题目内容
【题目】Delivering a better life
By YANG FEIYUE |China Daily |Updated, 2019﹣03﹣30 10:42
![]()
![]()
A father who was disabled at work and abandoned (抛弃) by his wife brings his daughter on his takeout routes.
The 39﹣year﹣old man from Yunnan Province lost his mother when he was a teenager. He experienced a serious accident in 2012. And his wife abandoned him and their daughter three years ago.
But Li Bangyong didn' t give up.
He has managed to support himself and his girl by delivering takeout over the past two years.
Li moved to Jiaxing Zhejiang Province to find a job but lost it after a machine crushed(压碎)his right hand.
He started delivering food with his baby last year. He put a safety chair on his e﹣bike. His girl wears a special coat to protect against sunlight and a quilt to keep warm. He works this way from 7:30 a.m. to 7 :30 p.m. with only a 10﹣minute lunch break. He feeds his girl bread when she cries and slows down when she falls asleep. Li always carries her when he takes the food to customer' s doors, although he often has to climb many stairs.
He faces hardship but finds comfort in his work.
And many people have offered support to Li after reading his story.
【1】Who reported the news?
A. Yang Feiyue.B. Li Bangyong.C. Wang Zhenyu.
【2】How long does Li Bangyong usually work every day?
A. About 8 hours.B. About 10 hours.C. About 12 hours.
【3】Why does Li's girl walk around during a break?
A. To deliver takeout.B. To relax her legs.C. To protect against sunlight.
【4】Where does this passage probably come from? .
A. A guide bookB. A TV programC. A website
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】
这篇短文是《中国日报》上的一篇报道,李邦勇来自云南省,小时候失去了母亲,长大后他的妻子又抛弃了他和他们的女儿。但是李邦勇没有放弃,他靠送外卖来养活自己和女儿。每天他都带着女儿去送外卖,风餐露宿,一天要工作12个小时。在知道了李邦勇的故事之后,很多人都伸出了援助之手。
【1】细节理解题。根据原文 By YANG FEIYUE |China Daily |Updated, 2019﹣03﹣30 10:42 杨飞越,中国日报,2019年3月20日10:42更新,由此可知是杨飞越写的这篇报道。故选A。
【2】细节理解题。根据原文He works this way from 7:30 a.m. to 7 :30 p.m,他这样从早上7点半工作到晚上7点半,所以一共有12个小时,故选C。
【3】细节理解题。根据原文第二张照片下面Li's girl walks around to relax her legs during a break可知,他女儿为了放松她的腿,在休息时间到处走走,故选B。
【4】细节理解题。a guide book指南;a TV program电视节目;a website网站。这篇短文图文结合,有具体时间的报道,By YANG FEIYUE |China Daily |Updated, 2019﹣03﹣30 10:42 杨飞越,中国日报,2019年3月20日10:42更新,由此可知这个消息可能是从一个网站来的,故选C。