题目内容

【题目】B

阅读短文,从方框中选择适当的动词,并用其适当形式填空。有的需要加助动词或不定式符号(每词限用一次)。

enjoy look be live move

Who Moved My Cheese is a good book with a powerful message. This book shows us a different way for how we can1 our lives. In the book, four characterstwo mice and two humans, live in a maze (迷宫) with cheese. Both groups are pleased with what they have and do nothing but enjoy their daily lives.

One day, all of their cheese2 suddenly. The two mice were very upset but they hurried to put on their shoes and left their home 3 for new cheese. After trying again and again, they found some fresher and more delicious cheese quickly. On the other hand, the humans, Haw and Hem, couldn’t face the fact and did nothing about the new situation. At the end of the book, Haw finally discovered a new place with cheese by overcoming his fears, but not Hem.

The book teaches us how to change quickly. As the book says, “If you let go of the old cheese quickly, you 4 new cheese soon.” The book is one of the bestsellers. It was introduced into China in 2001. And ever since then the book5 popular across the world. Why not go to the library and read it?

【答案】

1live

2was moved

3to look

4will enjoy

5has been

【解析】

本文介绍了一本畅销书《谁动了我的奶酪》的具体内容,该书讲述了两个人和两只老鼠的故事。

1句意:这本书展示给我们一种不同的生活的方式。

此处作谓语,根据其前有情态动词can,可知用动词原形;根据句意,可知选live,意为“生活”,是动词,故答案为live

2句意:有一天,他们所有的奶酪突然被拿走了。

此处作谓语,根据后文用一般过去时,可知此处也用一般过去时;根据句意,可知选move,意为“移动”,是动词,主语cheesemove的承受者,此处构成被动关系,应该用被动语态was/were done,根据主语cheese为不可数名词,应该用was,故答案为was moved

3句意:两只老鼠很沮丧,但是他们很快穿上鞋子、离开房子去找新奶酪。

此处作目的状语,应该用动词不定式to do,根据句意,可知选look,构成动词短语look for,意为“寻找”,故答案为to look

4句意:如果你很快放弃那些旧奶酪,你将很快可以享受新奶酪。

此处作谓语,这是一个含条件状语从句的主从复合句,根据其“主将从现”的时态原则,可知此处用一般将来时will do,根据句意,可知选enjoy,意为“享受”,故答案为will enjoy

5句意:从那以后,这本书在全世界都很受欢迎。

此处作谓语,根据时间状语ever since then,可知用现在完成时have/has done,根据句意,可知选be,构成系表结构be popular;根据主语the book为三单,可知用has,故答案为has been

本题首先要确定方框内给出单词的意思,其次粗读每个句子,看每个句子是什么意思。然后看所要填写的内容在句子中需要什么词性,按照句意,结合时态、句式、主谓一致等使用单词的正确形式。如第4小题,句意为“如果你很快放弃那些旧奶酪,你将很快可以享受新奶酪”。此处作谓语,这是一个含条件状语从句的主从复合句,根据其“主将从现”的时态原则,可知此处用一般将来时will do,根据句意,可知选enjoy,意为“享受”,故答案为will enjoy

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A woman who won Tmall's Double Eleven Festival prize has given away most of her prizes to a charity (慈善机构) to help to find lost children.

It was the 10th Double Eleven Festival, an Alibaba's online shopping day in China. To celebrate it, Alibaba's Tmall held a sweepstake(抽奖) on Weibo which was one hundred million yuan. 75 million people took part in it. According to the rules, the winner would be able to spend one hundred million yuan showing his or her love for someone.

The winner named @ Pie star is a woman born in the 1990s who lives in the city of Hangzhou. She spent a little to show her love for her family. She really wanted to help the children in trouble. So she gave away the rest to the children's charity.

"I want to pass this luck on to more people. I hope that lost children all over the world can return to their families. And they can be as lucky as me who is loved and well taken care of," she said.

After making the decision on Weibo, she received tens of thousands of likes from people who were moved by her kindness.

Tmall said that it would make sure all of the money would be used for both helping the charity find lost children and protecting the children in the community.

根据短文内容简要回答问题。

1How did the woman deal with her money from the Tmall's Double Eleven Festival prize?

______________________________________________________________________________

2What do you think of the woman?

______________________________________________________________________________

3将短文中划线的句子译成汉语。

________________________________________________________________________________________________________________________________________

4请给短文拟一个适当的英文标题。

____________________________________________________________________

【题目】 Every week we ask some people a different question about friends. Here is what people say.

At 9: 28 am, July 5, Mamoun said.

“I think a good friend is a good gift.It is precious(珍贵) and hard to find.”

At 10: 57 am, July 6, Jenny said.

“For me, a good friend can share almost everything with you. You don't mind telling him or her good or bad things. It's really happy to have such a friend. At the same time,you should put a lot of efforts to keep your friendship. It will die if you don't care about it”

At 11: 52 am, July 6, Hoangthi said.

I think a good friend can listen to all your problems and give you good advice. And a good friend is someone who can keep you secrets.

At 12: 14 am, July 6, Due said,

“A best friend can laugh with you when you are happy and he or she is the one who is around you when sad things happen. A.friend in need is a friend indeed.”

1Mamoun thinks a good friend is a good__________.

A.BookB.personC.gift

2We should put a lot of efforts to keep the friendship because__________.

A.we all like enjoying it

B.we share something with others

C.it will die if we don't care about it

3The underlined word “effort” mean “__________” in Chinese.

A.努力B.营养C.秘密

4The Chinese meaning of “A friend in need is a friend indeed.”is “__________”.

A.知音难觅B.患难见真情C.得朋友难,失朋友易

5The main idea of the passage is that__________.

A.good friends are like beautiful giftsB.what a good friend is likeC.we can live without friends

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网