题目内容
【题目】How to Train Your Dragon 2
Cast(演员表): Jay Baruchel (voice) Cate Blanchett (voice)
Djimon Hounsou (voice)
Language: English
Running time: 1 hour and 45 minutes
Price: Weekdays – ¥55 ¥30 (Children under 10)
Weekends – ¥85 ¥50 (Children under 10)
Movie Review
How to Train Your Dragon 2 is probably one of my favorite films of this year because it was like medicine. It didn’t taste great at first but in the end it made me feel better.
–Mark
Excellent movie!I brought my three kids, 8, 5, and 4 last weekend. They all liked it although the 4-year-old boy was a little scared of the Dragon and the fighting in the movie, not scared enough to want to leave, though.www.21-cn-jy.com
–Brad
I was pleasantly surprised that the story was better than I expected. This is a great movie for the whole family and there is plenty of action in the movie. It shows us the great power of love and friendship.
–Ben
![]()
【1】 From the poster, we can tell that ____________ is spoken in the movie.
A. English B. Chinese C. Japanese D. French
【2】Brad and his kids spent ______________ watching the movie on Sunday.
A. ¥120 B. ¥145 C. ¥200 D.¥235
【3】Which of the following is TRUE?
A. The movie lasts one hour.
B. Mark enjoyed the movie.
C. Ben found the movie meaningless.
D. Brad’ s kids were not afraid of the movie.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了驯龙2的简介,参与演员,所用的语言,持续时间和票价。
【1】A细节理解题。根据Language: English可知在电影中讲英语,故选A。
【2】D细节理解题。根据Weekends – ¥85 ¥50 (Children under 10), I brought my three kids, 8, 5, and 4 last weekend.共计85+50+50+50=235元,故选D。
【3】B 细节理解题。根据How to Train Your Dragon 2 is probably one of my favorite films of this year because it was like medicine. It didn’t taste great at first but in the end it made me feel better.–Mark 可知Mark非常喜欢这部电影,故选B。
【题目】We often use some warning signals to describe how serious a meteorological disaster(气象灾害) is . For example, let’s see how to describe the level of a snowstorm.
Warning signal | Meaning | Notice |
| It means the amount of snowfall reaches 4mm or more in 12 hours, or the snowfall continues when it gets to 4 mm. It may affect (影响) people’s daily life . | Fight against snowstorm; Work of sweeping and melting the snow; Be careful not to slide (滑倒). |
| The amount of snowfall reaches 6 mm or more in 12 hours, or the snow continues to fall after it gets to 6 mm. It may have effects on people’s daily life. | The same as the first notice. |
| The amount of snowfall reaches 10 mm or more in 6 hours, or it continues to fall after getting to 10 mm. It has a great effect on people’s life. | The same as the first notice and moreover, avoid unnecessary outdoor activities. |
| The amount of snowfall reaches 15 mm or more in 6 hours, or it continues to fall after getting to 15 mm. It has a very great effect on people’s life. | The same as the third notice. |
【1】Which of the four signals describe the most serious snowstorm?
A. The blue one.B. The yellow one.C. The orange one.D. The red one.
【2】If the amount of snowfall gets to 13 mm in 6 hours, the signal should be .
A. blueB. yellowC. orangeD. red
【3】The meaning of the underlined word “melting” may be “ ”.
A. 凝结B. 凝固C. 融化D. 熔化
【4】If the warning signal is red, which of the following things CANNOT Lucy do?
A. She is going to watch CCTV news about snowstorm at home.
B. She is going to take photos of snow in the front of her house.
C. She is going to draw a picture about snow in the field.
D. She is going to sleep in bed.
【5】Which of the following places may the signals come from?
A. The travelling department.B. The meteorological department.
C. The traffic department.D. The railway department.