题目内容

【题目】What would the world be like if cars could drive themselves? Imagine seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping, but none of them are worried about the road ahead.

Well, all of this could be the future of driving. There are several companies, including Google, working on driverless (无人驾驶的) cars, which are currently in the testing stages. If the tests are successful, these electric, self-driven cars could be available very soon. But, how is it possible for a car to drive itself?

Cars already have many features allowing them to take over for drivers in certain situations. Some features include cars being able to park themselves, or slow down when they detect objects (物体) close by. They can also control the speed if there are dangerous conditions, such as snow or slippery (滑的) roads.

Other features have also changed the way drivers react to some situations. Scientists and engineers believe, with the help of wireless signals, cameras and GPS, we are now at a stage where creating a safe self-driving car might be possible.

The self-driven car may be the answer to lowering the number of deadly (致命的) accidents caused by careless drivers or dangerous conditions. However, there are still some people who do not like the idea. American lawyer Whit Drake, for example, doesn’t believe these cars are safe. He thinks the possibility of the technology making a mistake will be too high.

【1】What does the underlined phrase take over for in Paragraph 3 mean?

A. direct the way for B. take the place of

C. work better than D. make use of

2Cars already have the following features EXCEPT ________.

A. parking itself

B. controlling its speed in dangerous situations

C. slowing itself down near an object

D. avoiding car accidents one hundred percent

3Scientists and engineers think that ________.

A. it’s possible to make safe self-driven cars

B. it’s a long way for self-driven cars

C. there will be no drivers in the future

D. self-driven cars may cause more accidents

4What does the article mainly talk about?

A. Advantages of self-driven cars.

B. Different opinions on self-driven cars.

C. Possibilities of self-driven cars.

D. Google’s new technology—self-driven cars.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】A

【4】C

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了将来有可能会发明无人驾驶的汽车,及这样的汽车将会怎样工作。

【1】B 猜测词义题题。通读整篇短文可知,汽车已经有许多功能,使他们能够在某些情况下,代替驱动程序。故选B。

【2】D细节理解 根据文中They can also control the speed if there are dangerous conditions, such as snow or slippery (滑的) roads.Other features have also changed the way drivers react to some situations. Scientists and engineers believe, with the help of wireless signals, cameras and GPS, we are now at a stage where creating a safe self-driving car might be possible.可知,除了avoiding car accidents one hundred percent可知,没有说到避免汽车事故百分之一百,所以选D。

【3】A 细节理解题。通读整篇短文可知,制作安全自驾汽车是可能的。故选A。

【4】C主旨大意题。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲了使用自驾汽车是可能的。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。A

News A
Zhao Yongjiu, a 56-year-old sanitation worker(清洁工)in Shenyang helped 37 poor students. He gave them 170,000 yuan.
Zhao and his mother lived a hard life after his father died in 1967. Their neighbours helped them a lot. At that time, Zhao made up his mind that in the future he would help others. His salary is only 2,400 yuan every month. Although he lives a hard life, Zhao keeps giving money to the people in need.
—February 16th, 2017

News B
Tian Bo, 31, works at a noodle restaurant in Huanglongxi Town. The dish, known as "one single noodle", is a special dish in this town. It's made up of only one noodle that is long enough to fill a bowl.
Now Tian Bo is an Internet celebrity(名人). Many people saw a video of him on the Internet. He danced while making noodles in the video. Then the video drove people crazy. Tian hopes to open his own noodle restaurant in the future.
—February 24th, 2017


(1)Zhao Yongjiu _________ according to(根据)News A.
A.had a happy life with his mother
B.wants to be a great person
C.works at the street to sell noodles
D.helped 37 students
(2)The underlined word "salary" means "_________".
A.工资
B.福利
C.学费
D.花销
(3)Tian Bo _________ according to News B.
A.is a cook
B.is 35 years old
C.can sing and dance
D.likes watching videos
(4)What did Tian Bo do in the video?
A.He made the best "one single noodle".
B.He danced when making noodles.
C.He opened a special noodle restaurant.
D.He ate the longest noodle.
(5)Which of the following is TRUE?
A.Zhao Yongjiu likes helping others after getting rich.
B.Zhao Yongjiu works only 9 hours every day.
C.Tian Bo wants to open his own noodle restaurant.
D.Tian Bo likes to dance in the club.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网