题目内容
【题目】 In ancient China,there was a man called Zhou Yong. Before his father died, he left Zhou Yong a great number of gold ingots(元宝).Zhou hid them in a safe place in his home. One day, Zhou decided to travel far away. He was afraid that someone would steal the gold ingots. But they were too heavy for him to bring along with him.So he put all the ingots into a jar (坛子)and gave it to his friend Wang Wu,telling Wang that the jar was full of fresh red dates (红枣).
A year later, one day before Zhou came back,Wang's wife wondered what was in the jar. So she secretly opened it. She was shocked when she saw so many ingots inside. She told Wang about it and they took the ingots out and filled the jar with fresh red dates.
When Wang returned the jar to Zhou, Zhou found the ingots were missing. They argued about it for a while,then they went to see the county magistrate(县官).
When the magistrate asked Wang what had happened, he answered, "Zhou said that there were fresh red dates in it when he gave me the jar a year ago."
The magistrate examined the jar and the fresh red dates in it carefully.Then he said: "Bring the ingots back, Wang Wu!"
Wang still denied (否认)having taken them. But after the magistrate explained what he knew,Wang finally admitted (承认)that he had taken the ingots.
【1】Zhou Yong got lots of ingots from_______.
A.Wang WuB.his wifeC.his fatherD.the county magistrate
【2】Zhou Yong gave the jar to Wang because_______.
A.someone wanted to steal itB.he couldn't bring it along with him
C.he didn't want it anymoreD.it was full of red dates
【3】Wang's wife was very shocked after seeing_______.
A.so many ingotsB.the red datesC.the county magistrateD.Zhou Yong
【4】From the passage, we know the county magistrate was very_______.
A.carelessB.lazyC.cleverD.brave
【5】How did the county magistrate infer that Wang was lying?_______
A.Wang denied that he had taken the ingots.
B.Wang's wife admitted that she had taken the ingots.
C.The county magistrate saw Wang take away the ingots.
D.The red dates would go bad if they were in the jar for a year.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
文章大意:本文讲了中国古代有个叫周勇的人从父亲那里继承了很多金元宝。有一天,他要远行,担心金元宝被人家偷走,于是他把装元宝的坛子交给了朋友王武保管,告诉他里面是红枣。王武的妻子偷偷打开了坛子发现了金元宝,并告诉了丈夫。他们把坛子里的金元宝拿了出来,换成了红枣。等周勇回来后把装了红枣的坛子还给了他。一番争执后,他们一起去找县官评理。县官仔细检查了坛子和红枣后要求王武把金元宝还给周勇。
【1】细节理解题。根据原文Before his father died, he left Zhou Yong a great number of gold ingots(元宝).在他父亲去世之前,他留给周勇很多金元宝;可知周勇是从他父亲那里得到的金元宝,故答案选C。
【2】细节理解题。根据原文they were too heavy for him to bring along with him,它们太重了以至于他不能随身携带着;可知,周勇把罐子给了王武是因为他不能把它带在身边,故答案选B。
【3】细节理解题。根据原文She was shocked when she saw so many ingots inside.当看到里面有许多金元宝的时候她惊呆了;可知,王武的妻子看到那么多的元宝感到非常震惊,故答案选A。
【4】细节理解题。根据原文The magistrate examined the jar and the fresh red dates in it carefully.Then he said:"Bring the ingots back,Wang Wu!" 这个县官仔细地检查了这个坛子和新鲜的红枣,然后说:把金元宝拿出来,王五。"因此可知这个县官非常聪明,故答案选C。
【5】推理判断题。根据原文But after the magistrate explained what he knew,但是后来县官解释了他所知道的事情;也就是新鲜的红枣在罐子里面放一年的话,是会坏掉的,而这个罐子里的红枣却是新鲜的;故答案选D。