题目内容

【题目】 Mona Island is an amazing place to take a vacation. Some of the animals living there can’t be found anywhere else in the world. There are fascinating beaches and caves to explore(探险). The sea around the island has colorful fishes.

Mona Island is very small. The government of Puerto Rico(波多黎各) takes care of the island and has made it a natural reserve. That means the island’s animals and plants are protected from being harmed by people. Mona Island is different from most places because people are not allowed to live there. Only a few park workers are able to stay.

The park workers’ job is to keep Mona Island safe and wonderful. Rules must be followed on the island. One rule is that only 100 people at a time can visit the island. That way, the park workers can make sure the land and animals remain safe.

On the island, visitors can go to see Mona Island iguanas(鬣蜥) which live only on Mona Island.

Also, visitors can come to the island to have a close look at many kinds of fishes. They can dive(潜水) far below the surface. They use special tools to be able to breathe under the water. Through the clear water, visitors can see the bright colors of the fishes.

Visitors can also explore caves. Some of the caves even have paintings on the walls. These paintings were made by some Indians who lived on the island hundreds of years ago.

After a full day of fun activities, visitors can take a rest, listen to the night sounds, and watch the stars in the huge sky. The stars are easier to see. Visitors say that watching the stars is amazing. It’s the perfect end to a perfect day.

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined(划线的) word “reserve” in the passage means “________” in Chinese.

A.休息区B.保护区C.风景区

2Only 100 people at a time are allowed to visit the island so that ________.

A.many park workers are able to stay on Mona Island

B.the park workers’ job is to keep Mona Island safe and wonderful

C.the park workers can make sure the land and animals remain safe

3What can visitors do on Mona Island?

A.They can live on the island for several days.

B.They can go to see Mona Island iguanas.

C.They can meet the Indians who lived on the island hundreds of years ago.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Mona Island is a large island and taken care of by the government.

B.Fishes can dive far below the surface with special tools.

C.Visitors are amazed to watch the stars in the huge sky on Mona Island.

5What’s the best title for the passage?

A.Mona Island — an Amazing Place to Take a Vacation

B.Mona Island — a Good Place to Watch Stars

C.Mona Island — the Best Place to Protect Animals

【答案】

1B

2C

3B

4C

5A

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了度假胜地莫纳岛的美景。

1

题意:文中画线单词“reserve”的中文意思是________

词句猜测题。根据原文That means the island’s animals and plants are protected from being harmed by people可知,莫纳岛被波多黎各政府列为自然保护区,这意味着岛上的动植物受到保护,免受人类的伤害。故“reserve”有“保护区”之意。故选B

2

题意:每次只允许100人参观这个岛,以便________

细节理解题。根据原文One rule is that only 100 people at a time can visit the island. That way, the park workers can make sure the land and animals remain safe可知,每次只允许100人参观这个岛,以便工作人员可以保证莫纳岛以及岛上动物的安全。C选项the park workers can make sure the land and animals remain safe“公园的工作人员可以确保莫纳岛和岛上动物的安全”符合题意,故选C

3

题意:游客在莫纳岛能做什么?

细节理解题。根据原文On the island, visitors can go to see Mona Island iguanas(鬣蜥) which live only on Mona Island可知,游客可以在岛上见到此处独有的动物鬣蜥。B选项They can go to see Mona Island iguanas“他们可以去看莫纳岛的鬣蜥”符合题意,故选B

4

题意:根据本文内容,下列哪一项是正确的?

细节理解题。根据原文Mona Island is very small可知,A选项“莫纳岛是一个很大的岛屿,由政府管理”说法错误,可排除。根据原文Also, visitors can come to the island to have a close look at many kinds of fishes. They can dive(潜水) far below the surface. They use special tools to be able to breathe under the water可知,游客可以借助特殊工具潜到水下较深地方,B选项“鱼可以用特殊工具潜到水面以下很远的地方”说法错误,可排除。根据原文Visitors say that watching the stars is amazing可知,C选项“在莫纳岛上,游客们在浩瀚的天空中看到星星,感到非常神奇”说法正确,故选C

5

题意:本文的最佳标题是什么?

最佳标题。通读全文可知,本文是一篇说明文,介绍了度假胜地莫纳岛的美景。A选项Mona Island — an Amazing Place to Take a Vacation“莫纳岛——度假的好去处”符合题意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 People say laughter is the best medicine, but sometimes too much of a good thing may not be so good. What happened to me last night made me deeply understand the meaning of that.

