题目内容

【题目】 In ancient Chinathere was a man called Zhou Yong Before his father died he left Zhou Yong a great number of gold ingots(元宝).Zhou hid them in a safe place in his home One day Zhou decided to travel far away He was afraid that someone would steal the gold ingots But they were too heavy for him to bring along with himSo he put all the ingots into a jar (坛子)and gave it to his friend Wang Wutelling Wang that the jar was full of fresh red dates (红枣).

A year later one day before Zhou came backWang's wife wondered what was in the jar So she secretly opened it She was shocked when she saw so many ingots inside She told Wang about it and they took the ingots out and filled the jar with fresh red dates

When Wang returned the jar to Zhou Zhou found the ingots were missing They argued about it for a whilethen they went to see the county magistrate(县官).

When the magistrate asked Wang what had happened he answered "Zhou said that there were fresh red dates in it when he gave me the jar a year ago"

The magistrate examined the jar and the fresh red dates in it carefullyThen he said "Bring the ingots back Wang Wu!"

Wang still denied (否认)having taken them But after the magistrate explained what he knewWang finally admitted (承认)that he had taken the ingots

1Zhou Yong got lots of ingots from_______

A.Wang WuB.his wifeC.his fatherD.the county magistrate

2Zhou Yong gave the jar to Wang because_______

A.someone wanted to steal itB.he couldn't bring it along with him

C.he didn't want it anymoreD.it was full of red dates

3Wang's wife was very shocked after seeing_______

A.so many ingotsB.the red datesC.the county magistrateD.Zhou Yong

4From the passage we know the county magistrate was very_______

A.carelessB.lazyC.cleverD.brave

5How did the county magistrate infer that Wang was lying_______

A.Wang denied that he had taken the ingots

B.Wang's wife admitted that she had taken the ingots

C.The county magistrate saw Wang take away the ingots

D.The red dates would go bad if they were in the jar for a year

【答案】

1C

2B

3A

4C

5D

【解析】

文章大意:本文讲了中国古代有个叫周勇的人从父亲那里继承了很多金元宝。有一天,他要远行,担心金元宝被人家偷走,于是他把装元宝的坛子交给了朋友王武保管,告诉他里面是红枣。王武的妻子偷偷打开了坛子发现了金元宝,并告诉了丈夫。他们把坛子里的金元宝拿了出来,换成了红枣。等周勇回来后把装了红枣的坛子还给了他。一番争执后,他们一起去找县官评理。县官仔细检查了坛子和红枣后要求王武把金元宝还给周勇。

1细节理解题。根据原文Before his father died he left Zhou Yong a great number of gold ingots(元宝).在他父亲去世之前,他留给周勇很多金元宝;可知周勇是从他父亲那里得到的金元宝,故答案选C

2细节理解题。根据原文they were too heavy for him to bring along with him,它们太重了以至于他不能随身携带着;可知,周勇把罐子给了王武是因为他不能把它带在身边,故答案选B。

3细节理解题。根据原文She was shocked when she saw so many ingots inside当看到里面有许多金元宝的时候她惊呆了;可知,王武的妻子看到那么多的元宝感到非常震惊,故答案选A

4细节理解题。根据原文The magistrate examined the jar and the fresh red dates in it carefullyThen he said"Bring the ingots backWang Wu!" 这个县官仔细地检查了这个坛子和新鲜的红枣,然后说:把金元宝拿出来,王五。"因此可知这个县官非常聪明,故答案选C

5推理判断题。根据原文But after the magistrate explained what he knew但是后来县官解释了他所知道的事情;也就是新鲜的红枣在罐子里面放一年的话,是会坏掉的,而这个罐子里的红枣却是新鲜的;故答案选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文, 按要求回答问题。

The face-down generation(一代)

If you were born in the 2000s, you are called the oh-ohs. The 21stcentury. That would make you young, creative, connected, world-wide, and no doubt smart. Maybe good-looking, too. Right? But what do other people think about your generation?

