题目内容

【题目】

Reporter : How long have you been a firefighter?

Wilson : For eight years.

Reporter : How did you get started?

Wilson: First, I had to take a lot of tests in two weeks. Then, I went to the fire fighter school for four months. I learned how to put out fires and how to use equipment(装备) . I also had a fulltime training every day!

Reporter : How do you stay safe on the job?

Wilson: I wear special clothing. It helps keep me protected from fire. I also carry an oxygen tank(氧气瓶)and a mask(面具). They help me to breathe in a smokefilled building.

Reporter : Are there any new tools that firefighters use?

Wilson: We have a special camera that can see in the dark. It can find heat . That way, we can exactly tell the place of a fire.

Reporter : Do you save pets?

Wilson: Just three days ago, I helped save some cats. They were hiding under the beds. Pets usually hide during a fire because they are afraid of danger.

Reporter : Do you ever get afraid?

Wilson: No. There is no time to be afraid . I just think about what to do to put out the fire safely.

Reporter : What do you like best about being a firefighter?

Wilson: Helping people!

1Kate Wilson has done her job for .

A. 2 weeks B. 3 days

C. 4 months D. 8 years

2To become a firefighter, Kate Wilson at first.

A. took a lot of tests

B. learned to stay safe

C. saved some animals

D. use fire equipment

3Kate Wilson says she does not get afraid because .

A. she has a oxygen tank

B. she knows how to fight fires

C. she enjoys finding heat

D. she is too busy putting out fires

【答案】

1D

2A

3D

【解析】

1细节理解题。题干意为:Kate Wilson干这个工作多长时间了?根据文章的描述Reporter : How long have you been a firefighter? Wilson :For eight years.可知八年了,故选D。

2细节理解题。题干意为:要成为一名消防员,Kate Wilson首先要做什么?根据文章的描述First, I had to take a lot of tests in two weeks.可知选A。

3细节理解题。题干意为:Kate Wilson说他没有害怕过是因为什么?根据文章的描述There is no time to be afraid .I jus t think about what to do to put out the fire safely.可知选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,并将答案填写在答题卡标号为66—75的相应位置上。

Ray Tomlinson was born in New York State. He sent the world’s f 【1】 email and let us have the use of the @ symbol in electronic communications. Tomlinson wrote a program in 1971 that a 2 messages to be exchanged between different computers. Before that time, electronic messages had only been exchanged between people using the s 3 main unit.

At the time of his invention, Tomlinson was researching possible uses for the ArpaNet—the US military (军方) network that formed the base of the Internet, and showed an i 4 in improving the use of ArpaNet’s “mailbox(邮箱)”, which made users send messages to the mailboxes possible. In the past, people had to print out the message and p 5 it in the mailbox. This achievement made a great difference in people’s life.

Tomlinson also came up with the ideai 6 of using the “@” symbol to separate the name of the receiver from the name of the host, creating the standard still used today. Although it had a history of o 7 forty years, Tomlinson said email had not changed much since its invention.

Tomlinson studied electrical engineering at Rensselaer Polytechnic and t 8 got his masters (硕士学位) at Massachusetts Institute of Technology. He joined a company called Bolt, Beranek, and Newman in 1967, and stayed there the r 9 of his life. He died at the age of 74. The company was later aquired (收购) by Raytheon.

“A true technology pioneer and his work changed the w 【10 the world communicates.” Ratheon said. “It is with great sadness we know the passing of our friend.”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网