They don’t know what to do…in及所给首字母,可知,当他们陷入困境时,他们不知道做什么,固定搭配:in trouble“陷入困境”,所以空格处填trouble。故答案为trouble

3

句意:为什么许多学生如此容易崩溃?

is是系动词,后接形容词。根据When they face difficulty , they easily break down,可知,此处是询问为什么许多学生遇到困难会容易崩溃,所以空格处填easy。故答案为easy

4

句意:父母在日常生活中几乎为他们做了每件事,而学校过多关注他们的成绩而不是培养他们的个人素质。

根据Why is it so easy for many students to break downParents do almost…in their daily life,可知,此处是解释学生容易崩溃的其中一个原因,父母在日常生活中为他们做了所有的事情,所以空格处填不定代词everything。故答案为everything

5

句意:父母在日常生活中几乎为他们做了每件事,而学校过多关注他们的成绩而不是培养他们的个人素质。

根据Why is it so easy for many students to break downcare more about …instead of developing their personality,可知,此处解释学生容易崩溃的另一个原因,学校过多关注成绩而不是他们的个人素质发展,their后接复数名词,所以空格处填marks。故答案为marks

6

句意:他的妈妈几乎很少批评他,他总是对自己感觉很好。

根据he always feels good about himself及所给首字母,可知,他的妈妈几乎很少批评他,所以他认为自己很优秀,故空格处填hardly。故答案为hardly

7

句意:他开始怀疑自己的能力。

固定搭配:begin to do sth“开始做某事”,根据he always feels good about himself. When a teacher criticized him strictly, he felt surprised and sad ,可知,之前他自己感觉很良好,突然老师严格地批评他,他就开始怀疑自己的能力,所以空格处填doubt。故答案为doubt

8

句意:当你遇到问题时,不要太快地寻求帮助。

空格处修饰动词ask for,所以此空填副词。根据You should try to deal with problems first by yourself,可知,遇到问题先尝试自己去解决,而不是很快地就向别人寻求帮助,所以空格处填quickly。故答案为quickly

9

句意:我也建议你积极参加运动和社会活动。

根据to take an active part in sports and social activities,可知,此处是建议要积极参加运动和社会活动,固定搭配:advise sb to do sth“建议某人做某事”,且此句是陈述客观事实,句子用一般现在时,所以空格处填advise。故答案为advise

10

句意:成长不仅仅是一个快乐的过程。

根据not just a happy process. Pains also go along with it及首字母,可知,此处是指成长的过程既有快乐也有痛苦,固定搭配grow up“成长”,空格处在句子做主语,且位于句首的单词首字母要大写,所以空格处填动名词Growing。故答案为Growing

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The Huawei Mate Xs seems like the first truly model of foldable (可折叠的) phones. It's a huge-screened smart phone that fold with the screen on the outside. Unlike the competition, this is a killer phone. _______

This phone catches a lot of attention-- unfold it and people will be amazed._______We've been stopped in the street, interrupted on a train and watched by a waiter while using it.

With a battery in each half, the Mate Xs have 4500mAh of power and charges very quicklyover 80% in 30 minutes. Open the Mate Xs out and you can multitask (多任务) across three different apps on the screen at once. With the help of a sidebar, you can drag one to the right and one to the left.

_______ First, the screen. It's plastic, as on most foldable phones, so more fragile (易碎的) than glass ones. Next, the software. As it was not allowed to use Google, many apps you use in your daily life may just don't work properly on the Mate Xs. _______ There's a lot to weigh up here, especially that price2299, but there's no doubt the tech in this thing is great and surprising.

1Which is TRUE about Mate Xs according to the passage?

A.Mate Xs has only a battery of 4500mAh of power.

B.All the apps we like can work very well on the Mate Xs.

C.The huge screen on the Mate Xs is made of glass and hard to break.

D.Mate Xs allows us to watch videos and send messages at the same time.

2The sentence "But three things put the Mate Xs in question." should be put in _________.

A.B.C.D.

3What does the author thinks of the Mate Xs?

A.It is well worth buying.B.It is surprising but too expensive.

C.It runs out of power quickly.D.It is just a phone with a huge screen.

4The passage is most probably from ___________.

A.a technology magazineB.a leaflet

C.a fashion magazineD.an advertisement

【题目】

When he was a teenager ,Hunter Adams was very unhappy ,and he spent many years in the 1960s and 1970s in a special hospital for people with mental(精神的) health problems .

When he left hospital ,Adams decided to become a doctor ,so he went to Medical School in Virginia ,USA ,But when he was there he did things in a different way .For example ,he didn’t like the doctor’s white coats .he preferred to wear shirts with flowers on them when he visited his patients ,and he tried to make them laugh .The doctors at the medical school didn’t like Adams very much because he was to different .

But Adams believed that people in hospital need more than medicine .He saw unhappy and lonely people ,and he tried to help them as patients ,but as people too .He spent a lot of time with children in the hospital ,and often put a special red nose on his face to look like a clown and to make the children laugh .

When he finished medical school and became a doctor , Adams opened his own hospital ,called “the Gesundheit Institute” ,together with some other doctors .They wanted it to be a place in a different way of working with sick people .

Hunter Adams became famous during the 1980s ,and in 1998 ,Universal Pictures made a film about his life .It was very successful .In the film(called Patch Adams) ,Robin Williams played Adams .Williams said , “Hunter is a really warm person ,who believes that patients need a doctor who’s friend .I enjoyed playing him .”

1What probably made Hunter decide to be a doctor ?

A. His interest in medicine.B. His idea to open a hospital.

C. His early experience as a teenager.D. His love for the lonely children around.

2How was Hunter different from other doctors ?

A. He was famous before working in hospital.

B. He liked to wear shirts with flowers in them every day.

C. He treated his patients as friends in every way possible.

D. He was good at dealing with people who were mentally ill .

3What does the underlined word “clown” in paragraph 3 probable mean ?

A. 木偶B. 小丑C. 外星人D. 蜘蛛侠

4What can we know from Robin Williams words ?

A. He thought highly of Hunter.

B. Every doctor needs a patient friend.

C. He became a warm person ever after.

D. A good actor makes a successful film.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网