题目内容

【题目】

1The text is mainly about how to_____________.

A. be a careful driverB. buy MTR tickets

C. be a good passenger(乘客)D. keep safe at home

2People who will get on the train should _____________.

A. wait in lineB. open the doorC. ask for helpD. leave the seats

3When you hear a “beep” sound, _______________.

A. close the doorB. rush onto the train

C. get off the train at onceD. stop and wait for the next train

4Which student did the right thing on the train according to the text?

A. Daniel ate popcorn on the train.

B. Lucy gave her seat to a mother with a little baby.

C. Tom rushed here and there on the train.

D. Nick left some waste paper on the train.

5The text is probably a _______________.

A. reportB. noticeC. diaryD. poem

【答案】

1C

2A

3D

4B

5B

【解析】

本文是一则通知,乘坐快速交通列车的安全规则。在车站:1.要耐心。2.有礼貌。3.不要冲车上。4.当听到警笛声,不要上车。在火车上:1.在列车上,不要吃和喝。2.在列车上,不要乱跑。3. 把你的座位让给老人或妇女,残疾人或带孩子的妇女。

1题意:本文主要是关于如何___________。考查主旨理解。A. be a careful driver小心驾驶;B. buy MTR tickets买地铁票;C. be a good passenger做一名好乘客;D. keep safe at home在家里保持安全。本文是乘坐快速交通列车的安全规则,可知本文主要是关于如何做一名好乘客。故选C

2题意:上火车的人应该_______________。考查细节理解。A. wait in line排队等候;B. open the door开门;C. ask for help寻求帮助;D. leave the seats离开座位。根据在车站(At the station)规则第一条Be patient. Line up on the platform and wait for the train.(要有耐心。在站台排队等候火车。)可知上火车的人应该排队等候;故选A

3题意:当你听到“哔”的一声,___________。考查细节理解。A. close the door关上门;B. rush onto the train冲上火车;C. get off the train at once马上下车;D. stop and wait for the next train停下来等下一班火车。根据在车站(At the station)规则第四条When you hear a “beep” sound, do not get on the train. The door is closing. Wait for another train.(当你听到“哔”声时,不要上车。门正在关闭。等另一列火车。)可知选D

4题意:根据短文,哪个学生在火车上做了正确的事?考查细节理解。A. Daniel ate popcorn on the train. 丹尼尔在火车上吃了爆米花;B. Lucy gave her seat to a mother with a little baby. 露西把她的座位让给了一位有一个小婴儿的母亲;C. Tom rushed here and there on the train. 汤姆在火车上跑来跑去;D. Nick left some waste paper on the train.尼克在火车上留下了一些废纸。根据在火车上(on the train)第3Give up your seat to old men or women, the disabled or women carrying babies.(把你的座位让给老人或妇女,残疾人或带孩子的妇女。)可知露西做了正确的事;故选B

5题意:本文可能是一个_____________。考查主旨理解。A. report报告;B. notice通知,布告;C. diary日记;D. poem诗。根据标题SAFETY RULES ON THE MTR TRAINS(快速交通列车安全规则)可知本文可能是一个通知;故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网