题目内容
【题目】 Everyone loves toys. But do you know how a toy is designed and produced? A visit to Yottoy, a toy company in New York, can show you how to do this. Yottoy produces toys that are based on children's books. These toys include Paddington Bear, Little Prince and Mary's Little Lamb.
Peter Doodeheefver, who designs the toys, took us around his shop to see how the toys are created.
We visited a sewing ( 缝 纫 ) station. People there were busy sewing some toys together. Later, we saw another station where a woman was painting pieces of a Paddington Bear toy set. Here, we leared how they use clay(黏土)and molds(模具 )to create toy parts, The molds are painted to look like characters from children's books.
Throughout the toy-creating process, the creators keep in touch with the writers of the books. They need to make sure the toys perfectly match the images the writers describe in their books. Sometimes changing the color of the fabric ( 织 物 ) or the length of the arms can take the toy more accurate. It can be something as simple as making the hole in a doughnut just a little hit bigger or making the eyes look smaller.
Once their toys are created, they send them to a lab for safety tests. At the lab, they make sure all the parts are put together perfectly. For example, they make sure the eyes can't be removed by a baby, or that piece of the toys won't fall off. After the lab says the toys are ready, they can be sold.
【1】What is the purpose of this article? (within 10 words)
【2】What are the toys produced by Yottoy based on?
【3】A sewing station is a piace where_____.
【4】Why do creators keep in touch with the writers of the books?
【5】What is the last step before the toys can be sold?
【答案】
【1】To show how the toys are designed and created.
【2】Children's books.
【3】toys are sewed busily
【4】To make the toys perfectly match the image in the books.
【5】After the lab say the toys are ready.
【解析】
文章大意:短文主要是作者介绍纽约的一家玩具公司Yottoy向人们展示如何制作玩具的过程。
【1】主旨大意题。文章开头就用 "你知道怎么设计和制造玩具吗?" 引出话题。故文章的目的是展示玩具是怎样设计和制造的。故答案为To show how the toys are designed and created.
【2】细节理解题。从第三段最后一句The molds are painted to look like characters from children's books.可知模具都被化成了儿童书中的样子,所以玩具是基于儿童书生产的。故答案为Children's books。
【3】细节理解题。根据文章第三段前两句People there were busy sewing some toys together. Later, we saw another station where a woman was painting pieces of a Paddington Bear toy set.可知缝纫工作站里人们匆忙地将玩具缝在一起,所以它是一个玩具被匆忙缝起来的地方,故答案为toys are sewed busily.
【4】细节理解题。文章第四段前两句Throughout the toy-creating process, the creators keep in touch with the writers of the books. They need to make sure the toys perfectly match the images the writers describe in their books.概况出创造者练习的原因是为了保证玩具形象和书中形象一致。故答案为To make the toys perfectly match the image in the books.
【5】细节理解题。文章最后一句After the lab says the toys are ready, they can be sold.
可知,实验室同意玩具准备好以后才能被买出。故答案为After the lab say the toys are ready.