题目内容
【题目】阅读理解
In our city, there is a big zoo. There are a lot of animals in it.
Mona is an Australian koala. She is seven years old. She is very cute. She likes sleeping in the day. But at night she gets up and eats leaves. Mona doesn't drink water for months. But she is healthy, because she can get water from the leaves. |
The lion's name is Gerry. He is ugly. He is from South Africa. Meat is his favorite food. Gerry is very lazy. He sleeps and relaxes for 20 hours every day. Today is Gerry's eighth birthday. The workers in the zoo are having a birthday party for him. |
This is a big elephant. His name is Johnny. He is from India. He's eleven years old. He has bad eyesight(视力). He's friendly and smart. People can teach him to do something for them. |
Yuanyuan is a cute panda. She is five years old. She's from China. She is very beautiful, but she's shy, so please keep quiet. She likes eating bamboo(竹子)and drinking water. She relaxes for about 10 hours every day. |
【1】Mona can get water from the ______.
A.riversB.treesC.flowersD.leaves
【2】How old is Gerry?
A.Five.B.Seven.C.Eight.D.Eleven.
【3】Which of these animals can't see things very well?
A.The koala.B.The elephant.C.The lion.D.The panda.
【4】How many countries do these animals come from?
A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.
【5】Who can help people to do things?
A.Johnny.B.Yuanyuan.C.Mona.D.Gerry.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】
你喜欢动物吗?你居住的地方有动物园吗?这篇短文中作者讲述了他居住的城市里的动物园,里面有很多动物。
【1】细节理解题。根据题干中的名字Mona可定位到第一个动物,Mona是一个考拉,根据这一段的最后 “Mona doesn't drink water for months. But she is healthy, because she can get water from the leaves.”可知,Mona可以从树叶中获得水分。故选D。
【2】细节理解题。根据题干中的名字Gerry可定位到短文第三段,Gerry是一头狮子,根据这一段中 “Today is Gerry's eighth birthday.”可知,Gerry今年8岁了。故选C。
【3】细节理解题。根据短文第四段中 “This is a big elephant. His name is Johnny. He is from India. He's eleven years old. He has bad eyesight(视力)”可知,大象Johnny的视力不好。故选B。
【4】细节理解题。根据短文中 “Mona is an Australian koala.”、 “The lion's name is Gerry. He is ugly. He is from South Africa.”、 “This is a big elephant. His name is Johnny. He is from India.”、 “Yuanyuan is a cute panda. She is five years old. She's from China.”可知,这四种动物来自四个不同的国家。故选C。
【5】细节理解题。根据短文第四段中 “This is a big elephant. His name is Johnny…. He's friendly and smart. People can teach him to do something for them.”可知,大象Johnny可以帮助人们做一些事情。故选A。