题目内容
【题目】 Daniel 写了一封邮件给青少年工作者 Anna。请根据邮件内容,以 Anna 的名义用英语给 Daniel 回一封电子邮件。
Dear Anna,
I’m a Grade 9 student from Sunshine Middle School. My name is Daniel. My parents want me to go on holiday with them this summer. They think it’s safe for me to travel with them and they can take care of me. But I prefer to travel with my friends because we can go anywhere we like and we can play together. Do you think I should go with my parents? What should I do?
I’m looking forward to your reply. Yours sincerely,
Daniel
注意:
1.语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范。
2.词数 80 左右(已给出的邮件开头和结尾不计入总词数)。
3.文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名,人名等。
Dear Daniel,
Thank you for your email. I know that you’ll go on holiday this summer. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Anna
【答案】例文:
Dear Daniel,
Thank you for your email. I know that you’ll go on holiday this summer. I think that travelling with your friends is a better choice.
In my opinion, you are old enough to make your own decision. But you should talk with your parents about your travel plan. Your parents care about you so much, so they think it’s safe for me to travel with them and they can take care of you. You must understand them. What’s more, you can ask your parents to give you some useful suggestions to keep safe. Remember that you should keep in touch with your parenst at all times during your travel, which will make them feel less worried about you.
I hope that you can have a good trip with your friends.
Yours,
Anna
【解析】
1.题干解读:该题目是书信类书面表达,要求回复丹尼尔的电子邮件,短文的开头和结尾已经给出,补充剩余内容即可。