题目内容
【题目】Many students have already had clear ideas about what jobs they would like to have in the future. We believe boys’ choices are different from girls’. To find out how different their choices are, we made a survey in Green High School. The following diagram shows the results of the survey.
![]()
【1】About 45% of the girls would like to be ______ in the future.
A. bank clerks B. reporters
C. scientists D. teachers
【2】 About ______ of the boys want to be teachers as well.
A. 5% B. 15% C. 28% D. 38%
【3】Which job do the girls like least?
A. Bank clerks. B. Reporters.
C. Managers. D. Scientists.
【4】What does the diagram show us?
A. Boys’ abilities(能力)of jobs are the same as girls’.
B. Boys’ abilities of jobs are different from girls’.
C. Boys’ choices of jobs are the same as girls’.
D. Boys’ choices of jobs are different from girls’.
【5】Which of the following is RIGHT?
A. More girls would like to be reporters than boys.
B. More boys would like to be bank clerks than girls.
C. Boys would like to be reporters most.
D. Girls would like to be managers most.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】D
【5】B
【解析】
试题分析:许多学生已经有了清晰的想法,那就是在未来做什么工作。短文以图表的形式展示了绿林高中的调查结果。从表格中发现,女孩与男孩在选择职业上有很大的不同,女孩最喜欢从事的职业是教师,而男孩最喜欢从事银行职员和经理两项职业。
【1】D细节理解题。问题:大约有45%的女孩在末来想要成为什么职业?分析图表的展示,在教师这一柱形的展示中,女孩们最喜欢教师职业的比率达到45%。故选D。
【2】A细节理解题。问题:大约有多少男孩也想成为教师?分析在教师的柱形展示中,男孩的想成为教师百分比为5%。故选A。
【3】D细节理解题。问题:下列哪一项工作,女孩喜欢的最少?分析图表中展示的结果,黑色的表示女孩喜欢的职业,比较中发现女孩选择职业最小的百分比为科学家。故选D。
【4】D主旨大意题。问题:这个表格展示出了什么?分析本次调查的目的We believe boys’ choices are different from girls’.句意:我们相信男孩的选择与女孩是不同的,为此做了这个调查。因此第四项符合调查的目的。故选D。
【5】B主旨大意题。问题:下列哪一个描述是正确的?分析:结合图表得到,第一项应改为男孩想成为记者比女孩多。第三项应改为男孩想成为经理的人最多。第四项应改为女孩想成为教师的人数最多。故选B。
【题目】
Lucy | I like sports. I have ten tennis balls, seven basketballs, four volleyballs and five soccer balls. I play tennis with my friends every day. |
Mary | I have five baseballs, five volleyballs, two soccer balls. I like ping-pong. It's easy for me. I often play ping-pong with my classmates. I also have three ping-pong bats and lots of ping-pong balls. |
Alice | I don't have any balls. I love sports, but I don't play them. I only watch them on TV. |
根据表格里的内容,选择最佳答案。(10分)
【1】Lucy and Mary have_____ volleyballs.
A. four B. five C. eight D. nine
【2】Lucy plays_____ every day.
A. ping-pong B. tennis
C. baseball D. soccer
【3】 Mary doesn't have_____ .
A. volleyballs B. ping-pong balls
C. baseballs D. basketballs
【4】_____ has two soccer balls.
A. Mary B. Lucy C. Alice D. Mary and Lucy
【5】Alice_____ .
A. has no balls
B. doesn't like sports
C. thinks ping-pong is easy
D. plays sports with her classmates