题目内容

任务型阅读

阅读下面的短文,在思维导图中填入恰当的内容完成阅读摘记。

Tape-Measure Murder is a short story by Agatha Christie. In the story, Miss Politt, the dressmaker, finds that Mrs. Spenlow is dead in her house in a small village called St Mary Mead. Everybody, including the police, thinks that Mr. Spenlow is the murderer (凶手) because he is so calm and quiet after discovering his wife’s death. But after the police talk to Miss Marple, she finds out the real murderer.

The best part of the story is when Miss Marple explains how she solves the mystery (疑案) by noticing a tiny pin (别针) on a policeman’s uniform. Her explanation is very clear and clever. Miss Marple is my favorite character in the story. I think she is very special because she is just an old lady but she is even smarter than the policemen. I never thought that an old lady could be the main character of a detective story!

Can you guess who the murderer is? Read the book to find out! You will enjoy the story very much because the ending is so surprising.

1.village 2.Miss Politt/(the) dressmaker 3.Mrs. Spenlow 4.the police/the policemen 5.the old lady/Miss Marple 【解析】 试题分析:这篇短文主要是对Tape-Measure Murder 这个故事的主要情节所做的介绍。 1.根据文中信息 In the...
练习册系列答案
相关题目

For many people, going on holidays has become part of their life. But some people are ____ about the travel price. Can we still pay for traveling____spending too much money?

We talk to some people to get some useful____They all agree that making a good plan is very____They say if you want to travel by yourself,____you go traveling you may want to spend less money. And then you should think about the following things.

Cheap does not always mean____quality(质量). Spend some time studying about a hotel or the place you want to go.

Driving a car may not be the____choice because sometimes you should pay more money for that.

Walk the further mile. You get to know a town or a city____on foot as you can stop anywhere and anytime. And the locals(居民) may be your best____Sometimes they tell better stories than tour guides.

You can always____the bus if you are interested in something when you travel. So if you don’t want to walk, just take the bus. You can see people’s life in the city.

1.A. excited B. happy C. worried D. glad

2.A. with B. not C. and D. without

3.A. advice B. idea C. plans D. piece

4.A. helpless B. important C. easy D. bad

5.A. before B. after C. if D. as soon as

6.A. high B. good C. low D. nice

7.A. good B. bad C. best D. nice

8.A. worse B. better C. little D. less

9.A. workers B. teachers C. doctors D. guides

10.A. get on B. get off C. get in D. get out of

1.C 2.D 3.A 4.B 5.A 6.C 7.C 8.B 9.D 10.B 【解析】试题分析:这篇短文讲述的是现在越来越多的人喜欢旅游,但是一部分人担心旅行的时候费用的问题。这篇短文的作者给我们提出了一些好的建议,既让我们享受旅行的快乐,还不用担心钱的问题。 1. 2. 3. 4. 5. 6. ...

"USA? Britain? Which country is better to study in?" We often hear such discussions. As China opens its door, it is a dream for many Chinese students to study abroad. They want to learn about the outside world.

It’s true that studying abroad can help students develop themselves. Their foreign language skills will be improved and it may be easier to find jobs.

But there are problems that should be considered (考虑). Language is the first. Students must spend a lot of time learning another language. 

Students must also learn to live without parents’ care and deal with all kinds of things they haven’t had to do before, like looking after themselves. There are reports about Chinese students abroad sinking into an ocean of difficulties and giving up finally. When they have to take care of themselves, it is hard for students to study well.

Finally, studying abroad brings a heavy burden(负担)to the family. For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high. But is it worth?

We know that there are many famous people who succeed in great things through their hard work in China. Liu Xiang is a good example. Once an American teacher invited him there, but he refused. He kept training hard with his Chinese teacher. He surprised the world when he won a gold medal at the Athens Olympic Games. So when you wonder which country is better to study in, think again.

Title

Studying at home or 1. 1..

Advantages of studying

abroad

It is helpful for Chinese students to 2. 2.themselves.  

It helps to 3. 3.foreign language skills.

Disadvantages of studying

abroad

Parents may be under pressure(压力)because the cost of studying abroad is very 4. 4..

the purpose of the passage

To tell us studying abroad is not the only way to 5. 5..

1.abroad 2.develop 3.improve 4.high 5.be successful/succeed 【解析】这篇短文介绍了随着中国的改革开放,出国留学已经成为许多中国学生的梦想,介绍了出国留学的好处和问题。 1.根据短文中的句子:We often hear such discussions. As China opens its door, ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网