题目内容

【题目】

CHARITY BOOK DRIVE BY

FAMOUS FIVE CHILDREN'S CLUB

Give the gift of reading!

The charity drive(慈善活动) is to support children at Grace Orphanage(孤儿院).

Help develop and inspire(激励) our children through reading!

18 & 19 August 2018

9:00 a. m.—5:00 p. m.

Room 202, Loyang Gardens Clubhouse

Donate(捐赠) books suitable for children from

5 to 12 years old!

All kinds of books

Fiction, Non fiction, Magazines, Comics,

Textbooks, Picture books, etc.

Do your part to help these children at Grace Orphanage. We believe you are willing to donate a few of your used books for the charity drive. You can write your name on your books and give them to the volunteers on duty. Not only that, you can also meet some famous people from Mat Yo-Yo children's programme on Youth Sports Channel of Star Television. They will be giving a wonderful performance on Sunday, 19 August 2019 at 10:30 a. m. Don't miss this great chance to meet our local performers!

Thank you for your kindness!

1The purpose of the charity drive for Grace Orphanage is to     .

A.encourage children through readingB.teach children to draw pictures

C.introduce some local performersD.raise money for children aged 5 to 12

2The text might be     .

A.a news reportB.a meeting noticeC.an advertisementD.a science story

【答案】

1A

2C

【解析】

短文大意:本文是为格雷斯孤儿院所做的慈善活动的广告信息。

1题意:为格雷斯孤儿院做慈善活动的目的是通过阅读来鼓励孩子们。考查细节判断。根据Help develop and inspire our children through reading!可知格雷斯孤儿院通过阅读帮助和激励孩子们,故选A

2题意:这篇文章可能是广告。考查文体判断。A. 新闻报道;B. 会议通知;C. 广告;D. 科学报道。根据短文内容可知这是一个慈善活动的广告信息,故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网