题目内容
【题目】 Pancake Day, or Shrove Tuesday, is a special day celebrated in many countries around the world. 【1】 In France, the USA and other countries, it is called ‘Mardi Gras’ or ‘Fat Tuesday’. In others like Spain, Italy or Brazil, Shrove Tuesday is at the end of Carnival(嘉年华). On this day many people eat pancakes: thin, flat cakes made in a pan.
【2】 It is the day before Ash Wednesday, the start of Lent. Lent is a period of 40 days before Easter when people often give up or stop eating things that are bad for them like chocolate or fast food. At the end of Lent is Easter. 【3】 Easter Sunday is the first Sunday after the first full moon of spring. Traditionally, during Lent, people didn’t eat rich foods like butter and eggs, so to use them up they made pancakes from these ingredients on Shrove Tuesday.
【4】 People run in a race with a pancake in a pan. As they run, they have to toss the pancake (throw the pancake in the air and catch it in the pan) several times. 【5】The most famous pancake race takes place in a town called Olney, in the middle of England. People say that Olney has been celebrating pancake races since 1445!
A.Easter takes place on a different date each year because it depends on the moon.
B.It is celebrated in English-speaking countries like the UK, Ireland, Australia and Canada.
C.Another tradition on Pancake Day in the UK is pancake racing.
D.Pancake Day is always on a Tuesday in February or March.
E.In some pancake races people dress up in fancy dress costumes.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【5】E
【解析】
世界上许多国家庆祝煎饼日。在法国、美国和其他国家,它被称为“狂欢节”或“忏悔星期二”。煎饼节在二月或三月的星期二,在这一天,人们吃薄煎饼,英国煎饼节的另一个传统是煎饼赛跑,在一些薄饼比赛中,人们穿着奇装异服。
【1】根据上文“Pancake Day, or Shrove Tuesday, is a special day celebrated in many countries around the world.”推断下文举例说明哪些国家庆祝这个节日;故选B。
【2】根据下文“It is the day before Ash Wednesday, the start of Lent.”推断上文指煎饼节的时间;故选D。
【3】上文“At the end of Lent is Easter” 四旬斋结束时是复活节,空格下文“Easter Sunday is the first Sunday after the first full moon of spring”,空格上下文都是关于复活节的时间,推断空格是承上启下、且内容是关于复活节的句子,故选A。
【4】根据下文“People run in a race with a pancake in a pan. As they run, they have to toss the pancake (throw the pancake in the air and catch it in the pan) several times”描述带着煎饼赛跑的场景,推断空格指煎饼节的活动——煎饼赛跑,故选C。
【5】根据上文“People run in a race with a pancake in a pan. As they run, they have to toss the pancake (throw the pancake in the air and catch it in the pan) several times”描述带着煎饼赛跑的场景,推断下文是继续介绍煎饼节的活动;故选E。
补全短文,解答前先阅读备选句,理解备选句的句意;再跳空阅读全文,了解大意;然后,根据上下文联系、查看空格句与段落和主体文章之间的逻辑关系,推断空格所缺的信息,所选的句子要能使文章前后内容衔接,意思连贯。空格1根据上文的关键词celebrated in many countries推断空格是举例说明哪些国家,空格3上下文都是关于Easter的信息,推断空格是承上启下的句子,内容与Easter相关。
【题目】请阅读下面短文, 在短文后表格中的空白处填上适当的单词 (注意:每空1个单词)。
We all know that recycling rubbish is very important. But sometimes it is not so convenient (方便的) when we can’t find a recycling bin anywhere.
Now a team of middle school students from North Dakota, US has solved that problem by designing(设计)the Recycling Bin app (应用程序).
This app encourages people to recycle. It provides users with a map of local recycling centres, and it allows them to save locations as favourites. Besides, this app also reminds users to recycle.
The group of nine sixth-graders is from STEM Centre Middle School. They came up with the idea as part of a school project for the Verizon Innovative App Challenge. Their school provided professional app training. It held a contest and gave Samsung tablets (三星平板电脑) as prizes.
The contest aims to develop interest in science, technology, engineering and Maths. In this contest, students present an app design that could solve a problem in their school or community. The nine students came up with the idea for the Recycling Bin when they saw a need for more recycling.
“We thought that this would really help a lot of people,” Jaden Hilkemann, 12, told Time For Kids.
They kept their design simple so that anyone could use it. Now the free Recycling Bin app has been put into use in the Google Play app store for Android phones or tablets.
“I was so excited when it showed up at the app store,” Seralyn Blake, 12, said. “A lot of people downloaded the app. It was pretty cool.”
App helps to recycle 【1】 | |
The app | It is 【2】 by a team of middle school students. |
It encourages and【3】 people to recycle. | |
It is【4】, so anyone can use it. | |
The aim of the contest | To make students become【5】 in science, technology, engineering and Maths. |