题目内容
【题目】
![]()
One morning the children were in the secret garden as usual. When Ben Weatherstaff arrived, Colin said: "Good morning, Ben Weatherstaff I want you and Dickon and Mary to listen to me because I'm going to tell you something very important." "Yes, sir!" answered Ben Weatherstaff. "I'm going to do a scientific(科学的)experiment(实验)," he said seriously. "When I grow up, I'm going to make scientific discoveries(发现) about magic and I'm going to start with experiment. Do you understand?" "Yes, sir!" said Ben Weatherstaff, but he didn't really understand."I believe that there is magic in everything," Colin went on saying. "Dickon knows some magic. He charms(迷住)animals and people. Mary also knows a bit of magic because she was born in India. There's magic in the garden, too. I'm going to try and put some in me because I want to be well and strong. I'm going to say: "Magic is in me!" And you must all say it, too. That is my experiment. Are you going to help, Ben Weatherstaff?"
"Yes, sir!" said Ben Weatherstaff.
They sat down in a circle. The crow, the fox, the squirrels and the lamb were very curious.
"Now let's begin," Colin said, and they all started chanting(吟唱).
"Magic is in me. Magic is in me. Magic is in all of us."
Then Colin stood up and walked round the garden. He went in front with Dickon on one side and Mary on the other. Ben Weatherstaff walked behind.
Colin walked a bit then rested. Then he walked again and rested again. At first he held Dickon's arm then he walked a few steps alone.
"I can walk! The magic worked!" he cried.
"What is the doctor going to say?" asked Mary.
"Nothing," Colin answered, "because we aren't going to tell him. No one must know that I can walk and run. It's a surprise for my father when he comes back to Misselthwaite."
"He's going to think it's a dream," said Mary.
一From the novel The Secret Garden
【1】Which of the following is the best title for this chapter(章)?
A. Colin alone B. Magic C. A Dream D. An Experiment
【2】From the passage, we know Colin's friends helped him EXCEPT .
A. the doctor B. Dickon C. Mary D. Ben Weatherstaff
【3】What is the magic in the garden?
A. The flowers in the garden. B. The animals in the garden.
C. The scientific experiment. D. The power to make people well.
【4】Which of the following is TRUE according to this chapter?
A. Ben Weatherstaff charms animals and people.
B. Mary knows little magic because she is an Indian.
C. Chanting is an important part of Colin's magic.
D. Colin will tell the doctor why he can walk again.
【答案】
【1】 B
【2】 A
【3】 D
【4】 C
【解析】
本章主要讲述科林在秘密花园里做了一个魔法实验,科林说,花园里也有魔法,他想把一些魔法放在自己身上,因为我想变得健康和强壮。科林要说:“我有魔法!”他们也必须说出来。那是科林的实验。本·韦瑟斯塔夫、迪肯和玛丽和科林一起说“我有魔力。我有魔力。我们每个人都有魔法。”然后站起来绕着花园走。科林大声喊道:“我会走路!魔法奏效了!”
【1】题意:本文的最佳标题是哪一个?考查主旨理解。A. Colin alone科林一人;B. Magic魔法;C. A Dream梦想;D. An Experiment实验。本文讲述了科林在秘密花园里做了一个魔法实验,最后科林能站起来走路,大声喊道:“我会走路!魔法奏效了!”根据本文主要内容可知本文的最佳标题是“魔法”;选B。
【2】题意:从这篇文章中,我们知道科林的朋友们除了___以外都帮助过他。考查细节理解。A. the doctor医生;B. Dickon迪肯;C. Mary玛丽;D. Ben Weatherstaff本·韦瑟斯塔夫。根据第4-7段"Now let's begin," Colin said, and they all started chanting(吟唱)."Magic is in me. Magic is in me. Magic is in all of us."Then Colin stood up and walked round the garden. He went in front with Dickon on one side and Mary on the other. Ben Weatherstaff walked behind.(“现在我们开始吧,”科林说,他们都开始唱起歌来。“魔法在我体内。我有魔力。然后科林站起来绕着花园走了一圈。他走在前面,一边是迪肯,另一边是玛丽。本·韦瑟斯塔夫走在后面。)可知Dickon、 Mary和. Ben Weatherstaff帮助他,结合倒数第三和四行"What is the doctor going to say?" asked Mary."Nothing," Colin answered, "because we aren't going to tell him.(医生会怎么说?”玛丽问,“没什么,”科林回答,“因为我们不会告诉他。)可知医生没有帮助他;故选A。
【3】题意:花园里的魔法是什么?考查细节理解。A. The flowers in the garden. 花园里的花;B. The animals in the garden. 花园里的动物;C. The scientific experiment.科学实验;D. The power to make people well使人健康的力量。根据倒数第三句No one must know that I can walk and run.(没有人必须知道我能走路和跑步。)可知花园里的魔法是使人健康的力量;选D。
【4】题意:根据本章,下列哪项是正确的?考查理解判断。A. Ben Weatherstaff charms animals and people. 本·韦瑟斯塔夫迷恋动物和人;B. Mary knows little magic because she is an Indian. 玛丽对魔法知之甚少,因为她是印度人;C. Chanting is an important part of Colin's magic. 吟颂是科林魔法的重要组成部分;D. Colin will tell the doctor why he can walk again. 科林会告诉医生他为什么能再走路。根据第4-5段"Now let's begin," Colin said, and they all started chanting(吟唱)."Magic is in me. Magic is in me. Magic is in all of us."(“现在我们开始吧,”科林说,他们都开始唱起歌来。“魔法在我体内。我有魔力。)可知吟颂是科林魔法的重要组成部分;C是正确的;选C。