题目内容
【题目】 Don't you know TRENDY ZONE- THE IN ZONE? There are 5 FLOORS OF NON-STOP TRENDS! Welcome to 580 A Nathan Road, Mong Kok, Kowloon.
OUR BOUTIQUES Occupying five floors, the shopping center has more than 150 boutiques(礼品店).These boutiques sell all the latest trendy products, including Japanese fashion, cool sports shoes and unique baseball caps, just to name a few. Trendy Zone is also an ideal place to shop for gifts. From its twenty or so gift shops, you will easily find an unusual gift for a loved one. | OUR TOP PICKS If you are looking for a unique gift, come to this shop on the first floor. Here, you can find personal photo frames, key chains, bracelets and much more. This is the shop to visit if you're a follower of Japanese culture. It sells hundreds of Japanese magazines on fashion, sports, games... you name it! |
SPECIAL OFFERS If you're looking for the best bargains, come around Christmas and take home some pieces of our special gifts. That is when the shops are selling many items on special offer——from 30 percent off to half price. | OUR LOCATION Conveniently located in the heart of Mong Kok, Trendy Zone is the place to shop for the young and the young at heart. Transportation: MRT (地铁):Yau Ma Tei Station |
【1】The underlined word "that" in Column 3 refers to________.
A.offerB.giftC.New YearD.Christmas
【2】Who will probably like shopping in TRENDY ZONE?
A.Girls who love Japanese culture.B.Boys who want to find delicious food to eat.
C.Men who are expecting to get a good job.D.Women who like to buy vegetables every day.
【3】Which of the following statements is true?
A.You can have special offers on weekends.B.You can get to TRENDY ZONE by subway.
C.You can find key chains on the fifth floor.D.You can see almost 120 gift shops here.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【解析】
本文是一篇应用文,是TRENDY ZONE-THE IN ZONE的广告。
【1】词句猜测题。题干为:第3栏下划线的“that”指的是 。offer提供,出价;gift礼物;New Year新年;Christmas圣诞节。根据“come around Christmas and take home some pieces of our special gifts.”以及本句“That is when…”可知,此处指时间,即上文提到的圣诞节,故选D。
【2】推理判断题。题干为:谁会喜欢在时尚区购物?A项:喜欢日本文化的女孩;B项:想找美味食物吃的男孩;C项:你可以在五楼找到钥匙链;D项:在这里你可以看到近120家礼品店。根据第二栏中“This is the shop to visit if you're a follower of Japanese culture.”可知,如果你是日本文化的追随者,这家店值得一去。故选A。
【3】推理判断题。题干为:下列哪个陈述是正确的?A项:周末你可以享受特价优惠,根据第三栏“That is when…from 30 percent off to half price.”可知,该项表述错误;B项:你可以乘地铁去时尚区,根据第四栏中“Transportation: MRT:Yau Ma Tei Station.”可知,可以乘地铁去时尚区,该项表述正确;C项:希望找到好工作的男人,文章并未提及,该项表述错误;D项:喜欢每天买蔬菜的女人,文章并未提及,该项表述错误;故选B。
【题目】阅读下面短文,根据所读内容,在空格里填入一个恰当的单词(每空只填一个单词)。
SueandJimwereneighboursforfiveyearsbuttheywereneverinterestedineachother.Then oneday,SuesawJim’smusiccollection.ShenoticedararepunkrockCDthatshealsoowned. Atthatmoment,sherealizedthattheybothhadthesameinterestin musicandtheystarted talking. Suesaid, “Ithoughtwehadnothingincommon until IsawhisCDbytheNewYorkDolls.” Theyarenowmarriedandlivingwitheachother.
Somepsychologists(心理学家)thinkthatyourtasteinmusicis relatedto(有联系的)your personality.AspartofatestattheUniversityofTexas,Austin,USA,volunteers createdaCDof theirfavouritesongs.Thevolunteersthenlistenedtoeachother’sCDsandmadeguessesabout theCDcreator’spersonality—outgoing,adventurous,happy,andsoon.Thesestrangerscorrectlyguessedmuchmoreabouteach other’s personalities throughtheirCDsthanthroughtheirclothesor tasteinfilms.Forexample,SueandJimlovepunkmusic,whichmeanstheyhaveoutgoing personalities.
ThepsychologistswhodidthetestfoundSnoopDogg(hip-hop)fansarelikelytobe energeticandtalkative.PeoplewholikeU2(rock/popmusic)aregenerallyindependentandadventurous.
ThepsychologistsalsofoundthatLouisArmstrong(jazz)fanstendto(倾向于) beshy.Thepsychologistsweresurprisedtofindthatrapandheavymetalfanswerealsoshierandquieterthanmanyothermusiclovers.
Title:Musicand【1】 | |
Anopinion | *Your【2】inmusicisrelatedtoyourpersonality. |
Findings | *One’sclothesortasteinfilmsis【3】importantthanhis/herCDsinatestofguessingaboutone’spersonality. *Itislikely thathip-hopfansareenergeticandtalkative. *Peoplewho like rockorpopmusicareusuallyindependentandadventurous. *Jazzfanstendtobeserious andintelligent. *It’s surprisingthatrapandheavymetalfansareshierandquieterthan manyothermusiclovers. |
An【4】 | * Through SueandJimwereneighboursforfiveyears,theywereneverinterestedineachother. *AfterSuenoticedtheybothhadrarepunkrockCDs,shefound theyhad【5】incommon. *Theyarenowmarriedandlivingwitheachother. |
【题目】
Autumn in Miami, the US is still warm enough, so you can enjoy a beach vacation well into late October. |
Where to stay Loews Miami Beach Hotel has 790 guest rooms and some have beautiful ocean views(景色). It’s next to the shopping areas like Bal Harbour Shop as well as Lincoln Road Mall. Sushi SoBe at the hotel is one of the best restaurants in Miami. ※TEL: 305-604-1601※ |
What to do Spend an afternoon walking through Fairchild Tropical Botanic Garden in Coral Gables. You can see different tropical(热带的) trees and flowers. And the Bird Festival will also be held at the garden this autumn. ※TEL: 305-667-1651※ |
Where to eat If you’re looking for a place to enjoy nice food, head for the restaurant at the Setai for the jazz breakfast. It’s well known for it’s famous foods from different countries. Brunch(早午餐)is only served on Sundays from10 to 3 pm. ※TEL: 305-520-6000※ |
【1】What’s the weather like in autumn in Miami?
A.ColdB.HotC.Warm
【2】Which is TRUE about Loews Miami Beach Hotel?
A.It’s in England.B.It has 970 guest rooms.
C.It’s convenient for shopping.
【3】If travelers want to join the Bird festival, they can go to
A.Loews Miami Beach Hotel.
B.Fairchild Tropical Botanic Garden
C.Bal Harbour Shop
【4】If you want to enjoy a jazz breakfast, you can call .
A.305-520-6000B.305-604-1602C.305-604-1601
【5】On Sundays, the brunch at the restaurant at the Setai lasts for_ .
A.three hours.B.four hours.C.five hours.