题目内容

【题目】 A black bear was in a dangerous situation when she fell off a 30-meter-high bridge. After a long day in California’s Sierra Nevada mountains, the bear probably thought she was taking a shortcut home. She was walking across the bridge when, suddenly, two cars entered from both sides. There was nowhere to run, so the bear jumped onto the rail and began to fall over the side.

Luckily, the bear pulled herself onto an arch(拱)under the bridge, but she was trapped there. A driver saw the unbelievable scene and called 911. Robert Brooks, an animal control officer from the nearby town, was sent to investigate(调查).When he found it wasn’t a joke, he soon called Dave Baker of the BEAR League-a group that helps bears in trouble.

Unfortunately. The sky was getting dark, so the rescuers had to wait. Early next morning, the two men returned to the bridge with more volunteers. Amazingly, the bear was still there. Dave had an idea—they should hang a net under the bear, push her into it, and then lower her to the ground.

Police officers closed the road,. After the net was in position, Robert immediately shot a dart(飞镖)with a sleeping drug into the bear’s shoulder. When the bear was sleepy, Ann Bryant, the head of the BEAR League, yelled, “OK, push!” A volunteer rock climber used his feet to push the bear off the arch, right into the middle of the net!

Firefighters volunteered to lower the 100-kilogram bear. When she touched to ground, everyone cheered. Ann and Robert guided the sleepy bear to a river, where she could finally get a drink. “She just kind of lay down on her tummy and out her paws under her chin,”said Ann, “like a dog lying on the living room floor...only big!”The rescuers then cleared all the people there and left the bear alone. Since then, no one has seen her.

1The bear climbed onto the rail because she was________.

A.lostB.excitedC.scaredD.anxious

2According to Paragraph 1-2, we can NOT know that________.

A.The black bear was on her way home that day

B.The bear was badly hurt after falling off the 30-meter-high bridge

C.Robert might be very surprised when he found the bear on the arch

D.The BEAR League’s duty is probably to keep bears safe and wild

3Which was NOT done to save the black bear?

A.The police cleared the way for the rescue.

B.Firefighters offered to lower the bear to the ground.

C.The bear was shot with a sleeping dart and pushed into the net.

D.The rescuers waited there till the next morning for the bear’s safety.

4What can we infer from the passage?

A.The rescuers had to make the bear sleep first so that she wouldn’t attack people.

B.The bear already woke up when she was lowered safely to the ground.

C.Bears often lie on the living room floor just like a big dog.

D.Ann and Robert knew exactly where the bear would go.

5The best title of the passage could be “________”.

A.The Stunning SceneB.Bear Rescue

C.Stuck Under the BridgeD.The Missing Bear

【答案】

1C

2B

3D

4A

5B

【解析】

文章大意:文章主要讲述了一只黑熊从30米高的桥上掉下来,很幸运地落在了拱门上,在专业施救人员和志愿者的共同努力下,终于获救的故事。

1细节理解题。根据文章第一段中的“suddenly, two cars entered from both sides. There was nowhere to run, so the bear jumped onto the rail and began to fall over the side”“突然,两辆车从两边开来。无处可逃,于是熊跳上栏杆,开始从侧面摔下来”可知,因为两辆车从两边开来,熊很害怕,所以跳上栏杆,lost迷路的;excited兴奋的;scared害怕的;anxious焦虑的,故选C

2细节理解题。根据文章第一段中“the bear probably thought she was taking a shortcut home”“熊可能以为她在抄近路回家”可知,熊那天在回家的路上,A说法是正确的;根据文章第二段中的“Luckily, the bear pulled herself onto an arch(拱)under the bridge, but she was trapped there”“幸运的是,熊把自己拉上了桥下的一个拱门上,但她被困在那里”可知,熊没有受伤,但是被困在了桥下的拱门上,所以B说法是错误的;根据文章第二段中的“When he found it wasn’t a joke”“当他发现它不是一个玩笑时”可知,CRobert发现熊困在拱门上可能感到很惊讶说法是正确的;根据文章第二段中的“Dave Baker of the BEAR League-a group that helps bears in trouble”“Dave Baker of the BEAR League-a group是一个帮助陷入困境的熊的组织”可知,D说法中保护熊的安全和野生可能是这个熊组织的职责的说法是正确的,故选B

3细节理解题。根据文章第四段中的“Police officers closed the road”“警察封锁了道路”可知,A中的警察为了营救封锁了道路的说法是正确的;根据文章第五段中的“Firefighters volunteered to lower the 100-kilogram bear”“消防队员自愿把这个100公斤重的熊放低”可知,B中消防队员主动提出把这个熊放低到地上的说法是正确的;根据文章第四段中“Robert immediately…… middle of the net!”“罗伯特立即用安眠药向熊的肩膀射出一个飞镖。当熊昏昏欲睡的时候,熊联盟的负责人安·布莱恩特喊道:“好的,推!“一个志愿攀岩者用脚把熊从拱门上推下来,直接推到网中央!”可知,C中熊被一支安眠镖射中,并被推入网中说法是正确的;根据文章最后一段中“The rescuers then cleared all the people there and left the bear alone. Since then, no one has seen her”“救援人员随后将那里所有的人清理干净,只留下熊一人。从那以后,没人见过她”可知,救援人员救了熊之后,将那里所有的人清理干净,只留下熊一人,所以D中救援人员在那里一直等到第二天早上,以确保熊的安全的说法是错误的,故选D

