题目内容

【题目】请根据提示写一篇题为The Population Problem的短文。(80词左右)

提示:1.人口问题是当今世界上最大的问题之一;

2.中国是世界上人口最多的国家;

3.如果人口增长过快,将会带来许多严重问题(请举例说明);

4.我们应继续执行计划生育政策,以控制人口增长。

【答案】The Population Problem

The population is one of the biggest problems in the world today. China has the largest population with 1.3 billion. It’s about one fifth of the world’s population. A large population causes many difficulties, not only for every family, but also for the whole nation. It has become a serious problem. In many less developed areas, some parents prefer boys to girls. As a result, many girls can’t go to school.

I think we should do something to control the population. One answer is known as the one-child policy. It has worked well in controlling China’s population.

【解析】

这篇短文使用了不少的固定句式和短语,为文章增色不少,如one ofin the worldnot only…but alsoless developed areasprefer toas a resultminutes latergo to schoolbe known as等。而I think we should do something to control the population./One answer is known as the one-child policy.等复杂从句结构的运用,丰富了短文内容,使表达多样化,是本文的亮点。在学习中注意总结牢记一些固定句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章表达更有逻辑性,也更富有条理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever had dreams about building a robot? Or putting together a spaceship? Or even seeing your face made out of chocolate? Done. All you need is a 3-D printer (打印机)!

The possibilities of 3-D printing seem endless. All the user has to do is to design (设计) an object on the computer and choose a material to print in. The printers print in hundreds of different materials including glass, sugar and even skin! When the user presses “print”, the 3-D printer spreads the material layer () by layer and like magic the object is produced.

The first 3-D printer was invented in 1986 by an American, Charles Hull. But 3-D printing has only become cheap enough recently for most people to use. Designers now use 3-D printing to create unusual things. The Dutch artist Dirk Vander Kooj prints furniture (家具) made from old fridges. And doctors have used 3-D printing to print human body parts! A newspaper reported in February that scientists from Cornell Medical College even printed a man-made ear.

But like a lot of new technologies, if 3-D printinggets into the wrong hands, it can be dangerous. In 2011 a group of four men in the US used 3-D printing to produce ATM skimmers (提款机盗刷器). These were placed on an ATM and stole over $400,000 from users of the ATM. It is terrible to think that criminals like them might one day use a 3-D printer to print a gun.

But for better or for worse, 3-D printing has been put into use. In a few years, you’ll probably be wondering how you could ever live without your 3-D printer!

1__________ invented the first 3-D printer.

A.Charles HullB.Dirk Vander Kooj

C.A doctor called CornellD.Four men in the US

2What is the correct order for people to use a 3-D printer?

a. Choose a material. b. The 3-D printer spreads the material. c. Press the print button.

d. Use a computer to design an object.

A.a-b-c-dB.d-a-b-cC.a-c-d-bD.d-a-c-b

3The underlined word “gets into the wrong hands” in the fourth paragraph might mean__________ in English.

A.the hands caught by the printerB.to get into trouble

C.the hands used in a wrong placeD.to do something bad

4What does the writer think of the 3-D printer?

A.It is necessary only for our work.B.It is too expensive for most people.

C.It is helpful but dangerous.D.It is useless in our daily life.

【题目】 In the morning, everything’s slippery with ice outside. I hold the trees to keep from falling, and my fuzzy gloves (毛茸茸的手套) stick. How silly! Shoes slip (), but gloves stick to ice. Wait, that gives me an _______.

I go inside and get a pair of Dad’s old socks. I pull them on over _______ shoes and step outside again. Yay! No more slipping.

In the afternoonGrandpa’s _______ me to my swimming class. He’s brought me a cup of tea. Yum! I slip off my shoes to relax my feet when I drink. Yikes! The tea is _______. I want to put it down to cool, _______ Grandpa’s car is old and doesn’t have cup holders.

I put my shoe on the floor. And, look, the _______ where my foot goes in is kind of . . . cup-shaped!

Grandpa _______ my shoe-cup holder, but he says, “I think I’d better keep my shoes on while I’m driving.”

In the evening, Mom says, “Go away, dog!” She’s making a sweater for Dad, and the silly dog is running after the yarn (毛线) all over.

“When I’m an inventor, I’ll _______ you a dog-proof yarn holder,” I tell her.

“Great!” she says. “Will it be done soon?”

“Well, it’s a new idea,” I say. “I’ll have to think about it.”

As I _______, I play with a big plastic bottle on the table. Hmm, I cut the bottom of the bottle, then put the ball of yarn in, with the yam coming out of the mouth. It fits. I hang the bottle on the wall, away from the dog.

“Maybe this will work until I finish my invention,” I tell Mom.

“Perfect,” she says. “And, Xiao Wei, ________ don’t have to be new things. Using old stuff in clever, new ways is inventing.”

1A.ideaB.advantageC.article

2A.hisB.myC.their

3A.guidingB.flyingC.driving

4A.coldB.hotC.sweet

5A.butB.soC.and

6A.bottleB.boxC.hole

7A.likesB.hatesC.orders

8A.postB.buildC.buy

9A.thinkB.eatC.draw

10A.competitionsB.giftsC.inventions

【题目】 I'm not a fast reader and I don't read as much as many other people, but reading is something I enjoy. It opens new worlds to me.

Recently I found Kobo, an online book store that allows me to buy e-books and read them on a device(设备) of my choice. I'm a girl living in Indonesia, where e-books are not available and I had to buy physical books (有形图书) from Amazon in the past. There are two problems with it:

Shipping cost. Since I live far away from the United States, it costs a lot to Ship a book.

Shipping costs almost as much as the book itself.

Shipping time. It takes about three weeks for the books to arrive through postal mail.

Now with Kobo, I can eliminate those two problems. Not only does it cost less time and money to get the books, but also I prefer to read e-books this way than reading physical books. Here are three reasons why:

●I can easily bring the books everywhere. Since all the books are in my iPod touch, I can simply put the device into my pocket and bring it everywhere I go.

●The size is smaller. The size of the iPod Touch is smaller than a physical book. This makes reading more convenient(方便) for me,

●I can read in any position I want. The iPod has a light source, so I can read when I am in darkness. This means that I can read in practically any position and condition.

One more advantage I haven't mentioned is space. Physical books take space, but e-books don't.

1According to the article, Amazon is .

A.the name of a physical bookB.an online book store for physical books

C.the name of an e-bookD.an online book store in Indonesia

2The word "eliminate" most probably means " ".

A.causeB.noticeC.meetD.solve

3What are the problems with buying books from Amazon?

A.The books are very heavy.B.The writer has to go there by ship.

C.It costs more money and time.D.The books are very expensive.

4Which of the following is one of the reasons why the writer likes e-books?

A.E-books can be read almost anywhere.B.E-books are very fashionable.

C.E-books open new worlds to her.D.E-books help her read faster.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网