题目内容
【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)
![]()
Robert Fredy was general manager of a large hotel in Ashbury Park, New Jersey. One cold day two years ago when he stopped his car at a traffic light, Stephen Pearman, an out-of-work taxi and truck driver, walked up to Fredy’s car hoping to earn some change by washing his windshield(挡风玻璃). Like many motorists who try to keep the beggars off, Fredy turned on the wipers to show he wasn’t interested. Pearman put his head close to the window. “Come on, mister. Give me chance. I need job”, he said. Something in Stephen Pearman’s voice moved Robert Fredy. In the seconds before traffic started moving again, Fredy handed Pearman a business card and told him to call if he was serious.
“My friends told me he was just pulling my leg,” said Pearman. “But I said, ‘No, he’s a businessman. I need to give it shot. ’”
Two days later, 29-year-old Pearman appeared in the manager’s office of the big hotel. Fredy gave him a job and lent him pocket money while training him.
Today, Pearman works full- time setting up the hotel’s dining halls for business meetings. In the past two years, he has found a flat, married and repaid Fredy’s loans(贷款)
“Mr Fredy gave me a second chance,” says Pearman. “And I took advantage of it. I could have just come here a while and left. But there is no future washing wind- shields. ”
Fredy always keeps away from the street people. “But. Pearman seemed so honest and open, asking for a chance rather than just money, Fredy says. “I don’t hand my business card to just anybody. But I’m glad I did in this case. ”
【1】When the manger of large hotel stopped his car at traffic light __________.
A.taxi driver washed his windshieldB.a truck driver earned some change
C.Stephen Pearman walked up to his carD.Stephen Pearman cleaned his dirty car
【2】When Pearman offered to wash the windshield for Fredy, __________.
A.Fredy took him as a beggarB.Fredy gladly agreed to let him do it
C.Pearman was told to do it laterD.Pearman knew Fredy was a kind man
【3】When Fredy told Pearman to call if he was serious, he meant if __________.
A.Pearman liked his job very much.B.Pearman looked for another good job.
C.Pearman was really looking for a jobD.Pearman was really interested in washing windshields
【4】Fredy gave 29-year-old Pearman a job and __________.
A.lent him some pocket money when he was trained
B.let him work in the manager’s office of the big hotel
C.set up the hotel’s dinning halls for business meetings
D.found a flat, married and repaid his loans
【5】Now Pearman __________.
A.is in charge of Fredy’s loansB.is still washing car windshields
C.is a full-time employee at the hotelD.organizes dinner parties for the hotel
【6】From the passage we know that __________.
A.Fredy is easily moved by poor peopleB.Fredy always gives help to rich persons
C.Fredy likes to give his help to anyone in needD.Fredy helps those who will work hard themselves
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】A
【5】C
【6】D
【解析】
本文讲述了弗雷迪看见皮尔曼主动提出为他清洗挡风玻璃,他递给皮尔曼一张名片,并告诉他如果他是真的在找工作的话,就给他打电话。两天后,皮尔曼来找弗莱迪,弗莱迪给了他一份工作,还在培训他的时候借给他零花钱。现在皮尔曼是酒店的全职员工。
【1】推理判断题。根据One cold day two years ago when he stopped his car at a traffic light, Stephen Pearman, an out-of-work taxi and truck driver, walked up to Fredy’s car hoping to earn some change by washing his windshield(挡风玻璃).可知,当一家大旅馆的经理在红绿灯前停下车时,斯蒂芬·皮尔曼向他的车走去。故选C。
【2】推理判断题。根据Like many motorists who try to keep the beggars off, Fredy turned on the wipers to show he wasn’t interested.可知,当皮尔曼主动提出为弗雷迪清洗挡风玻璃时,弗雷迪把他当成了乞丐。故选A。
【3】推理判断题。根据In the seconds before traffic started moving again, Fredy handed Pearman a business card and told him to call if he was serious. 和Two days later, 29-year-old Pearman appeared in the manager’s office of the big hotel. Fredy gave him a job and lent him pocket money while training him.可知,当弗莱迪告诉皮尔曼,如果他是认真的,就给他打电话,他的意思是,如果皮尔曼真的在找工作的话。故选C。
【4】细节理解题。根据Fredy gave him a job and lent him pocket money while training him.可知,弗莱迪给了他一份工作,还在培训他的时候借给他零花钱。故选A。
【5】细节理解题。根据Today, Pearman works full- time setting up the hotel’s dining halls for business meetings.可知,现在皮尔曼是酒店的全职员工。故选C。
【6】推理判断题。根据Fredy always keeps away from the street people. “But. Pearman seemed so honest and open, asking for a chance rather than just money, Fredy says. “I don’t hand my business card to just anybody. But I’m glad I did in this case. ”可知,弗莱迪帮助那些自己努力工作的人。故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题4,根据Fredy gave him a job and lent him pocket money while training him.可知,弗莱迪给了他一份工作,还在培训他的时候借给他零花钱。故选A。