题目内容
【题目】 For many years scientists have said that the earth is getting warmer. Now they have found something new-hot cities! In the southern US, they have found that cities become very hot in summer.
![]()
China also has the same kind of problems. Every year more farming land is used for factories or offices. More housing is needed too. As people become richer, they buy more cars. New roads are needed and new car parks are built in the city centres. This all makes the cities hotter.
It is not easy to change the situation(情形). City planners say that we should plant more trees in the middle of cities. ‘Every new street should have trees on both sides,’ they say. Trees make the temperature(温度) lower, so we should have more trees in our parks and squares. Also we should paint our roofs(屋顶) white. If we do this, they do not become so hot. Every roof in a hot and sunny country should have solar(太阳的)roof panels(板). The electricity from these can be used to run the air conditioners in the building.
People continue(继续) to cut down forests around the cities. This makes the problem worse. Cities are growing faster and faster. By the year 2050, 80% of the world’s population will be living in cities. If we go on like this, there will not be enough farmland to feed everyone in the world.
【1】What has happened to the earth?
The earth _____________________________________.
【2】What can we do to make the city cooler?
We can _______________________________________.
【3】What makes the problem worse?
People continue to ______________________________.
【4】How many people of the world will be living in cities according to the passage?
_________________________________ will be living in cities then.
【5】What may happen in the future if cities are growing faster and faster?
_____________________________________________.
【6】What should we do in cities to make the temperature lower?
We should ____________________________________.
【答案】
【1】is getting warmer.
【2】plant more trees and paint our roofs white.
【3】cut down forests around the cities.
【4】80% of the world’s population
【5】There will not be enough farmland to feed everyone in the world.
【6】plant more trees / save electricity / take public transportations instead of driving private cars… (any possible answers can be OK.)
【解析】
本文主要讲述了科学家发现地球在变暖。现在他们找到了一些典型城市,并加以研究。在中国,住房、交通、生活、人口等诸多问题同样也导致气候变暖。城市规划者表示,种植树木、减少污染物排放、使用太阳能等清洁能源等,有利于改善这个问题,并呼吁全球人都参与保护环境,改善气候变暖问题。
【1】本题考查:细节理解题。题干句意为:What has happened to the earth?地球发生了什么事?依据:For many years scientists have said that the earth is getting warmer.多年来,科学家们一直认为地球正在变暖。综合分析前后文,可知此处填The earth is getting warmer.地球正在变暖。最恰当,完整句意为:What has happened to the earth?地球发生了什么事?The earth is getting warmer.地球正在变暖。正确答案为: is getting warmer.
【2】本题考查:细节理解题。题干句意为: What can we do to make the city cooler?我们能做些什么让这个城市更凉爽?依据:City planners say that we should plant more trees in the middle of cities.城市规划者说我们应该在城市中心种更多的树。‘Every new street should have trees on both sides,’ they say.他们说,每条新马路的两边都应该种上树。Trees make the temperature lower, so we should have more trees in our parks and squares.树木可以降低温度,所以我们应该在公园和广场上种植更多的树木。Also we should paint our roofs white.我们还应该把屋顶漆成白色。If we do this, they do not become so hot.如果我们这样做,它们就不会变得那么热。综合分析前后文,可知此处填We can plant more trees and paint our roofs white.我们可以种更多的树,把屋顶刷成白色。最恰当,完整句意为:What can we do to make the city cooler?我们能做些什么让这个城市更凉爽?We can plant more trees and paint our roofs white.我们可以种更多的树,把屋顶刷成白色。正确答案为:plant more trees and paint our roofs white.
【3】本题考查:细节理解题。题干句意为: What makes the problem worse?是什么让问题变得更糟?People continue to cut down forests around the cities.人们继续砍伐城市周围的森林。依据:People continue to cut down forests around the cities.人们继续砍伐城市周围的森林。This makes the problem worse.这使得问题更加严重。综合分析前后文,可知此处填People continue to cut down forests around the cities.人们继续砍伐城市周围的森林。最恰当。正确答案为:cut down forests around the cities.
【4】本题考查:细节理解题。题干句意为:How many people of the world will be living in cities according to the passage?根据这篇文章,世界上有多少人将住在城市里?80% of the world’s population will be living in cities then.届时,全球80%的人口将居住在城市。依据:Cities are growing faster and faster.城市发展越来越快。By the year 2050, 80% of the world’s population will be living in cities.到2050年,80%的世界人口将居住在城市。If we go on like this, there will not be enough farmland to feed everyone in the world.如果我们继续这样下去,将没有足够的农田来养活世界上所有的人。综合分析前后文,可知此处填80% of the world’s population will be living in cities then. 全球80%的人口将居住在城市。最恰当。正确答案为:80% of the world’s population
【5】本题考查:细节理解题。题干句意为: What may happen in the future if cities are growing faster and faster?如果城市发展越来越快,未来会发生什么?There will not be enough farmland to feed everyone in the world.将不会有足够的农田来养活世界上的每一个人。依据:If we go on like this, there will not be enough farmland to feed everyone in the world.如果我们继续这样下去,将没有足够的农田来养活世界上所有的人。综合分析前后文,可知此处填There will not be enough farmland to feed everyone in the world.将不会有足够的农田来养活世界上的每一个人。最恰当。正确答案为:There will not be enough farmland to feed everyone in the world.
【6】本题考查:细节理解题。题干句意为: What should we do in cities to make the temperature lower?我们在城市里应该做些什么来降低气温呢?We should plant more trees / save electricity / take public transportations instead of driving private cars.我们应该种更多的树/节约用电/乘公共交通工具而不是开私家车。依据:As people become richer, they buy more cars.随着人们越来越富有,他们买了更多的车。New roads are needed and new car parks are built in the city centres.需要修建新的道路,在城市中心修建新的停车场。This all makes the cities hotter.这一切都让城市变得更热。City planners say that we should plant more trees in the middle of cities.城市规划者说我们应该在城市中心种更多的树。‘Every new street should have trees on both sides,’ they say.他们说,每条新马路的两边都应该种上树。综合分析前后文,可知此处填We should plant more trees / save electricity / take public transportations instead of driving private cars.我们应该种更多的树/节约用电/乘公共交通工具而不是开私家车。最恰当。正确答案为:plant more trees / save electricity / take public transportations instead of driving private cars.