题目内容

【题目】阅读理解

In our city, there is a big zoo. There are a lot of animals in it.

Mona is an Australian koala. She is seven years old. She is very cute. She likes sleeping in the day. But at night she gets up and eats leaves. Mona doesn't drink water for months. But she is healthy, because she can get water from the leaves.

The lion's name is Gerry. He is ugly. He is from South Africa. Meat is his favorite food. Gerry is very lazy. He sleeps and relaxes for 20 hours every day. Today is Gerry's eighth birthday. The workers in the zoo are having a birthday party for him.

This is a big elephant. His name is Johnny. He is from India. He's eleven years old. He has bad eyesight(视力). He's friendly and smart. People can teach him to do something for them.

Yuanyuan is a cute panda. She is five years old. She's from China. She is very beautiful, but she's shy, so please keep quiet. She likes eating bamboo(竹子)and drinking water. She relaxes for about 10 hours every day.

1Mona can get water from the ______.

A.riversB.treesC.flowersD.leaves

2How old is Gerry?

A.Five.B.Seven.C.Eight.D.Eleven.

3Which of these animals can't see things very well?

A.The koala.B.The elephant.C.The lion.D.The panda.

4How many countries do these animals come from?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.

5Who can help people to do things?

A.Johnny.B.Yuanyuan.C.Mona.D.Gerry.

【答案】

1D

2C

3B

4C

5A

【解析】

你喜欢动物吗?你居住的地方有动物园吗?这篇短文中作者讲述了他居住的城市里的动物园,里面有很多动物。

1细节理解题。根据题干中的名字Mona可定位到第一个动物,Mona是一个考拉,根据这一段的最后 “Mona doesn't drink water for months. But she is healthy, because she can get water from the leaves.”可知,Mona可以从树叶中获得水分。故选D

2细节理解题。根据题干中的名字Gerry可定位到短文第三段,Gerry是一头狮子,根据这一段中 “Today is Gerry's eighth birthday.”可知,Gerry今年8岁了。故选C

3细节理解题。根据短文第四段中 “This is a big elephant. His name is Johnny. He is from India. He's eleven years old. He has bad eyesight(视力)”可知,大象Johnny的视力不好。故选B

4细节理解题。根据短文中 “Mona is an Australian koala.” “The lion's name is Gerry. He is ugly. He is from South Africa.” “This is a big elephant. His name is Johnny. He is from India.” “Yuanyuan is a cute panda. She is five years old. She's from China.”可知,这四种动物来自四个不同的国家。故选C

5细节理解题。根据短文第四段中 “This is a big elephant. His name is Johnny…. He's friendly and smart. People can teach him to do something for them.”可知,大象Johnny可以帮助人们做一些事情。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
B

Sunshine Secondary School Science Fair

SUNSHINE SECONDARY SCHOOL PRESENTS
Student Science Fair
For Students in Grades 7-9
Dates: October 30-31
Location: Sunshine Secondary School Gym
Explore Your World …Think Like a Scientist
The Student Science Fair offers a great way for you to put your science knowledge to use! Whether you win or not, you'll have fun at this contest.
Science Fair Events
There is plenty to do during the science fair. Of course, you will want to take a look at all of the students' projects. There will be other exciting things to see and to do as well. These events will highlight the wonderful world of science. The big event is the announcement of the winners in each grade. This announcement will take place at the awards ceremony(典礼)on Friday afternoon. Several of the other events are listed below.
Meet a Robot!

Can people and robots work together? Learn about the latest research being done to make that happen. Scientists will be at the fair on Thursday. October 30, with Modo. What's Modo? It is a robot helper being developed to help people with jobs they do. Learn how Modo's large blue eyes are able to "see". Watch Modo take and hold objects and move them from side to side to get a feel for their size. Then see how Modo puts the objects on a shelf. Touch Modo on the arm. Watch what happens! It will respond to your touch. If you push it too hard, it will say, "Ouch"!
Our Own ____!
Make sure you're in the gym at 10:00 a.m. on Friday. That's when local genius Ray Allen will give a talk about his life as an inventor. He will also show what his inventions can do. At the end of his talk, Mr. Allen will take questions from the students.
SCIENCE FAIR SCHEDULE(日程表)
Registration Science Fair Viewing
October 27 7:30 A.M.- 5:00P.M. October 30 10:00 A.M. – 3:00P.M.
Set-up of Projects October 31 10:00 A.M. – 3:00P.M.
October 28 10:00 A.M.- 3:00P.M. Awards Presentation
October 29 10:00 A.M.- 3:00P.M October 31 1:00 P.M.


(1)When will the Sunshine Secondary School Science Fair be held?
A.From October 27 to October 28.
B.From October 28 to October 29.
C.From October 29 to October 30.
D.From October30 to October 31.
(2)What can we tell from the information in Paragraph 3?
A.Scientists are still developing Modo.
B.Modo falls over easily.
C.Scientists will be at the fair on Friday.
D.Modo robots will be for sale.
(3)Which of the following can be put in the blank in Paragraph 4?
A.William Shakespeare
B.Nelson Mandela
C.Christopher Columbus
D.Thomas Edison
(4)Why will many students be in the gym at 1:00 p .m.on Friday?
A.Modo will appear.
B.Registration will take place.
C.The awards will be announced.
D.Ray Allen will give an interview.
(5)Which of the following belongs in the empty box?

A.A School Science Fair
B.A Public Appearance
C.An Awards Ceremony.
D.A Schedule of Events

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网