题目内容

【题目】阅读理解。

I am Jim.I am 15 years old,and I’m a student.My uncle is 35 years old and he is nice and friendly (友好的).He has short hair and big eyes.He is a policeman.I think his job is very great.

My uncle gets up at 6:00 every morning.He runs for half an hour,has breakfast,and then goes to work.Sometimes he needs to catch thieves (抓贼) and it is dangerous (危险的).Sometimes my uncle has to work at night.People need policemen both in the day and at night.It is tiring (累人的),but I want to be a policeman like my uncle when I grow up.

【1】What is Jim’s uncle’s job?

A.A teacher. B.A policeman.

C.A worker. D.A student.

【2】Jim’s uncle runs __________.

A.in the morning B.in the afternoon

C.at noon D.at night

【3】The underlined word it means (意思是) __________.

A.catching thieves B.working at night

C.playing sports D.having breakfast

【4】From the passage,we know being a policeman is NOT __________.

A.dangerous B.great

C.tiring D.boring

【5】Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Jim’s uncle has long hair and big eyes.

B.Jim’s uncle gets up at 6:30 a.m.

C.Jim’s uncle sometimes needs to work at night.

D.Jim wants to be a worker when he grows up.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】A

【4】D

【5】C

【解析】

试题分析:这篇短文中Jim向我们介绍了他的叔叔。他的叔叔是一名警察。Jim觉得他叔叔的工作很棒。他的叔叔每天6点起床,跑步半个小时,吃早饭,然后上班。有时候他的叔叔还要抓小偷,这很危险。而且他的叔叔有时还要在晚上工作,他的工作很累。Jim长大后也想当一名警察。

【1】细节理解题。根据文章的第一段中He is a policeman,他是一名警察,可知,Jim的叔叔是一名警察。故选B。

【2】细节理解题。根据文章的第二段My uncle gets up at 6:00 every morning.He runs for half an hour,has breakfast,and then goes to work可知,Jim的叔叔每天早上6点起床,跑步半小时,吃早饭,然后去上班。故由此可知,Jim的叔叔是在早上起床后跑步的,故选A, in the morning。

【3】词义猜测题。根据文章的第二段中Sometimes he needs to catch thieves and it is dangerous可知,Jim的叔叔有时候需要去抓贼,这是很危险的。这里的it 指代的就是上面说到的抓贼这件事,故应选A。

【4】推理判断题。A选项dangerous 是危险的,这个在文章中有体现,Sometimes he needs to catch thieves and it is dangerous;B选项 great 是棒的,文章第一段最后一句话I think his job is very great提到了;C选项tiring 是累人的,这个在文章第二段People need policemen both in the day and at night.It is tiring提到了。故本题应该选D boring 无聊的,令人厌烦的。这个在文章中并没有提到。

【5】推理判断题。根据第一段中He has short hair and big eyes可知,Jim的叔叔短发,大眼睛,故A选项不对;根据第二段My uncle gets up at 6:00 every morning可知,Jim的叔叔每天早上6点起床,故B选项不对;根据文章最后一句话I want to be a policeman like my uncle when I grow up可知,Jim长大后也想成为一名警察,故D选项不对;根据文章Sometimes my uncle has to work at night可知,Jim的叔叔有时候需要在晚上工作,故C选项是正确的。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

(2013天津)

Dubai is a city of big business,expensive hotels,skyscrapers(摩天楼),and shopping malls.In the early 20th century,Dubai was a successful trading port.People from the world stopped in Dubai to do business.But it was still a small city,and most people lived as fishermen and businessmen.Then in 1966,oil was discovered.This brought a lot of money into the area,and soon Dubai began to change.

Today Dubai is one of the worlds most important business centers.In fact,each year the city gets its money mainly from business,not oil.

Recently Dubai has attracted more and more visitors from abroad.They come to relax on its

beaches,and every year,millions visit just to go shopping!

Dubai is also one of the worlds fastest growing cities.Many tall buildings are built in months.The city also has many man-made islands.One of these,the Palm Jumeirah,is like a palm tree(棕榈树)and is very beautiful.

The city is still an amazing mix(混合体)of people from different countries.The people from 150 countries live and work in Dubai,and foreigners now outnumber Dubai natives(本地人)by eight to one!

Many people welcome the citys growth.But an increasing number of Dubai natives worry about the speed of change.As a Dubai native says,“We must always remember where we came from.Our kids must know we worked very,very hard to get where we are now,and theres a lot more work to do.”

【1】Why did people stop in Dubai in the early 20th century?

A.To relax.

B.To buy oil.

C.To go shopping.

D.To do business.

【2】Which of the following is NOT true?

A.Dubai has created many man-made islands.

B.There are many foreigners working in Dubai.

C.Many international visitors come to Dubai every year.

D.Dubai now gets money mainly from selling oil.

【3】What does the underlined word“outnumber”mean?

A.To be smaller in size than another group.

B.To be more in number than another group.

C.To be bigger in area than another group.

D.To be smaller in area than another group.

【4】In the last paragraph,what does the underlined part mean?

A.We should always visit Dubai.

B.We should learn from foreigners.

C.We must always remember our past.

D.We must only think about the future.

【5】Whats the main idea of the passage?

A.Dubai is growing very fast.

B.Dubai was a big city before 1966.

C.Many tall buildings are built in months.

D.Many tourists come to relax on Dubais beaches.

【题目】

Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork. It can make you confident when you are studying. But unluckily, most students don’t know ______ to take notes.

If your ______ writes notes on the blackboard , that’s great. You can copy them and write down the most important facts of all in class.

Different teachers do things differently. ______, some teachers may focus on lots of dates and facts in class, but they only ______ the important ones on the blackboard. Other teachers may not write anything down, _______ they may repeat them.

Don’t try to write down every word in class, or you might miss some ______ points. Some students really learn better ______ the help of these notes.

Don’t be afraid to ask your teacher to repeat what you’ve ________. If your teacher speaks too ______ and you can’t follow what he is saying, you can ask him ______ class.

Comparing your notes with your classmates’ can be ______ for your learning. It can also help you and your classmates correct some mistakes.

Note-taking also needs organization . Keep ______ for each subject in one place, so that you can find everything easily when a test ______.

Good note-taking takes________. If you decide to recopy your notes every evening, you’ll surely have ______ time to watch TV. But you’ll save time in the coming test.

1A. what B. how C. why D. when

2A. parent B. friend C. teacher D. classmate

3A. For example B. However C. Since then D. Of course

4A. write B. listen C. speak D. read

5A. because B. and C. but D. so

6A. interesting B. different C. difficult D. important

7A. in B. with C. by D. for

8A. heard B. written C. missed D. thought

9A. slowly B. fast C. clearly D. much

10A. before B. after C. in D. later

11A. good B. bad C. well D. worse

12A. healthy B. doing C. diaries D. notes

13A. comes B. goes C. ends D. visits

14A. money B. time C. walks D. care

15A. less B. more C. much D. a lot of

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网