题目内容

(2014 •湖北孝感) 

   For years I went to school by bus,so I met many “familiar” strangers. We took the same bus but didn't know each other's names. I used to think it was impossible for us to be true friends. How wrong I was!Smiles from the “nameless” people have changed my thoughts.

   The first time on the bus,I saw different faces. As days went on,we chatted like old friends.

   But I felt it a pity that I was unable to set up the same friendship with a silent girl in the front of the bus. Her old clothing suggested that she didn't have much money,but she always took a cup of water for the driver. I guessed she was a kind girl. But why did she sit in silence instead of talking with us? Why did she never reply to our friendly greetings? Couldn’t she smile?

   Then,one evening,I got the answer. I walked to the park nearby and found the girl sitting alone under a tree,lonely and sad. I greeted her with the same warm smile that had shown to her all these months,but this time her face turned red,then a shy smile appeared. As soon as she began her first words,I understood why she hadn’t spoken to us before. Talking was hard for her.

   I heard her story:her parents worked hard somewhere. She lived with her disabled grandparents. She said,UI can't express (表达) myself very well. Most of the time,I can't say what I want to say. I have no friends but ...you always smile to me like an angel...so I also want to smile.That evening,we exchanged our names and we said goodbye like old friends.

   Smiles are the key to opening the door of the heart;they can break the cold walls in front of us.

6. All the following words can describe the girl except .

   A. silent   B. kind   C. proud   D. poor

7. The writer often met the girl .

   A. on the bus   B. in the park   C. at school   D. under the tree

8. The girl had difficulty in .

   A. listening   B. singing   C. writing   D. talking

9. Which of the following is true according to the passage?

   A. The girl only talked with the driver.

   B. The girl was too shy to talk with others.

   C. The writer knew the name of the girl that evening.

   D. The writer can't make friends with those nameless people on the bus now.

10. The main idea of the passage is that .

   A. we should help those silent people

   B. smiles can deal with every difficulty we meet

   C. we should smile to the nameless people on the bus

   D. smiles can help us get closer and understand each other better

6. C 7. A 8. D 9. C 10. D

6. C解析:从对这个女孩儿的描述可知,这 个女孩儿善良、安静、贫穷。只有C符合 题意。

7. A 解析:根据句子 “But I felt it a pity that I was unable to set up the same friendship with a silent girl in the front of the bus. ” 可知答案为A.

8. D解析:根据女孩儿的表述“I can't express myself very well. ”可知选D.

9. C 解析:根据句子 “we exchanged our names...” 可知选C.

10. D解析:根据本文的表述可知,微笑能够 拉近人们之间的距离并使人们更好地互 相了解。只有D符合题意。

练习册系列答案
相关题目

完形填空(每小题1分,共10分) (2014 •湖北襄阳) 

   As soon as he finished his homework,Eric jumped onto his bicycle and 1 off in the direction of the beach. While he was riding along,he 2 about the whales (鲸) . He hoped he would see them again today. After he got to the beach,Eric put his bicycle 3 a bush so that no one could see it from the road. Then he ran down onto the sand.

   Though it was only four in the afternoon,the sky was already getting 4 Eric frowned (皱眉) . If it rained,he wouldn’t be able to see the whales because they would stay in the deep water. He hurried along the beach to the rock. It was the best 5 to see the whales from.

   Before Eric reached the rock,he 6 a drop of water on his head. “Oh no!” he thought. “Now the whales will stay in the deep water and I won’t be able to 7 them!”

   But just then he saw a large shape on the beach. It was a young whale!The whale had come too close to the shore and got stuck (搁浅) on the beach!At first the whale didn't move at all and Eric thought it was 8 . Then he saw its tail move weakly. Eric turned and ran in the rain as fast as he could back to his bicycle. He had to get 9 ! If they didn't get the whale back in the water soon,it would die and Eric couldn’t let that 10 .

1. A. walked   B. fell   C. got   D. rode

2. A. talked   B. thought   C. learned   D. asked

3. A. before   B. over   C. on   D. behind

4. A. bright   B. far   C. dark   D. high

5. A. time   B. season   C. weather   D. place

6. A. felt   B. drank   C. put   D. saw

7. A. catch   B. watch   C. save   D. feed

8. A. alive   B. lovely   C. dead   D. upset

9. A. water   B. medicine   C. help   D. care

10. A. happen   B. live   C. go   D. swim

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网