题目内容
【题目】Bike-sharing has swept across China, with an increasing number of people choosing bike riding instead of driving. The bike that the service company provides has GPS or Bluetooth on it. And those bikes can be easily unlocked with a smart phone and left anywhere in public. Bike-sharing allows people to borrow a bike from one place and return it at another place easily.
In some cities, we can see more and more people riding this kind of sharing bikes. It’s very convenient to use the bikes if you have a smart phone. First, you have to download such an APP
![]()
on your smart phone. Then what you need to do is to find a nearest bike through the APP, scan the QR code(二维码)on the bike or connect your phone with the bike over a Bluetooth wireless connection. You will find the bike can be unlocked itself.
Then you can enjoy your trip. What’s more, the greatest advantage of bike-sharing is that you can easily find one and never worry about where to park it. The cost of riding depends on the time that you spend. Normally, every hour you ride, you need to pay one yuan. It doesn’t cost so much, does it?
At the same time, some people park the bikes in their own homes. Besides, some people don’t value the bikes. Now service companies are trying to solve the problem like being stolen.
Technology and science have changed our social lifestyles. We have to say bike-sharing brings us more convenience without doubt. And we also hope that people can not only enjoy it but also put it to good use.
【1】What do we know from the first paragraph?
A. Most people in cities don’t drive.
B. Bike-sharing is becoming more and more popular.
C. Bike-sharing is invented in China.
D. Sharing bikes can be borrowed everywhere.
【2】If you want to use a sharing bike, you must first .
A. download an APP and pay for the trip
B. have a smart phone and download an APP
C. unlock the bike and download an APP
D. find a nearest bike and borrow it from anyone
【3】The underlined word “value” in Paragraph 4 probably means in Chinese.
A. 喜欢 B. 收藏 C. 爱惜 D. 购买
【4】Which of the following is NOT mentioned in this passage?
A. Bike-sharing is a kind of expensive transport.
B. Sharing bikes are easy to unlock.
C. Sharing bikes may be stolen.
D. Bike-sharing is very cheap.
【5】What’s the writer’s attitude towards bike-sharing?
A. Convenient. B. Doubtful.
C. Worried. D. Unnecessary.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【5】A
【解析】
共享单车在中国越来越受欢迎。如果想使用共享单车,必须要有一个智能手机并下载一个应用程序。它使用起来非常方便,而且价格也很便宜。但是现在有的人不爱惜自行车,到处乱放,还有自行车被偷盗现象,服务公司正试图解决这个问题。毫无疑问自行车共享给我们的出行带来了更多的便利,我们要很好地利用它。
【1】细节理解题。根据第一段句子“Bike-sharing has swept across China, with an increasing number of people choosing bike riding instead of driving.”共享单车席卷中国,越来越多的人选择骑自行车而不是开车。可知第一段告诉我们共享单车正变得越来越流行。故选B。
【2】细节理解题。根据文中句子“It’s very convenient to use the bikes if you have a smart phone. First, you have to download such an APP on your smart phone.”(如果你有智能手机,使用自行车非常方便。首先,你必须在智能手机上下载这样的应用程序。)可知,如果你想使用共享单车,你必须先有一个智能手机并下载一个应用程序。答案为B。
【3】词义猜测题。上文提到有些人把自行车停在自己家里。结合下文中的句子“Now service companies are trying to solve the problem like being stolen.”(现在服务公司正试图解决这个问题,比如被盗。)可以猜测value的意思是“爱惜”,有些人不爱惜自行车。答案为C。
【4】细节理解题。根据文中句子“The bike that the service company provides has GPS or Bluetooth on it. And those bikes can be easily unlocked with a smart phone and left anywhere in public.”可知,共享单车很容易解锁;根据“Now service companies are trying to solve the problem like being stolen.”可知,共享自行车可能会被盗;根据“The cost of riding depends on the time that you spend. Normally, every hour you ride, you need to pay one yuan. It doesn’t cost so much, does it?”可知,使用共享单车比较便宜;A. Bike-sharing is a kind of expensive transport. 自行车共享是一种昂贵的交通工具。文章没有提及,故答案为A。
【5】细节理解题。问题:作者对自行车共享的态度是什么?A. Convenient.方便;B. Doubtful.怀疑;C. Worried.担忧;D. Unnecessary.不必要。根据最后一段中的句子“We have to say bike-sharing brings us more convenience without doubt.”可知,作者认为共享单车给我们的出行带来了更多的便利。答案为A。
【题目】
Renault Ménage: This 2-seat luxury car provides a comfortable driving experience. But its powerful engine means you had better be prepared for a big fuel(燃料) bill each week. Its fantastic look will make you the focus(中心) of all attention. Company: Renault, France. Price:$85,000 |
|
Fiat 500: Although expensive, it will soon pay for itself with the money you save on petrol(汽油). It has the most efficient and cleanest petrol powered engine. It has 4 seats and it is perfect for a family. Company: Fiat, Italy. Price:$35,000 |
|
Land Rover Discovery: With 7 seats, this car is suitable for all driving conditions. It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things. But it consumes (消耗) lots of fuel. Company: Land Rover, Britain. Price:$51,999 |
|
Hyundai i20: 4 seats inside. Perfect for short journeys but doesn’t have the power to make long distance driving enjoyable and comfortable. Still, at this price you can’t complain and you’ll be smiling when you have to fill up the tank too. It really saves fuel. Company: Hyundai, Korea. Price:$8,000 |
|
【1】Which of the following is true?
A. Each car above has 4 seats.
B. The four cars are made by European companies.
C. Land Rover Discovery is the second most expensive of above.
D. Both Renault Ménage and Fiat 500 consume lots of fuel.
【2】John needs to drive his two sons to school and he likes European cars. What may he choose?
A. Hyundai i20 or Fiat 500. B. Fiat 500 or Land Rover Discovery.
C. Renault Ménage or Fiat 500. D. Land Rover Discovery or Hyundai i20.
【3】Which of the following cars are greener?
A. Hyundai i20 and Fiat 500.
B. Renault Ménage and Fiat 500.
C. Land Rover Discovery and Hyundai i20.
D. Renault Ménage and Land Rover Discovery.
【4】If you choose a Land Rover Discovery, you will__________.
A. spend less money on fuel B. take 5 people at most each time
C. be more friendly to the environment D. be able to drive on rough roads