4推断题。根据文章第四段中“Robert immediately…… middle of the net!”“罗伯特立即用安眠药向熊的肩膀射出一个飞镖。当熊昏昏欲睡的时候,熊联盟的负责人安·布莱恩特喊道:“好的,推!“一个志愿攀岩者用脚把熊从拱门上推下来,直接推到网中央!”以及常识熊可能会袭击人可知,可推测A中救援人员必须先让熊入睡,以免它袭击人的说法是正确的;根据文章最后一段中“Ann and Robert guided the sleepy bear to a river, where she could finally get a drink”“安和罗伯特把这只昏昏欲睡的熊带到河边,她可以喝水的地方”可推知,当熊安全到达地面上的时候,熊没有醒,所以B说法是错误的;根据文章最后一段中“like a dog lying on the living room floor...only big!”“就像一条狗躺在客厅的地板上…只不过很大!”可推知小狗警察躺在客厅的地板上,而不是熊经常躺在客厅的地板上,所以C说法是错误的;根据文章最后一段中“Since then, no one has seen her”“从那以后,没有人见过她”可知,没有人知道熊去了哪里,所以D中安和罗伯特准确地知道熊去了哪里的说法是错误的,故选A

5主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲的是只黑熊从30米高的桥上掉下来,很幸运地落在了拱门上,在专业施救人员和志愿者的共同努力下,终于获救的故事,所以营救熊是最符合的标题,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It’s not common to see a team earn 11 straight wins in a tournament.1

On September 29, the Chinese Women’s Volleyball Team didn’t lose any of its games during the tournament. It was also the team’s 10th world title.“2”People’s Daily said in an article.

3In the 1980s, the team won five world titles in a row, which raised people’s confidence at the time. Since then, its fighting spirit has inspired generations of people, both within the team and across the country.

4The World Cup was played in several different cities and the team didn’t have much time to train. The girls had to squeeze in training time when they could. On September 25, for example, they arrived in Osaka at 2:30 pm and started training only an hour later.

5Many of the team’s members kept on playing even after being hurt. Blocker Yan Ni had a serious shoulder injury.

With their latest win, the girls are ready to prepare for next year’s Tokyo Olympics.

Word Bank

straight win.连胜

tournament 锦标赛

title 冠军

squeeze in 挤出

根据材料内容, 从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项, 使短文意思通顺、内容完整。

A.Working hard was key to the team’s success.

B.Never giving up is also part of the team’s fighting spirit.

C.However, the Chinese Women’s Volleyball Team has done it!

D.The victory is the best gift to celebrate the 70th birthday of China.

E.The Chinese Women’s Volleyball Team has long been the pride of Chinese.

【题目】 So you think you know your dog. But how well does your dog know you? She probably recognizes you when she sees you. But can a dog tell by simply looking at you whether you have a happy or an angry expression on your face? Researchers in Austria have taught pet dogs to know the difference.

Dogs are very mindful of sound. When dog owners shout or speak in a strong, harsh voice, dogs often act guilty and quietly move away from the area.

Recently, researchers at the University of Veterinary Medicine found that dogs can look at our faces and tell the difference between a smile and a frown(皱眉). Corsin Muller, the leader of the study, says future studies will try to show whether dogs can learn the meaning of facial expressions for example, whether a frown shows that someone is angry. “What we can say with our study is that they can tell these ones are different. But what we cannot be sure of at this point is what exact meaning they are connecting with these different expressions.”

In the experiments, researchers found the dogs were slower to link a reward, or prize, with recognition of the angry face. This suggested that dogs had an idea people with angry faces were best avoided.

The researchers’ findings were published in the journal Current Biology. They provide the first solid evidence(证据) that humans are not the only species that can read the body language of another species.

根据材料内容选择最佳答案。

1What’s the study in Austria mainly about?

A.The relationship between people and dogs.B.People’s emotional changes.

C.Whether dogs can recognize people’s feelings.D.How to keep pet dogs.

2From the second paragraph, we know that __________.

A.dogs are sensitive to their owners’ voicesB.dogs do not care their owners’ looks

C.people treat dogs unfriendlyD.people know their dogs very well

3What does the underlined word “they” refer to?

A.researchersB.dogsC.studiesD.experiments

4How did the dogs react when they were asked to link a reward with an angry face in the experiments?

A.Excitedly.B.Fearfully.C.Nervously.D.Slowly.

5According to Corsin Muller, it’s been turned out that dogs know __________.

A.the exact meaning of a frownB.an smiley face may have negative meanings

C.people’s expressions carry different feelingsD.a frown is an angry expression

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网