Last night I was alone at home. When I was watching a funny movie, I suddenly started laughing and couldn't stop myself.

At first, I was feeling good.

But after about 5 minutes, I came to know I wasn't going to stop at all. I began to feel a little worried.

Time for bed. But I couldn't sleep because I kept laughing. So I got up and started doing some housework. I cleaned my apartment, laughing hard. I washed all the dishes left over from dinner, still laughing crazily. I tried to hold my cat in my arms, but it ran away from me in fear. I spent the rest of the night in front of my computer, of course, still laughing.

When time finally came to get ready for work, I realized that I simply couldn't go to the office like that. I decided to call my boss for leave, but laughing was the only thing I could do on the phone.

After listening to my "lovely" laughter for a few minutes, my boss couldn't help shouting angrily,“ Are you mad? You're fired (解雇 ) !"

Suddenly I woke up. Thank God! I just had a dream.

1What happened last night made the writer________.

A.understand somethingB.forget his pain

C.keep doing houseworkD.get a good job

2When the writer was watching a movie, he suddenly started________.

A.cryingB.coughingC.jumpingD.laughing

3The cat ran away because________.

A.it was going to sleepB.it was afraid of the writer

C.it wanted to have dinnerD.it saw a mouse running

4How did the writer's feelings change in the story?

A.relaxed-angry-goodB.good-excited-worried

C.good-worried-relaxedD.worried-good-angry

【题目】 Mr. Smith is fifty years old. He has taught in a middle school for twenty-five years. He works hard and always comes to school (1) ______ time. (A) 他对学生们要求严格He expects his students to be not only successful but also honest. His students do well in all kinds of fields. Some of them become famous people, but they still remember him and keep in touch with him. (B) Of course the old man is proud of it.

This term he began to teach Grade One. Some of the new students were told about him, but the others didn't know him well. (C) He often told them how to be an honest person. One day, he gave them several examples in class and said, "I hate telling a lie most." (2) ______ the end of the class he told his students to finish Exercise 8 in Unit 1. The next morning, as soon as he came into the classroom, he asked, "Who's finished Exercise 8? A few students put up their hands. He shook his head and said, "Open your workbooks and see whether there's exercise 8 in Unit 1 or not."

The students had a look at their workbooks and their faces turned red at once.

阅读短文,根据题目要求完成下列任务。

1根据句意,在文中(1)、(2)两处各填上一个适当的词。

1______ 2______

2将文中(A)处画线句子翻译成英语。

3完成(B)处画线句子的同义句。

Of course the old man ______ ______ ______ it.

4将文中(C)处画线句子翻译成汉语。

__________________________________________

5根据短文内容回答问题。

Is there Exercise 8 in the workbook of Unit 1?

__________________________________________

【题目】根据短文内容, 从短文后的A~F选项中, 选出5个适当的选项补全短文。

Close friends, think alike?

"What! You, too? I believed I was the only one." Have you ever said something like this to someone? 1

It seems that similarity often helps form friendship. The Greek thinker Aristotle once said, "People regard friendship as a matter of similarity; they say that we love those who are like our-selves." 2 Scientists from University of California said friends have similar behaviors, Scientific American reported.

The scientists invited 42 university students to take part in a test. Each student watched the same set of videos, which included a comedy, a discussion and a soccer match. 3According to their scans, friends who watched the same video reacted in similar ways. Similar parts of their brains lit up while watching the videos, especially parts that are connected with motivation(动机), learning and memory. 4

"Seeing one's friends have similar behaviors will reinforce(强化)one's own values, opinions, and interests," lead scientist Carolyn Parkinson told Business Insider. 5 Scientists from the University of Leipzig, Germany, found that friendship is also based on how physically close you are to someone. The scientists did a test with first-year college students the first time they met in class. In this test, students who sat in neighboring seats were more likely to become friends.

A.Now, there is some science behind this idea.

B.If so, you may have ended up becoming friends with this person.

C.Friends share a lot of similarities, though there are some differences.

D.But brain similarity is not the only thing that can result in friendship.

E.However, people who weren't friends had different reactions to the same videos.

F.At the same time, scientists scanned their brains and recorded their brain activity.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网