题目内容

【题目】____. Where is the park, please?

A. Hello B. Excuse me C. Sorry D. Hi

【答案】B

【解析】句意:打扰一下.请问,公园在哪里? 考查交际用语。A. Hello喂, 你好;B. Excuse me 打扰一下,对不起; C. Sorry对不起,难过,遗憾; D. Hi喂, 你好。A、D两项为见面打招呼常用语,C项Sorry.在说错话、做错事时使用。在你向别人问路时,应先说礼貌用语Excuse me.故选B项。

结合句意和语境可知选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

At 26, Jane Goodall had no college education or science training. But since childhood, she had been dreaming of working closely with animals in Africa. “All through my childhood people said, ‘You can’t go to Africa. You’re a girl.’ ” Jane said. “ But my mother used to say, ‘If you really want to, there’s nothing you can’t do.’ ”

In 1957, 26yearold Goodall went to Kenya to work as a secretary. She met the famous scientist Louis Leakey, who was so impressed by her hard work that he made her as his assistant. She went with him on many trips to the African forest and in 1960 Leakey sent Goodall to live among chimpanzees* in a protection zone, recording the animals’ behavior and interactions.

For three months Goodall made little progress. But she said, “I never came close to giving up.” Her breakthrough came one day when she saw a male chimpanzee stick a piece of grass into an ant hill, then put the grass in his mouth. Afterward she came to the hill and did the same. Pulling the grass out, she discovered lots of ants on it. The discovery—that some animals use tools—was unknown to most scientists at the time.

Goodall saw chimpanzees show human-like feelings, such as anger and love. But she also discovered they were able to attack* against each other.

Goodall received her Ph.D. in the study of animal behavior at England’s Cambridge University. Now she travels around the globe raising money to protect wildlife. “I love being in the forest with the chimpanzees,” she said. “ I’d rather be there than travel around from city to city.”

1What did Goodall’s mother think of her dream?

A.As a girl she should not go to the African forest.

B.As a girl she should stay away from dangerous animals.

C.She could make her dream come true if she made up her mind.

D.Her dream would remain a dream unless she got the right training.

2What does the underlined word “breakthrough” mean in the third paragraph?

A.progressB.studyC.storyD.work

3What’s Jane Goodall’s most important discovery?

A.Some animals use tools.

B.Ants are chimpanzees’ favorite food.

C.Like humans, animals have feelings.

D.Chimpanzees could attack each other strongly.

4According to the passage, which of the following is TRUE?

A.Jane Goodall is working hard for a Ph.D. degree now.

B.Jane Goodall is raising money for the protection of wildlife now.

C.Jane Goodall is recording chimpanzees’ behavior in African forest now.

D.Jane Goodall is studying animal behavior in Cambridge University now.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网