题目内容
【题目】 Have you ever had a problem you couldn’t solve? Maybe you went to the store to look for a solution, but came home empty-handed. More and more, when the situation happens, people are creating their own device(设备) as the solution. It’s all part of the Maker Movement (创客运动)—make up of thousands of wise people who make and fix things, rather than buy them in stores. For makers, making some things by themselves is often cheaper and more satisfying than simply buy them in stores.
Thanks to technology, it’s easier than ever to turn a thought into reality. Many makers use the tools just in different ways. For example, Arduino is popular with makers. This open-source mini controller is used to develop all kinds of electronic devices.
Another key piece of technology for maker is 3D printers. You can even use a 3D printer to build your own 3D printer! The usage of these technologies inspires people to be creative. It is clear that Maker Festivals are more and more popular. People come together to experiment (做实验) in the area of art, science, engineering and technology.
What will be helpful for you to become a maker? You need to be creative and willing to play around with some new technologies. You should also want to share your ideas with others. Perhaps most importantly, you can’t be afraid of failure. Innovator (创新者) hardly gets success on the first try. Be wise, be creative, be cooperative (合作) and have fun!
【1】The Maker Movement is that __________.
A.many wise people make things rather than buy them
B.thousands of people try to reuse some things
C.many excellent scientists invent new products
D.many rich people try to repair some old things
【2】The most important thing for you to become a maker is to _______.
A.become more creativeB.play with some new technologies
C.work hard all the timeD.be not afraid of failure
【3】What does the underlined word “inspires” means in the third paragraph?
A.encouragesB.warnsC.changesD.helps
【4】What is the best title of the passage?
A.How to organize the Maker Movement.B.When did the Maker Movement begin?
C.What is the Maker Movement?D.Why is the Maker Movement created?
【答案】
【1】A
【2】D
【3】A
【4】C
【解析】
本文主要向我们介绍了创客运动是什么,为什么越来越受欢迎以及什么会帮助你成为一名创造者。
【1】细节理解题。根据第一段中“It’s all part of the Maker Movement (创客运动)—make up of thousands of wise people who make and fix things, rather than buy them in stores.”可知,创客运动是由成千上万的聪明人组成,他们制造和修理东西,而不是在商店里购买。故选A。
【2】细节理解题。根据第四段中“Perhaps most importantly, you can’t be afraid of failure.”可知,也许最重要的是,你不能害怕失败。故选D。
【3】词句猜测题。A:鼓励;B:警告;C:改变;D:帮助。分析“The usage of these technologies inspires people to be creative.”可知,此处表示“这些技术的使用激励了人们的创造力”的含义,强调“激励,鼓励”。故选A。
【4】最佳标题题。A:如何组织创客运动。B:创客运动是什么时候开始的?C:什么是创客运动?D:为什么会产生创客运动?分析文章内容可知,本文主要向我们介绍了创客运动是什么,为什么越来越受欢迎以及什么会帮助你成为一名创造者。结合选项,故选C。