题目内容
【题目】 Let's Enjoy a Movie!
| Zootopia |
From a large elephant to a small mouse, animals live happily together in Disney's Zootopia. Language: English Running Time: 1 Hour and 30 Minutes Price: Weekdays—$40, $20(kids under 6) Weekends—$50, $25(kids under 6) |
I've never imagined the movie is so interesting. There are 64 kinds of animals in it. After watching the movie, I learned more about animals. I would recommend this movie to those animal lovers.
—John
I have seen many cartoons of this kind, but the plots(情节)are surprisingly funny and I love the sweet voice in it. My brother and I just couldn't help laughing from the beginning to the end.
—David
This movie is so well made. I went to see it with my 5—year—old son last Sunday afternoon. I love the beautiful music while my son loves the rabbit police officer Judy very much. It shows that small animals like Judy can also do serious work.
—Nancy
【1】The poster shows that ________is spoken in the movie,
A.EnglishB.FrenchC.JapaneseD.Chinese
【2】What does the underlined word "recommend" mean ________.
A.租赁B.邮寄C.出售D.推荐
【3】David likes this movie because of ________.
A.the 64 kinds of animalsB.the funny plots and the sweet voice
C.the low priceD.the beautiful music
【4】It cost Nancy and her son ________ to watch the movie last Sunday.
A.$60B.$75C.$80D.$100
【5】What does Judy do in the movie?
A.A teacher.B.A nurse.C.A police officer.D.A writer.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
这篇短文是一则电影广告,主要介绍了《疯狂动物城》这部电影以及几位观众对这部电影的评价。
【1】
细节理解题。由表格中Language: English可知电影中讲的是英语,故选A。
【2】
词义猜测题。根据上文“I've never imagined the movie is so interesting. There are 64 kinds of animals in it. After watching the movie, I learned more about animals.”可知在看过这部电影之后,约翰没想到会这么有趣,而且还对动物有了更多的了解,所以他会把这部电影推荐给热爱动物的人,所以recommend的意思是“推荐”,故选D。
【3】
细节理解题。根据David的评论部分“I have seen many cartoons of this kind, but the plots(情节)are surprisingly funny and I love the sweet voice in it.”可知David是因为有趣的情节和甜美的声音喜欢这部电影的,故选B。
【4】
计算题。根据Nancy影评中的“I went to see it with my 5—year—old son last Sunday afternoon.”和表格中“Price: Weekends—$50, $25(kids under 6)”可知Nancy上周日下午和她五岁的儿子去看电影,票价是50+25=75美元,故选B。
【5】
细节理解题。根据Nancy影评中“I love the beautiful music while my son loves the rabbit police officer Judy very much.”可知Judy在电影中的职业是一名警官,故选C。