题目内容

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(A)

Yi Jianlian is a popular Chinese basketball player. He entered CBA at the age of 15. In 2005, he became the youngest MVP winner of CBA. From 2007 to 2012, he played in the NBA and spent five seasons there. Now, he will go back to the NBA. He signed a one-year deal(合约) with the Los Angles Lakers.
He did a good job and that helped him win the honor again. In the Rio Olympic Games, he averaged 20.4 points for China in five games.

You may take buses every day, but do you ever think about painting buses? In Washington, the US, there is such an activity for students. People hold it every year. Last year, it was on Aug.17. Students from 13 high schools competed to paint buses. The buses came from school, churches and some bus companies.
Last year, the final winner was Avella High School. They painted their bus black with lighter paint to make it look like space. There are many Star Wars characters on the sides of the buses.

While many Chinese students go abroad to learn Western culture, foreign students come to China. They get close to traditional Chinese culture. This summer,55 students and teachers from Germany came to China and joined a summer camp. They visited several schools in Hefei, Anhui. There they tried to make dumplings and learn calligraphy(书法). To help them know more about China, Chinese students played with them as partners. They led these foreign guests to places of interest.


(1)Yi Jianlian had played in the NBA for _________ years.
A.seven
B.six
C.five
D.four
(2)The underlined word "that" refers to "___________".
A.doing a good job
B.joining the NBA
C.signing a deal
D.being the youngest MVP player
(3)What color did the winner paint their bus?
A.White.
B.Black.
C.Blue.
D.Green.
(4)The students from Germany came to China to ________.
A.visit some places of interest
B.visit several schools in Hefei
C.learn how to make dumplings
D.know traditional Chinese culture
(5)This passage may come from ________.
A.a poster
B.a newspaper
C.a storybook
D.an ad

【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)D
(5)B
【解析】这里是三篇短文,第一篇短文介绍了篮球运动选手易建联。从他15岁进入CBA到他现在重返NBA。第二篇短文介绍了美国学生画汽车。第三篇短文介绍了外国学生到中国学习中国文化。
(1)细节理解题。根据这句From 2007 to 2012, he played in the NBA and spent five seasons there. 从2007到2012他在NBA打球,并且在那里度过了五年。故选C。
(2)细节理解题。根据这句He did a good job and that helped him win the honor again.他做了一份好工作并且它帮他又一次获得荣誉。that此处指的是这份工作,故选A。
(3)细节理解题。根据这句Last year, the final winner was Avella High School. They painted their bus black with lighter paint to make it look like space. 去年最后的获胜者是阿维拉中学。他们用浅色的油漆讲公共汽车化成黑色使得他看起来像太空。故选B。
(4)细节理解题。根据这句They get close to traditional Chinese culture. 他们接近中国的传统文化。故选D。
(5)猜测题。a poster海报,是用来介绍或宣传任务影片或作品的。a newspaper报纸,是报道一些新鲜事情的,a storybook故事书,an ad广告,是用来卖东西的,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

One of the most popular items in the school newspaper is the advice column.No one knows who writes it.The students think their teacher does, but it might be a student using a false name.The students enjoy thinking up problems for the advice column.Here are some of them and their answers.

ASK THE WISE OWL

Q:I'm always late for school.I try not to be, but I can't help it.Please advise me what to do.—Tommy.

A:You are probably late for school because you don't really like school.My advice to you is to try and enjoy school more, and then you won't be late so often.

Q:I find it difficult to make friends.What do you think I should do? —Sara.

A:I can't advise you until I know more about you.Your problem may be that you are shy.On the other hand, it may be the opposite.You may be too bold.Write and tell me more about yourself.

Q:I'm always at the bottom ()of the class.What do you advise me to do? —Molly.

A:I advise you to concentrate on improving your grades in one subject to start with.If you can do this, you should move a little way up from the bottom.Next, try to improve your grades in another subject, and so on.If you concentrate on one subject at a time, by the end of the year you should be quite a long way up from the bottom.

1What is Tommy's problem?

A. He is always late for school. B. He finds it difficult to make friends.

C. He is always at the bottom of the class.

2What does the Wise Owl want Sara to do?

A. Stop being so shy. B. Stop being so bold.

C. Give more information about herself.

3What does Molly want to do?

A. Make more friends. B. Improve her grades. C. Stay at the bottom of her class.

4By the end of the year, where should Molly be in all her classes?

A. At the top. B. Quite a long way up from the bottom.

C. At the bottom.

5What is the main idea of this passage?

A. Sara finds it difficult to make friends.

B. Tommy wrote to the school newspaper to ask for advice.

C. The advice column in the school newspaper is very popular.

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)
The Slender West Lake Scenic Spot lies in the northwestern part of Yangzhou, with its south gate facing Great Rainbow Bridge Road. It covers an area of about 123.6 hectares. The Slender West Lake was named a National Key Scenic Spot in 1988 and National Tourist Area in 2010.
The Slender West Lake used to be a long river named the Baozhang Lake, which is 4 kilometers in length and less than 100 meters in width. A famous poet Wang Hang in the Qing Dynasty once composed a poem, from which the Slender West Lake gets its present name and for which it is well known all over the world.
During the Sui and Tang Dynasties, many gardens were built along the Slender West Lake. Following the lines of the natural landscape, a lot of houses along the moats(护城河) were built in different locations during different periods. Emperors Kangxi and Qianlong of the Qing Dynasty both visited the Slender West Lake.
The Slender West Lake Scenic Spot is a symbol of the lake gardens in China. In a word, the Slender West Lake not only represents the beauty of natural landscape but also has a long history and rich culture.

The Slender West Lake

Location

●The Slender West Lake, about 123.6 hectares in , lies in theof Yangzhou, whose south gate Great Rainbow Bridge Road.

Name

●It used to be a long river the Baozhang Lake.
●It gets its present name from a poem and becomesboth at home and abroad .

●Many gardens were built along the Lake during the Sui and Tang Dynasties.
buildings appeared along the moats during different periods.
●Emperors Kangxi and Qianlong both to the Slender West Lake.

Features

●It the lines of the natural landscape and creates the beauty for the Slender West Lake.
●It also has a long history and culture.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网