题目内容
【题目】 On the first day of college, our teacher asked us to get to know someone who we didn't know.
I stood up to look around when a hand touched my shoulder. I turned around to find an old lady. She smiled at me and said, "Hello, my name is Rose. I'm eighty-seven years old." I was surprised and asked, "Why are you in college?"
"I always dreamed of having a college education and now I'm getting one!" she told me. After class we walked together and shared what we had. We became good friends.
Rose became a campus icon. In our school, almost everyone loved her and studied from her. She easily made friends wherever she went. At the end of the term, we invited Rose to make a speech. I'll never forget what she taught us. She said, "There are some secrets to staying young, being happy and achieving success. You have to laugh and find humor every day. You've got to have a dream. When you lose your dreams, you die. We have so many people walking around who are dead and don't even know it! There is a great difference between growing older and growing up. Anybody can grow older. That doesn't take any talent or ability. The idea is to grow up by always finding the opportunity in change.”
One week after graduation Rose died peacefully. Over two thousand college students attended her funeral. They came to honor the wonderful woman who taught that it's never too late to be all you can possibly be.
【1】Rose became a campus icon, because ________.
A.she was the oldest student in the college
B.she was friendly and hard-working
C.she was good at her lessons
D.she got along well with her classmates
【2】________ wasn't mentioned in Roses speech.
A.Keeping youngB.Achieving success
C.Staying away from sadnessD.Giving up dream
【3】Rose thinks growing up means _________.
A.getting good education and a good job
B.everyone never worries about her/ his age
C.using talent and ability to change oneself
D.anybody can grow older and older
【4】The underlined word "funeral" means ________ in English.
A.showB.burialC.contestD.dream
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】
本文讲述了作者的一位大学同学,尽管87岁了,但是她仍然上大学来完成自己的梦想,从她的经历告诉我们,努力成为你所能成为的人,永远不会太迟。
【1】
推理判断题。"I always dreamed of having a college education and now I'm getting one!"及In our school, almost everyone loved her and studied from her. She easily made friends wherever she went,尽管她87岁了,但是她仍然上大学来完成自己的梦想,说明她很努力。学校里的每个人都很喜欢她,无论去到哪里很容易地交到朋友,说明她很友善。由此可知,她成为校园偶像是因为她既友善又很努力。故选B。
【2】
细节理解题。根据There are some secrets to staying young, being happy and achieving success. You have to laugh and find humor every day,可知,在她的演讲中,她提到了保持年轻和取得成功的秘诀,以及每天通过大笑和寻找幽默来远离悲伤。结合所给选项,D选项在她的演讲中并未提到。故选D。
【3】
细节理解题。根据Anybody can grow older. That doesn't take any talent or ability. The idea is to grow up by always finding the opportunity in change“每个人都会变老。那不需要任何的天赋和能力。长大意味着总要找机会去改变”,可知,她认为长大是要用天赋和能力来改变自己。故选C。
【4】
词句猜测题。show展示;burial葬礼;contest竞赛;dream梦想。根据One week after graduation Rose died peacefully. Over two thousand college students attended her funeral,可知,毕业一周后,罗丝平静地去世了。2000多名大学生参加了她的葬礼,所以funeral表示“葬礼”。故选B。