题目内容
【题目】
![]()
Usually people in the UK do not talk with each other on their way. Some people are found sitting and looking out of the window and other people reading newspapers or books on a bus or on a train.
English people often start a conversation(谈话)by talking about the weather. So when you meet somebody in England, you can say “Nice weather for the time of year!”
“But it was a little cold yesterday,” somebody may answer.
“But it will get a bit warmer later,” you can say.
Talk like this, and the English people will think, “How friendly you are!”
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】Some people sit and look out of the on a train.
A.roofB.windowC.doorD.hole
【2】English people often on the bus.
A.talk a lotB.talk to each other
C.eat somethingD.read newspapers
【3】When you meet an English people, you can start the conversation by talking about the .
A.timeB.foodC.weatherD.age
【4】According to the passage, if you talk to English people about the weather, they will think .
A.you are friendlyB.you talk muchC.you are EnglishD.you are right
【5】Which sentence is true?
A.English people are unfriendly.
B.English people like traveling by train.
C.English people don’t enjoy good weather.
D.English people don’t talk much when they’re on public transport.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】
本文讲述通常英国人在路上是不说话的。有人坐着看窗外,有人在公交车上或火车上看报纸或书。但是他们会谈论天气。
【1】细节理解题。根据 “Some people are found sitting and looking out of the window”可知,有些人望向窗外,故选B。
【2】细节理解题。根据 “other people reading newspapers or books on a bus or on a train.”可知,英国人在公交或者火车上读报或读书,故选D。
【3】推理判断题。根据“So when you meet somebody in England, you can say‘Nice weather for the time of year!’”可知,你可以和他们谈论天气,故选C。
【4】细节理解题。根据“Talk like this, and the English people will think,‘How friendly you are!’ ”可知,如果你谈论天气,英国人会觉得你很友好,故选A。
【5】推理判断题。A项:英国人不友好,文章并未提及,表述错误;B项:英国人喜欢坐火车旅行,文章并未提及,表述错误;C项:英国人不喜欢好天气,文章并未提及,表述错误;根据“Usually people in the UK do not talk with each other on their way.”可知,英国人在路上不喜欢交谈,故选D。