题目内容

【题目】用所给词的正确形式填空。

five, hour, subject, China, play

1A day has twenty-four ________.

2Mary likes ________ food very much.

3P.E. and music are my favorite ________.

4Thursday is the ________ day of the week.

5Mr. Gao always ________ basketball with us after school.

【答案】

1hours

2Chinese

3subjects

4fifth

5plays

【解析】

1句意:一天有24小时。hour小时,是一个名词。根据句意和空前的twenty-four可知,这里应填名词的复数,故填hours。

2句意:Mary非常喜欢中国菜。China中国,是国家的名词。这个空后面food是名词,这里应填形容词形式,作定语修饰名词。Chinese中国的,是形容词,第一个字母要大写。

3句意:体育和音乐是我最喜欢的科目。subject科目,学科,是一个名词。根据句意可知,这里提到了体育和音乐两个科目,故应填复数subjects。

4句意:周四是一周里的第五天。five五,是一个基数词。根据句意可知,这里表示“第五”,应该填序数词,应变为fifth。

5句意:高老师放学后总是和我们一起打篮球。play basketball是固定的短语,打篮球。根据句意和句中的every day可知,这里说的是经常性的动作,应用一般过去时态,主语Mr Gao是第三人称单数形式,故填plays。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Kate and Jim are wife and husband.Like many New Age Travellersthey don't live in a housebut in a truck.For about three years they moved around the country with other travellers.Now their daughterLucyis four years oldand Kate wants to change their life and come back to the city.But Jim likes the travelling life.He thinks they should live on the road.“We have a lot of good friends here.We live in the open air.How fresh the air is! If we like a placewe stay for some time.If we don't like itwe move on.I don't like cities.You must live in a small box and you should work hard for all your time to get enough money to live.That's not life.We should stay away from cities.Lucy is a nice girl.She can learn real things about life with us on the road,” Jim says.

YesI like this kind of life better than city life.Travelling is interesting in spring and summer.But winter is always difficult.It is so cold that Lucy gets ill every winter.The most important thingI think, is that Lucy needs a good education(教育) and she should have her own friends and a usual life like other kids.That means we must live in one place.Shall we move back to the city or not” says Kate.

任务一:回答下列问题。

1Where did Kate and Jim live?

____________________________________

2Does Jim want to change his life and go back to the city?

____________________________________

任务二:判断正(T)(F)

3Kate is tired of their travelling life. _____

4The life of travelling is not very good for Lucy. _____

任务三:把文中画线的句子翻译成中文。

5_________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网