题目内容

【题目】

There are other intelligent personal assistants, like Google Assistant, which is an app that works with smart devices in your home. When it is given commands, it will connect to your other devices, allowing users to 1 their home appliances remotely.



In late 2017, the world was2 when Sophia, a human-like robot, made the news again. Developed by Hong Kong’s Hanson Robotics, she was designed to work with humans and adapt to their behavior. She was interviewed by the press and was even given Saudi Arabian citizenship. And more 3, Sophia spoke at Brain Bar, which describes itself as “The Biggest European Festival of the future”. It is clear from the video that Sophia continues to improve and update. The robot even says that “just a few months ago, I couldn’t tell a dog’s face from a human’s face, but now I can. It’s already saved me from a few embarrassing 4.”

【答案】

1B

2E

3C

4A

【解析】

文章大意:本文介绍的几款智能私人助理,其中包括谷歌助理和香港汉森机器人公司研制的人形机器人索菲亚。文章介绍了这两个机器人的工作原理和用途,及其表现等。

1考查动词。分析句子结构可知,应填动词,构成动词不定式。根据语境可知,当它收到指令后,就连接上你的家用设备,这使用户可以远程控制自己的家用设备,故答案选B。

2考查形容词。分析句子结构可知,应填形容词,作为表语。根据语境可知,当人形机器人索菲亚成为新闻焦点时,全世界为之震惊。amazed实际上是过去分词用作形容词,具有被动意味;而amazing是现在分词用作形容词,具有主动意味,故答案选E。

3考查形容词。分析句子结构可知,这里是形容词的比较级形式,表示“更”。根据上文她接受了媒体的采访,甚至获得了沙特阿拉伯国籍,联系下文索菲亚在"布莱恩吧"发表讲话,布莱恩吧把自己说成是"未来最大的欧洲节日",结合And more __3__,可知,此处句意为:更令人吃惊的是,amazing“令人吃惊的”,形容词,其比较级为more amazing,故答案选C

4考查名词。分析句子结构可知,应填名词复数,作为介宾。根据上文"just a few months ago, I couldn't tell a dog's face from a human's face,but now I can"可知,仅仅在几个月前,我还不能分辨狗脸和人脸,但现在我可以了,这使我避免了几次尴尬场面,故答案选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

A healthy mind

The brain is the most fascinating part of our body. Even though there has been all medical research, n1 really understands everything about it. Like the rest of our body, our brain needs to be cared for. The ways that we keep our mind healthy can be quite s2. Getting a good night’s sleep, eating a balanced diet and taking deep breaths are all important methods of looking after both your body and your brain.

Many people think their brain will slow down with age and their memory will get worse as a result. The t3 is, just like your body, you can also improve your mind. I’ve found I can improve my memory by i4 what I need to remember. For example, if I’m going shopping and I need bread, milk and a birthday card for my brother, I form pictures of a loaf of bread, a carton of milk with a cow on the front and a birthday card with a football on it.

The same kind of method can be used with important dates. If you have a picture in your mind of a particular event, it’s much e5 to remember than just a number on a calendar.

Another way of improving your mind is to make sure you r6 visit new places and have new experiences. Traveling more often has much more long-term benefits than you would have ever expected. Personally I find learning English is a great way to keep the brain working, but communication with others in any language is important. Having a c7 is much better for your brain than staring at a computer screen or at other people talking on TV.

【题目】B. Choose the best answer and complete the passage(选择最恰当的单词或短语选项完成短文)

What makes an advertisement effective? You can easily answer this question if you walk around a city. A good ad is one that gets your attention and makes you focus on the important ______, too.

To learn how to create an effective ad, like a poster for example, start by ______ the two posters on the right. Answer this without stopping to think: Which one is more effective? Yes, it’s the one at the bottom. Let’s examine why.

First of all, it’s more colourful and it’s got attractive pictures. The white and black poster almost becomes invisible next to it. Colour draws attention. Moreover, it can ______ your feelings and make you react in a certain way. Images do the same. Do the cupcakes on the poster at the bottom make your mouth water? Do they make you quickly go through the text to find out where you can get them? That’s what they’re there for!

An ad isn’t just colour and pictures. You’ve got something to say, so the next thing you should do is to decide how much text you should write. Remember that people are impatient and will ______ read a long text to see what it’s about. The amount of text should be just right to get your message across, so focus on your message and say it with as few words as possible. Your choice of font (the style of letters), font size (how big or small the letters are) and font colour also play an important role. You want the text to be ______ to read, especially from a distance.

______, you have to decide how you’re going to organize both the pictures and the text in the space you’ve got. A good layout helps people ‘read’ the ad quickly and communicates your message more effectively. If your poster is too busy, your message will simply get lost!

1A. taskB. informationC. goalD. proof

2A. discoveringB. memorizingC. comparingD. recognizing

3A. expressB. hideC. linkD. affect

4A. probablyB. mainlyC. rarelyD. definitely

5A. easyB. enjoyableC. basicD. serious

6A. HoweverB. FinallyC. In conclusionD. As a result

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网