题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确的答案。
A
Several years ago, a television reporter was interviewing three of the most important people from local businesses. One was a very rich banker, another owned one of the largest companies in the world, and the third owned many buildings in the center of New York.
The reporter was talking to them about being important.
“How do we know if someone is really important?” the reporter asked the banker.
The banker thought for a few moments and then said, “I think anybody who is invited to the White House to meet the President is really important.”
The reporter then turned to the owner of the very large company. “Do you agree with that?” she asked.
The man shook his head, “No. I think the President invites a lot of people to the White House. You’d only be important if while you were visiting the President, there was a telephone call from the president of another country, and the President said he was too busy to answer it.”
The reporter turned to the third man. “Do you think so?”
“No, I don’t.” he said. “I don’t think that makes the visitor important. That makes the President important.”
“Then what would make the visitor important?” the reporter and the other two men asked.
“Oh, I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phone rang, and the President picked up the receiver, listened and then said, ‘it’s for you.’”
(1)This story happened in ________.
A.U.N.
B.U.S.A
C.U.K
D.P.R.C.
(2)There are________ in this passage.
A.three men
B.three women and one man
C.four men
D.three men and one woman
(3)The banker and the owner of one of the largest companies in the world ______.
A.had similar opinions about the reporter’s question
B.disagreed with each other
C.had been invited to the White House many times
D.didn’t reply to the reporter
(4)The owner of one of the largest companies thought ________.
A.he himself was really important because he owned one of the largest companies in the world
B.the President was really important because the president of another country called him
C.the visitor was really important if the President would rather treat him than answer an important phone call from another country
D.none of them was really important
(5)The underlined wordyouin the last paragraph refers to (指的是) ________.
A.the television reporter
B.the owner of many buildings
C.the President
D.the visitor to the White House

【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)C
(5)D
【解析】这篇短文中作者主要介绍了一名记者采访了纽约当地的三个著名人士,询问他们对人物的重要性的认识;三人各自表达了自己不同的观点。
⑴细节理解题。根据短文第一段开头一句a television reporter was interviewing three of the most important people from local businesses.及最后一句the third owned many buildings in the center of New York.可知,其中一名受访者是来自于纽约中心的房产商人,由此可推出故事发生在美国;故选B。
⑵推理判断题。根据短文第五段“Do you agree with that?” she asked.可知,记者是一名女记者;第七段The reporter turned to the third man. “Do you think so?”和第九段the reporter and the other two men asked.可知,受访的三位是男性;故选D。
⑶细节理解题。根据短文第六段The man shook his head,可知,两人的观点是相矛盾的;故选B。
⑷细节理解题。根据短文第六段的描述可知,当总统宁愿接待来客而不愿接来自于外国总统的电话时,表明该来客是很重要的;故选C。
⑸词义猜测题。根据短文最后一段I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phone rang, 内容可知,当时在白宫里交谈的只有两个人,由此可知you指的就是the visitor to the White House,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
What is your favourite colour? Do you like yellow, orange or red? If you do, you 1 be an optimist, a leader, or an active person 2 enjoys life and excitement. Do you prefer gray or blue? Then you are probably 3, shy and you would rather follow than 4. If you love green, you are strong minded and determined. You wish to succeed and want 5 people to see you are successful.
This is what psychologists tell us, and they are sure about this, because they have been seriously studying the meaning of colour preference, 6 the effect that colours have on human beings. They tell us that we won't change our favourite colour as we grow up. A yellow room makes us feel more cheerful and comfortable 7 a dark green one, and a red dress brings warmth and cheer 8the saddest winter day.
But black is depressing. Light and bright colours can make people not only happier but more active. It is a fact that factory workers work better, harder, and have 9 accidents when their machines 10 orange rather than black or dark grey. Remember that, if you feel low, you can always cheer up your day or your life with a new shirt or a new colourful thing.
(1)A.can B.must C.may D.should
(2)A.whom B.who C.which D.what
(3)A.quiet B.quite C.quietly D.quitely
(4)A.like B.take C.leave D.lead
(5)A.others B.another C.other D.the other
(6)A.but B.or C.so D.and
(7)A.then B.as C.than D./
(8)A.for B.with C.to D.of
(9)A.less B.fewer C.more D.most
(10)A.paint B.are painted C.draw D.are drawn

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网