题目内容

【题目】

Millions of Chinese people have been playing a mobile game called Travel Frog recently. 1 . You prepare food and tools for its trips, and the frog sends you postcards while it ’s away.

The game ’s popularity may have something to do with how lonely peoplefeel these days, according to Xinhua News Agency. 2, and playing the game helps them forget their loneliness for a short time.

3. According to the Guardian, about 40 percent of US adults say they’re lonely. And in the UK, about one in five people are “always or often lonely ”, The Telegraph reported.

This might be why the UK government announced in January that it had created the job of “minister for loneliness (孤独大臣)”.4, while the minister ’s office plans to spend money on activities to bring people together.

5. When we see pictures of friends having fun or posting selfies (自拍) without us, we may compare their “perfect ” lives with our own, making us feel lonely and left out.

But we should remember that there’s no need to feel lonely. As UK poet John Donne once wrote, “No man is an island, entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main. ”

A.Lonelines s seems to be a common problem today

B.The loneliness problem may be partly due to social media

C.In the game, you act as the “parent ” of a frog that lives alone and enjoys traveling

D.The minister ’s job is to find ways to help British people feel less lonely

E.Many players say that the lonely frog is just like them

【答案】

1C

2E

3A

4D

5B

【解析】

本文作者通过介绍一款受人欢迎的游戏青蛙旅行,由此引出如今人们的孤独问题。当今社会人们最大的问题是孤独问题,人们经常感到孤独,而玩这款游戏可以让人们忘记孤独,文中分析让人感到孤独原因可能源于社交媒体。

1上文“Millions of Chinese people have been playing a mobile game called Travel Frog recently”介绍这款游戏的名称,根据空格后“You prepare food and tools for its trips, and the frog sends you postcards while it ’s away”推断空格是介绍游戏的玩法;故答案为C

2根据上文“The game ’s popularity may have something to do with how lonely people feel these days”游戏受欢迎与现在人们的孤独感有关,根据文句表述的逻辑关系,推断下文指人们感觉自己的孤独感与那只青蛙相似,故答案为E

3空格在段首,判断是段落的主旨句;根据下文的陈述,40%的美国人感到孤独,五分之一的英国人感到孤独,由此推断空格指孤独是当今普遍的问题;故答案为A

4根据上文“This might be why the UK government announced in January that it had created the job of “minister for loneliness”英国政府创建了孤独大臣的工作,推断空格阐述孤独大臣的工作职责——想办法帮助英国人减少孤独感;故答案为D

5空格在段首,判断是段落的主旨句;根据下文的陈述,人们看到朋友晒出来的娱乐照片时,比较的心理会让人感到孤独失落;由此推断空格指孤独的问题源于社交媒体;故答案为B

补全短文,解答前先阅读备选句,理解备选句的句意;再跳空阅读全文,了解大意;然后,根据上下文联系、查看空格句与段落和主体文章之间的逻辑关系,推断空格所缺的信息,所选的句子要能使文章前后内容衔接,意思连贯。如空格35在段首,是段落的主旨句,要根据下文的陈述总结信息;空格124位于段落中间,是起承上启下的句子,要根据上下文联系推断空格的信息。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most people follow others blindly. Some people feel it safe to follow other people. In some rare cases it might be right, but in most cases this can make a big mistake. Ninety-five percent of people never succeed because they are following the wrong group. Actually there are reasons why we shouldn't follow others blindly.

According to a study, people always follow others when they aren't sure about the direction they should take. This means a large number of people could be following others without understanding what's right and what's wrong! This attracts more people to follow them and the result is that most people move in a certain direction even if it is wrong.

A man who wants to be successful always hopes for others' guidance and he usually follows the same path of most people, but the question this man never asks himself is, "Are all of those people successful?" Of course not! If you want to follow a group, then follow a successful one. However, in real life you'll only find one successful person among hundreds of people, and that's why following others makes no sense at all.

Most people act without thinking wisely. If you always follow others because they're greater than you, then sooner or later you'll discover that you're making decisions you might regret(后悔) later.

However, should we never follow others? No. But just asking you to think wisely before you make a decision. If you find others are right, there is no problem in following them, but if you have doubts(怀疑) about the direction they're moving in, don't follow them blindly.

1Why do most people like to follow others blindly according to the passage?

A.Because they don't want to be different.

B.Because they are effected by their people around them.

C.Because they're sure to take the right direction.

D.Because they want to make themselves successful.

2What does the underlined word "rare" mean in Chinese?

A.多数的B.特殊的C.稀薄的D.少数的

3What's the main idea of the passage?

A.Advantages of following others blindly.B.Examples of following others.

C.Reasons of not following others blindly.D.Ways of following others blindly.

4What's the best structure(结构) of the passage?

(=Paragraph 1,= Paragraph2, =Paragraph3, =Paragraph4, =Paragraph5 )

A.B.C.D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网