题目内容
【题目】 I’m a 34-year-old man, married, lived in a nice house, and have a successful career. But my life was not always so great. I had a learning disability from an early age. I went to a special school where I got plenty of extra(额外的)help. Still, I suffered(遭受)the rest of my school days in public schools.
My life improved greatly when I discovered art. The art world gave me a chance to express myself without words. I went to a workshop and gradually became good at making things with clay. Here I learned my first important lesson: disabled as I was in language, I could still be smart and well express myself with clay. And my confidence(自信)came along.
I got my next lesson from rock climbing. It was a fun thing but I was scared from the start. I soon noticed it wasn’t an easy thing: it needed lots of practice. So I did it more. After about five years of climbing, I found myself in Yosemite Valley on a big wall. I learned that if you fall in love with something and do it all the time, you will get better at it.
Later I decided to learn how to read and write. I practiced reading and writing, which I used to avoid as much as possible. After two years, I was literate(有文化的).
Through the long process with art, climbing, and reading and writing, now I’ve got to a point in my life: I am smart enough to dive into(潜入)an area that is totally unknown, hard, but interesting.
【1】The writer’s _____________________________________ made his school days difficult.
【2】The writer got confidence from art because it gave him ___________________________.
【3】What else did the writer learn besides art and climbing?
【4】找出并写下第二段主题句。
_______________________________________________________________________________________.
【5】将文中画线句子译成汉语。
_______________________________________________________________________________________.
【答案】
【1】learning disability
【2】a chance to express himself without words
【3】reading and writing
【4】My life improved greatly when I discovered art.
【5】我很快察觉到这不是一件容易的事,它需要大量练习。
【解析】
本文是一篇记叙文,讲述了作者小时候有学习障碍,所以学生时代学习很困难,但是他不放弃。当他发现艺术时,他的生活有了明显的改善,艺术帮助他不用语言也可以很好地表达自己。
【1】根据“I had a learning disability from an early age”,可知是他的学习障碍使得他学习困难,故答案为learning disability。
【2】根据“The art world gave me a chance to express myself without words”,可知艺术给他机会不用语言也可以很好地表达自己,故答案为a chance to express himself without words。
【3】根据“Later I decided to learn how to read and write”,可知他还学了读和写,故答案为reading and writing。
【4】通读整段,可知该段主要围绕“My life improved greatly when I discovered art”展开,讲述了作者发现艺术后生活是如何改善的,故答案为My life improved greatly when I discovered art.
【5】soon意为“很快”,noticed意为“察觉到”,其后跟一个省略引导词that的宾语从句;it是宾从的主语,easy thing意为“容易的事”;needed意为“需要”,lots of意为“大量的”,修饰其后名词practice,意为“练习”,故答案为“我很快察觉到这不是一件容易的事,它需要大量练习”。
【题目】
Student Volunteers Needed! Are you looking for something fun and want to help others in your spare time? Then join us to be a volunteer! On October 23. from 9 am to 4 pm, Clapton Middle School will be holding a music festival in the school gym. The special event will feature a variety of professional musicians and singers. Task Time Date Make posters 1 pm-4 pm October 17 Set up the gym 11am-4 pm October 20 Help performers 9 am-4 pm October 23 Welcome guests 10 am-2 pm October 23 Clean up the gym 4pm-7pm October 23 Interested students should speak with Ms Braxton. the music teacher. Students who would like to help at the festival must have written permission(同意书) from your parents. |
【1】The student volunteers will help welcome the guests________.
A. from 11am to 4pm on Oct 20.B. from 9am to 4pm on Oct 23.
C. from 10am to 2pm on Oct 23.D. from 4pm to 7pm on Oct 23.
【2】Students must have written permission from________ to take part in the festival.
A. the singersB. the school headmasterC. their parentsD. their music teacher
【3】What is this advertisement for?
A. Looking for something fun to do for the students.
B. Helping students to perform in a music festival.
C. Introducing some professional musicians and singers.
D. Calling on students volunteers to help with a music festival.