Some adults worry that you're more interested in the screen in front of you than the world around you. They think of you as the "face-down generation" because you use your phone so much. They wonder how you will deal with school, friends, and family.

Other adults worry that today's youth are spoilt (溺爱) and don't want to face the challenges of adult life. Many children born in the 1990s and 2000s were raised by "helicopter parents". They were always there to guide and help their children with a busy program filled with homework and after-school activities such as dancing, drawing, or sports. With parents who do everything for them, today's youth seem to prefer to live like teenagers even when they are in their 20s or 30s.

Does the face-down generation need a heads-up? Well, probably not. The fact is that many of today's teenagers are better educated and more creative than past generations. They seem to be willing to become leaders. More young people than ever volunteer to help their communities. There are also brave young people such as Malala Yousafzai, the teenager who won the 2014 Nobel Peace Prize for pushing girls' rights to go to school.

So if you're one of the oh-ohs, there's reason to be hopeful about the future. Things are looking up for the face-down generation. Chances are that you do great and laugh out loud.

1If Alice was born in 2004, is she an oh-oh?

__________________________________________________________

2Why do some adults think of the oh-ohs as the "face-down generation"?

__________________________________________________________

3What are the parents called who always guide and plan everything for their children?

__________________________________________________________

4How does the writer organize Paragraph 4?

A.Time order.B.Space order.C.General to specific.D.Specific to general.

5What does the writer encourage the oh-ohs to do? Please list TWO.

__________________________________________________________

【题目】阅读表达 阅读下面短文,根据短文内容回答问题。

Around the world, people live in homes of many shapes and sizes. In some countryside, people live together with their family in a huge house with gardens or backyards. On the other hand, the buildings in cities are usually very close together.

A home can be any kind of building- large or small. Some people even have homes on boats, in tents or in caravans that can be moved around. Caravans are mobile homes. They are towed(拖,拉) by either a car or a huge truck. Some of them are holiday homes. We can see many families staying together in these caravans.

In the past, rich and important people built strong castles to keep their families safe. The castles(城堡) were built on hill tops with high walls and some even had moats. Moats were deep and wide ditches(壕沟) filled with water. They made it difficult for enemies to attack.

Today, we have different ways of protecting our homes. Some homes are installed(安装) with video cameras and an alarm system. These will help to alert(……报警) home owners if someone tries to break in.

Homes are important to all the people. Everyone needs a home where they feel sheltered and safe.

1How are the buildings in cities?

________________________________________________________

2What is used to tow the caravans?

__________________________________________________________

3Who built castles to keep their families safe in the past?

__________________________________________________________

4Why were moats built?

__________________________________________________________

5What do people use to protect their homes today?

_________________________________________________________

【题目】根据下面短文,简略回答所提出的问题。

One daywhen Sunee reached her houseshe saw a brown package(包裹).She ran inside the house with her package and showed it to her grandmotherSunee opened the packageAs she didshe noticed there was Thai writing on the boxThis package had come from her aunt in Thailand

Inside the boxSunee saw something uncommonIt was a red silk umbrella She had never seen anything like it! Next to the umbrella she found a silk purse(钱包).They were both beautiful

"Shipping a package overseas used to take a lot of time" said Grandmother "Packages traveled by train and shipIt could take many months to get a package from across the ocean How long did your package take to arrive"

Sunee and her grandmother looked at the postmark(邮戳).It showed that the package had been sent eight days ago "That's fast!" said Sunee

Her grandmother agreed"We have resources (资源)now that we didn't have years agoNowpackages are flown across the oceanBecause airplanes travel so fastpackages arrive very quickly Now our economy(经济)depends on fast delivery(快递)!"

1How did Sunee know that the package had come from Thailand?

_________________________________________________________

2What did Sunee's aunt send her?

_________________________________________________________

3Why did it use to take many months to get a package from across the ocean?

_________________________________________________________

4How long did Sunee's package take to arrive?

_________________________________________________________

5Did Sunee's package travel by airplane?

_________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网