题目内容

【题目】阅读短文,然后用短文括号中所给词的适当形式填空。

In today's Internet age, online games can be a change from the pressure(压力)of school and work. However, they can also cause problems and 1(healthy) addictions (上瘾) .This is most clearly seen in the example of South Korea. This country has the world's highest percentage of high-speed Internet services. It also has a high number of game 2 (play) who are addicted to online games.

In 2004, a young man died after playing online games almost nonstop for 86 hours. A 12-year-old boy stole $16,000 from his father to continue online games which he could not get away from. Such problems are spreading to other parts of Asia as well. In 2009, it 3 (report) that about 70 percent of China's 4 billion online game players under 25. And many of these were said to be addicted. Such numbers point toward a 4 (growing) problem among Chinese youth.

Dr. Sue-Huei Chen, a psychologist (心理学家), discovered some signs of at-risk people. Such people often go online to escape from 5 (they) problems. And they 6(usual) have no friendship or good social skills, They feel the need to spend more and more time online, so they may be absent from school or family. And they become upset if anyone 7(try) to limit their online game playing.

【答案】

1unhealthy

2players

3was reported

4growing

5their

6usually

7tries

【解析】

本文主要讲述在线游戏在韩国和中国使青少年着迷,对他们的身心健康产生了不好的影响。人们玩游戏来逃避问题,他们也时常没有友谊或好的社交技能,有的甚至逃学或逃避家庭。

1句意:然而,它们也会导致问题和不健康的上瘾。

根据“In today's Internet age, online games can be a change from the pressure(压力)of school and work.” 在当今互联网时代,网络游戏可以改变学校和工作的压力。 可知,这些网络游戏会导致问题和不健康的上瘾。应该填healthy的反义词unhealthy。故答案为:unhealthy

2句意:它还有大量沉迷于网络游戏的玩家。

根据“who are addicted to online games.”可知,这是定语从句,因此前面的先行词应该是指人的名词,play的名词为player。又因为定语从句的谓语是are,因此先行词用复数。故答案为:players

3句意:据报道,2009年,在中国40亿网络游戏玩家中约有70%的人在25岁以下的。

据报道:It is reported that……;在根据“In 2009”可知,该题应该用一般过去时。故答案为:was reported

4句意:这些数字表明,中国年轻人的问题越来越严重。

point toward a growing problem:指向一个日益严重的问题;这里的growing是做形容词来讲的日益严重的。故答案为:growing

5句意:这些人经常上网以逃避他们的问题。

problems是名词,前面应该用形容词性的物主代词。they的形容词性的物主代词为their 故答案为:their

6句意:他们通常没有友谊也没有良好的社交能力。

句中的have是动词,因此前面应该用副词来修饰。usual的副词为usually 故答案为:usually

7句意:如果有人试图限制他们玩网络游戏,他们会很沮丧。

根据“they become upset”可知,该句话是一般现在时,那么在if引导的条件句中也用一般现在时,即:主现从现;本题的主语anyone是单数,因此谓语用三单形式。 故答案为:tries

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There was once a little boy with a bad temper (脾气). He often had fights with his friends. One day, his father gave him a bag of nails (钉子) and told him to hammer () a nail into the fence every time he lost his temper. The boy listened to his father and did what his father told him to do.

The first day, the boy drove 17 nails into the fence. Then the number of nails became less and less in the following days. The boy found that it was easier to keep his temper than to drive the nails into the fence. Finally, the day came when the boy didn’t lose his temper at all. He told his father about it and his father asked him to pull out one nail each time he was able to keep his temper.

The days passed and the young boy was finally able to tell his father that all the nails were gone.The father took his son by the hand and led him to the fence. He said, “You have done well, son, but look at the holes in the fence. The fence will never be the same as it was before. When you say some words in anger, your bad temper will leave a scar just like the hole. Even if you say you’re sorry, the wound is still there. If you hurt a person with words, the wound is as bad as a physical one. Friends are rare jewels (稀有珍宝). They make you smile and feel happy. So never hurt your friends.”

Since then the boy had never fought with his friends. He learned how to get on with others and he never lost his temper again.

1What did the father ask the little boy to do each time he lost his temper?

A.To have fights with his friends.B.To hammer a nail into the fence.

C.To listen to light music.D.To eat much chocolate.

2What did the father ask him to do each time he was able to keep his temper?

A.Pull out one nail.B.Drive one nail into the fence.

C.Lose his temper.D.Tell his father about it.

3What does the story tell us?

A.We need to buy a bag of nails.B.Friends are not important at all.

C.Lose your temper when you are angry.D.We should keep our temper and get on well with others.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网