题目内容

【题目】 Today is Friday, August 14th. My good friend Bob came to me _______. He told me something exciting: his father helped the police catch a thief yesterday.

When Bob was waiting for the ferry (渡船)with his father, he _______some people arguing loudly. He looked around and saw _______women and a big man shouting at each other. When his father asked _______was going on , one of the women said they were tourists and three men _______her friend’s purse when they were buying postcards in a bookstore. The other two had _______, but they followed the big man closely.

When the ferry _______, the big man hurried on to the ferry. Then, the two women went aboard after_______. Bob was angry, and he wanted to go up and help the women. _______his father said he didn’t want to take that ferry. Bob felt even ______________ because he thought his father was afraid of the big man and didn’t want to help others.

What Bob saw next changed his ______________ of his father. His father hurried to store nearby, and used their ______________ to call the police. He reported the things to the police and gave some useful details about the ______________, the tourist and the ferry.

When they got off the next ferryBob saw the big man was caught ______________the policemen. While Bob was telling me this story, he seemed very ______________ . He said he had a better understanding of his father. Although he is a common man, he was a real hero in his mind.

1A.exactlyB.happilyC.wiselyD.politely

2A.sawB.smeltC.feltD.heard

3A.twoB.threeC.fourD.five

4A.whereB.whoC.whatD.why

5A.boughtB.stoleC.broughtD.caught

6A.stayed awayB.given awayC.run awayD.put away

7A.leftB.wentC.arrivedD.received

8A.itB.himC.herD.them

9A.AlthoughB.ThereforeC.BecauseD.But

10A.happierB.betterC.angrierD.worse

11A.ideaB.dreamC.promiseD.suggestion

12A.computerB.phoneC.bookD.TV

13A.weatheB.timeC.thiefD.purse

14A.atB.toC.forD.by

15A.proudB.upsetC.patientD.special

【答案】

1B

2D

3A

4C

5B

6C

7C

8B

9D

10C

11A

12B

13C

14D

15A

【解析】

本文讲述了我的好朋友鲍勃的父亲帮助警察抓小偷的过程。

1句意:我的好朋友鲍勃高兴地来找我。

考查副词及语境的理解。A. exactly准确地;B. happily开心地;C. wisely明智地;D. politely礼貌地。根据后一句“He told me something exciting告诉我一些兴奋的事”,可知应该是开心地来到我这儿,故选B

2句意:鲍勃和他父亲等渡船时,听到一些人大声争吵。

考查动词及语境的理解。A. saw看见;B. smelt闻;C. felt感觉;D. heard听见。根据文中“some people arguing loudly一些人大声地争论”,可知应该是看见,故选A

3句意:他环顾四周,看到两个女人和一个大男人在互相喊叫。

考查数词及语境的理解。根据下文“the two women went aboard两个女人上了船”,可知是两个人,故选A

4句意:当他父亲问他发生了什么事。

考查疑问词及语境的理解。A. where哪里;B. who谁;C. what什么;D. why为什么。根据句意应该是问发生了什么事,故选C

5句意:其中一名妇女说她们是游客,三名男子在书店买明信片时偷走了她朋友的钱包。

考查动词及语境的理解。A. bought买;B. stole偷;C. brought带来;D. caught抓住。根据后面“her friend’s purse她朋友的钱包”及句意,可知应是偷了钱包,故选B

6句意:另外两个人跑掉了,但他们紧紧地跟着那个大个子。

考查动词短语及语境的理解。A. stayed away远离;B. given away泄露;C. run away逃跑;D. put away把…收拾好。根据文中“but they followed the big man closely但他们紧紧地跟着那个大个子”,可知另外两个逃走了,故选C

7句意:渡船到达时,那个大个子急匆匆地上了渡船。

考查动词及语境的理解。A. left离开;B. went去;C. arrived到达;D. received收到。根据后一句“the big man hurried on to the ferry那个大个子急匆匆地上了渡船”,可知应该是船到了,故选C

8句意:然后,两个女人跟着他上船。

考查代词及语境的理解。A. it它;B. him他;C. her她;D. them他们。根据前面“the big man hurried on to the ferry那个大个子急匆匆地上了渡船”,可知是两个女人跟着他,故选B

