题目内容
【题目】阅读表达
Beauty sleep is a real thing, researches have shown that people who have enough sleep look more attractive(有魅力的) to others.
A few bad nights is enough to make a person look "especially"more ugly, their sleep experiments show.
The researchers asked 25 university students to join in their sleep experiment. They were asked to get a good nights sleep for two nights A week later, they were asked to sleep for only four hours every night for two nights in a row(接连).
The researchers took make- up free photos of the volunteers .after both two nights’ good sleep and two nights’ bad sleep.
Next, they asked 122 strangers to have a look at the photos and judge them on attractiveness ,health, and sleepiness, as well as asking them, “How much would you like to make friends with this person in the picture?
The, strangers were good at judging if the person they were looking at was tired, and, if they were sleepy, their attractiveness score. was low The strangers also said they wouldn't want to make friends with the tired students. The researchers say this is natural for people. An unhealthy-looking face makes people, run away. In other words, people don t want to hang around with people. Who might be rill It meant that strangers wanted to make friends who were attractive and energetic.
Dr Brewer, an. expert at the. University of Liverpool said Judgement of attractiveness. is. Often unconscious, but we, all do it, and we are able to judge on even something small like whether someone looks tired or unhealthy This study shows-how important sleep is to us.”
根据短文内容,回答下列问题。
【1】How many students were asked to join in the sleep experiment?
_________________________________________________________________________________
【2】When did the researchers take make-up free photos?
_______________________________________________________________________________
【3】What were the strangers asked to judge?
___________________________________________________________________________________
【4】What kind of friends did the strangers like to make?
__________________________________________________________________________________
【5】What is the passage mainly about?
_________________________________________________________________________________
【答案】
【1】25/Twenty-five.
【2】After both two nights' good sleep and two nights' bad sleep.
【3】They judge them on attractiveness, health, and sleepiness.
【4】The people who were attractive and energetic.
【5】It shows how important sleep is to us. /Beauty sleep, More attractive.
/It shows that people who have enough sleep look more attractive to others.
【解析】
文章大意:文章主要通过一个实验证明了睡眠对于一个人来说是非常重要的,好的睡眠让人看起来更有吸引力。
【1】细节理解题。题意:有多少学生被要求参加睡眠实验?根据The researchers asked 25 university students to join in their sleep experiment. 研究人员邀请了25名大学生参加他们的睡眠实验。可知25名学生被要求参加睡眠实验,故答案为25/Twenty-five.
【2】细节理解题。题意:研究人员什么时候拍的免费化妆照片?根据The researchers took make- up free photos of the volunteers after both two nights’ good sleep and two nights’ bad sleep.研究人员让志愿者们在两晚的良好睡眠和两晚的糟糕睡眠后,分别拍下不化妆的照片。可知研究人员是在志愿者们经过两个晚上的好睡眠和两个晚上的坏睡眠后分别给他们拍下的不化妆的照片,故答案为After both two nights' good sleep and two nights' bad sleep.
【3】细节理解题。题意:陌生人被要求根据什么判断?根据they asked 122 strangers to have a look at the photos and judge them on attractiveness ,health, and sleepiness, 他们让122名陌生人看了这些照片,然后根据吸引力、健康程度和睡意对照片做出判断;可知要求他们根据吸引力、健康和睡意来判断,故答案为They judge them on attractiveness, health, and sleepiness.
【4】细节理解题。题意:陌生人喜欢结交什么样的朋友? 根据Who might be rill It meant that strangers wanted to make friends who were attractive and energetic.这意味着陌生人想要结交有魅力、精力充沛的朋友。可知他们想结交那些有吸引力和精力充沛的人,故答案为The people who were attractive and energetic.
【5】主旨大意题。题意:这篇文章主要讲了什么?根据researches have shown that people who have enough sleep look more attractive to others.结合全文内容,可知文章主要讲述了睡眠对我们来说是非常重要的、睡眠充足的人对别人更有吸引力,故答案为It shows how important sleep is to us. /Beauty sleep, More attractive./It shows that people who have enough sleep look more attractive to others.
【题目】
Tree Climbing Course The students in the USA started to take tree climbing courses in the 1980s. Now over 1,000 school offer tree climbing courses to students in the USA. Xiamen University was the first school in China to teach students to climb trees in 2012. Suzhou No.1 Junior High School also offers a tree climbing course to students. |
Swimming Course Starting from 2017 the new students in Tsinghua University need to take a swimming test at the beginning of their university life. All primary and middle schools in Hainan will offer swimming courses in 2019. This year the government is busy building swimming pools for schools ----at least one for each town, hoping that every student will be able to swim before they leave school from 2020 on. |
【1】All primary and middle schools in Hainan will start swimming courses in_______.
A.2017B.2018C.2019D.2020
【2】According to the passage, which of the following is true?
A.China started tree climbing courses earlier than the USA.
B.Hainan will build at least one swimming pool for each town.
C.Students in Suzhou need to take a swimming test.
D.Tsinghua University started the tree climbing course first in China.
【3】The passage is mainly about___________.
A.climbing treesB.building swimming pools
C.setting up new coursesD.taking a swimming test