9句意:但他父亲说他不想乘那艘渡船。

考查连词及语境的理解。A. Although尽管;B. Therefore因此;C. Because因为;D. But但是。根据“Bob was angry, and he wanted to go up and help the women. 鲍勃很生气,他想上去帮助那些女人。”以及“his father said he didn’t want to take that ferry他父亲说他不想乘那艘渡船”,可知前后为转折关系,故选D

10句意:鲍勃感到更加愤怒,因为他认为他父亲害怕那个大个子,不想帮助别人。

考查形容词及语境的理解。A. happier更开心;B. better更好;C. angrier更生气;D. worse更糟糕。根据后面“he thought his father was afraid of the big man and didn’t want to help others他认为他父亲害怕那个大个子,不想帮助别人”,可知应该是生气,故选C

11句意:鲍勃接下来看到的改变了他对父亲的看法。

考查名词及语境的理解。A. idea想法,主意;B. dream梦想;C. promise许诺;D. suggestion建议。根据下文描述call the police报警,可知应该是改变了对爸爸的看法,故选A

12句意:他父亲急忙跑到附近的商店,用他们的电话报警。

考查名词及语境的理解。A. computer电脑;B. phone电话;C. book书;D. TV电视。根据后面call the police给警察打电话,可知是用电话,故选B

13句意:他向警方报案,并提供了一些关于小偷、游客和渡船的有用细节。

考查名词及语境的理解。A. weather天气;B. time时间;C. thief小偷;D. purse钱包。根据句意应指向警察提供关于小偷、游客和渡船的有用细节,故选C

14句意:当他们下了下一班渡船时,鲍勃看见那个大个子被警察抓住了。

考查介词及语境的理解。A. at在…;B. to到…;C. for为…;D. by由…,被…。根据句意指被警察抓住了,故选D

15句意:鲍勃给我讲这个故事时,他显得很自豪。

考查形容词及语境的理解。A. proud自豪的;B. upset伤心的;C. patient耐心的;D. special特殊的。根据文章内容可知鲍勃讲这个故事应该是非常自豪的,故选A

完形填空是集知识性试题和能力型试题为一体的综合性试题,要提高完形填空的正确率,除了提高语言的综合运用能力外,还须注意以下几点技巧:1.充分利用首句信息;2.多角度的逻辑思维;3.从上下文中寻找线索;4.利用语法分析解题;5.利用文化背景和生活常识解题;6.注意习惯用法和词语间的区别;7.注意语篇标志词的利用;8.摆脱定势,逆向思维。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

ALife isn’t a competition. B. Fight for a better life with a strong wish.

C. Love should be your rule. D. Be thankful and feel hopeful about life.

E. Life can be cruel at times. F. Be open to life anyway.

Dear Seth,

You’re only three years old, and at this point in your life you can’t read. But I’ve been thinking a lot about the life that you have ahead of you. The following is my advice. Someday when you’re ready, I hope you will find some wisdom and value in what I share with you.

1

You are young, and life is sometimes painful. Just throw disappointments and pain into your path. Be thankful. You are at a wonderful stage of life. You have many wonderful stages of life which still come even if they are along with their costs and great dangers.

2

There will be people in your life who won’t be very nice because you’re different, or for no good reason. There will be times when you are met with disappointment rather than success. Life won’t always turn out the way you want. I hope you don’t have to face this too much, but it happens, I suggest you let these pains become stepping stones.

3

Yes, you’ll find suffering in your journey through life, but don’t let that close you to new things. Be open to new things, experiences and people. You might get your heart broken ten times but find the most wonderful woman the 11th time. If you close yourself off to new people, who will be there during the toughest times of your life and create some of the best times of your life.

4

You will meet many people who will try to be better than you in school, in college, at work. They’ll try to have nicer cars, bigger houses, nicer clothes and so on. Here is a secret: Life is a journey. You don’t have to do better than your peers to be happy. Instead, learn to enjoy the journey. Make it a journey of happiness, of lifelong learning, of continual improvement, of love.

5

If there is a single word you should live your life by, it should be this: Love. It, I know, might sound boring, but trust me, there is no better rule in life. Some would live by the rule of success. Their lives will be stressful and unhappy. Others would live by the rule of selfishness. They will live lonely and unhappy lives. You should love your wife or husband, children, parents, friends, with all of your heart. Love not only your loved ones, but your neighbors, coworkers, strangers, even your enemies. And most of all, love yourself and learn to love yourself for who you are.

Finally, know that I love you and always will. You are starting out on a scary but wonderful journey. And I will be there for you when I can.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网